HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2017 | Jiří Rada | A-tým

Mdlý výkon na Kozly nestačil, ti si odvezli všechny body

První třetina nepřinesla příliš hokejové krásy a aktivnějším týmem byli hosté z Kolína, nýbrž do vedení se v poslední minutě první periody dostali domácí zásluhou Plachého. Ani ve druhé třetině se nebylo příliš na co dívat a byli to zejména domácí, kteří působili unaveným dojmem a tak přišel trest v podobě vyrovnání Kolína ve vlastním oslabení. V poslední periodě se hosté dostali poprvé v utkání do vedení a to si dokázali i pojistit. Na výsledku už nic nezměnila ani přesná rána z hole Votápka.

Pelhřimov

27.09.2017
18:00
2:4
(1:0, 0:1, 1:3)
Kolín

Branky a nahrávky: 19. Plachý (Vysloužil, Rudy), 60. Votápek – 21. Malý (Semirád), 53. Hanzl (Semirád), 56. Kadlec (Panna, Hlaveš), 59. Voženílek (Veselý, Kysela). Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí:Michal – Musil, Roupec. Diváci: 320.



PEL: Hamalčík (Šoustal) – Adam, Kohút, Hájek, Svoboda, Port, Kubát, Kalenda, Rudy, Srdínko, Hadrava Marek, Kopic, Plachý, Vysloužil, Kaminsky, Votápek, Šulák, Hadrava Martin, Kasalý F.

KOL: Martínek (Sejpal) – Hanzl, Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták, Voženílek, Havelka, Kadlec, Malý, Semirád, Panna, Kysela, Zumr, Morkes, Kozák, Prokop, Černý, Veselý, Pilný, Kedršt, Netušil

Utkání začalo náporem hostujícího celku, kdy Kozlové zle zatápěli obraně Ledních Medvědů. Zejména Hamalčík si v těchto okamžicích na nedostatek práce stěžovat nemohl. Domácí se nemohli spolehnout ani na přesilové hry, při kterých se hosté vždy ubránili, často bez výraznější snahy. Přesto se mohli jako první radovat z dosažení branky pelhřimovští hokejisté, v 10.minutě ale zazvonil Plachý pouze na brankovou konstrukci. To ale byla v úvodní třetině jedna z mála výraznějších brankových příležitostí, oba týmy předváděly často nepřesnou hru a brankových příležitostí bylo na obou stranách jako šafránu. Přesto do konce první třetiny prolomili domácí bezbrankový stav, v 19.minutě se individuálně prosadil Plachý, což vzhledem k průběhu utkání byla pro hosty studená sprcha.

Z vedení se ale Lední Medvědi dlouho neradovali. Z druhé třetiny uběhlo pouze 33 vteřin, , když aktivní nástup Kozlů do druhé třetiny proměnil Malý ve vyrovnávací branku. To byla živá voda na kolínské hole, hosté stále více zaměstnávali domácí obranu, Hamalčík ale dlouho všem atakům odolával. Na druhé straně musel i Martínek v hostující brance předvést své umění, například v polovině utkání mohli Kopic s Plachým vrátit vedení na domácí stranu, Martínek byl ale často proti. Kozlové však i v této části hry byli tím týmem, který diktoval tempo hry a vedoucí branka Kolína několikrát visela ve vzduchu.

Úvod třetí třetiny sice zastihl domácí v lepší pohodě, domácí hokejisté ale své šance nedokázali proměnit. Naopak hosté opět přidali na aktivitě a častěji se stěhovali do prostorů před Hamalčíka. Kozlové si na svou šanci počkali až do 53.minuty - hosté vytvořili závar před Hamalčíkem v důsledku přesilové hry. Tu se sice Kozlům nepodařilo využít, následně se ale dostal k puku Hanzl, individuálně obešel Hamalčíka a střelou do prázdné poslal hosty do vedení. V 56.minutě pak Kozlové přidali další branku - v přesilové hře se na domácím brankovišti prosadil Kadlec a situace domácích byla v tento moment více než složitá. Když navíc v 59.minutě propálil Hamalčíka Voženílek, bylo o vítězi rozhodnuto. Čestnou korekci stavu pak připravil 5 vteřin před závěrečnou sirénou Votápek. Lední Medvědi na svém ledě prohráli s Kolínem po nepřesvědčivém výkonu 2:4 a spadli na 9.místo skupiny Střed.

Pavel Blažek