HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.11.2017 | Daniel Lhotský | A-tým

Smůla Medvědy neopouští, s M. Budějovicemi padli 8:5

Lední Medvědi v dohrávce 9. kola přivítali na svém ledě tým z Moravských Budějovic. Úvodu hostů jasně vévodili hosté, v 8. minutě otevřel skóre Krutiš. Po něm přidal další dvě branky pelhřimovským fanouškům dobře známý Rytnauer a v 35. minutě už na světelné tabuli svítilo jednoznačné skóre 7:0 ve prospěch hostů. Za domácí sice snížili například Šulák nebo bratři Hadravové, jenže žádný velký obrat se nekonal a tak počtvrté v řadě nezískali v domácím utkání ani bod.

Pelhřimov

22.11.2017
18:00
5:8
(0:2, 1:5, 4:1)
Moravské Budějovice

Branky a nahrávky:

37. Šulák (Kaminsky, Oščádal), 42. Vysloužil (Plachý), 45. Kasalý F. (Martin Hadrava), 56. Martin Hadrava (Port, Kasalý F.), 57. Marek Hadrava (Martin Hadrava, Kohút) – 8. Krutiš (Horký), 10. Rytnauer (Horký), 27. Rytnauer (Horký, Wasserbauer), 30. Peter Pucher (Kabelka), 33. Mikeš (Čermák), 34. Bulín J. (Sobotka), 35. Wasserbauer (Peter Pucher st.), 54. Krutiš (Horký)



PEL: Vlk (Šoustal) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý D., Kalenda, Srdínko, Rudy, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky, Plachý, Oščádal

MOR: Čáp (Vacek) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Pucher ml., Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Krutiš, Lupač, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

Úvod utkání patřil spíše hostům, kteří se již od začátku tlačili před pelhřimovskou branku. První šance pro Pelhřimov přišla teprve ve 3. minutě, ale Vysloužil trefil pouze Čápa. Následně si Vlk poradil se střelou Rytnauera a na druhé straně neuspěli Vysloužil s Plachým. Poté se Martinu Hadravovi ani Martinu Vysloužilovi nepodařilo překonat hostujícího brankáře, a tak na druhé straně udeřila Žihadla. Před Vlka si najel osamocený Petr Krutiš a zamířil přesně – 0:1. I nadále byli aktivnějším týmem hosté a potvrdili to o dvě minuty později. V brankovišti domácích se vytvořil závar a nejlépe se v něm dokázal zorientovat Ladislav Rytnauer, který dokázal puk přesně doklepnout do branky – 0:2. V následujících minutách nebyly k vidění žádné větší šance ani na jedné straně. Ve 14. minutě byla nabídnuta hostům početní výhoda, která byla o minutu později zdvojnásobena. Avšak Moravské Budějovice si nedokázaly vypracovat žádnou větší šanci. Skóre se již do pauzy neměnilo, a tak se odcházelo do kabin s nepříznivým výsledkem pro domácí.

Do druhé části se mírně aktivněji pustili domácí, což se o chvíli později přetavilo v početní výhodu. Jenže Pelhřimov se ani nedokázal usadit v pásmu, a tak pro medvědy přesilovka rychle uběhla. A tak na druhé straně udeřili hosté. Na brankovišti zůstal zcela nepokrytý Ladislav Rytnauer a dokázal dostat puk do sítě – 0:3. Po této brance už se moc domácí nedokázali dostávat k puku, naopak to byli hosté, kteří si utvářeli zajímavé šance. To se po chvíli ještě znásobilo vyloučením na straně domácích. To bylo hned následně potrestáno. Peter Pucher si najel do dobré pozice a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:4. Následně se do dobrých šancí dostali Martin Hadrava a David Šulák, ale ani jeden z nich svou šanci neproměnil. Na druhé straně se dokázal Roman Mikeš prodrat přes tři domácí hráče a vsítit už pátý gól Žihadel – 0:5. To už zavánělo debaklem domácích. O minutu později však bylo ještě hůře. Nehlídaný Jan Bulín dobře tečoval puk před domácí klecí a vstřelil tak již šestý gól hostů – 0:6. To už nevydržel Tomáš Vlk v domácí brance, a tak ho vystřídal Roman Šoustal. Ani tomu však nevydrželo čisté konto dlouho a po minutě inkasoval. Jiří Wasserbauer měl jednoduchou práci, pálil totiž do poloodkryté brány – 0:7. Už to vypadalo, že medvědi nevstřelí branku ani ve druhé třetině. Tři minuty před koncem však Kaminsky v úniku dobře nahrál Davidovi Šulákovi a ten se nemýlil – 1:7. Do konce druhé periody se již nic významného nestalo, a tak se odcházelo do šaten za velmi nepříznivého stavu pro medvědy.

Třetí dějství začalo pro domácí nepříznivě. Hosté totiž zahrávali přesilovou hru. Moravské Budějovice sice měli šance, ale byli to domácí, komu se povedlo vsítit branku. Tomáš Plachý ujel a dobře nahrál Martinu Vysloužilovi a ten mířil přesně – 2:7. To však z domácí strany nebylo všechno. Filip Kasalý se dostal do dobré pozice a pěknou střelou snížil – 3:7. Hned vzápětí měl šanci Votápek, ale proti přesile hostů si neporadil. Domácí najednou ožili a byli lepším týmem na hřišti. Postupně měli šance Votápek, Filip Kasalý, Vysloužil a Pospíchal, jenže ke smůle medvědů se ani jeden netrefil. Naopak to byla Žihadla, kdo vsítil další branku. Petr Krutiš si najel před Šoustala a trefil se přesně pod víko – 3:8. Následně dostali početní výhodu Lední medvědi. Port nahodil puk na bránu a Martin Hadrava tečí snižoval – 4:8. Hned poté dostal Pelhřimov další přesilovku. Tu opět využil. Do dobré pozice se dostal Marek Hadrava a nemýlil se – 5:8. To však bylo od domácích v tomto zápase vše a Žihadla už jenom kontrolovala zápas.

Pelhřimovu se tak nepovedl vyhrát ani další zápas a nadále zůstává posledním týmem druholigové tabulky. Naopak Moravské Budějovice se vyšvihly na páté místo tabulky se ztrátou jednoho bodu na čtvrtého. Další zápas čeká Lední medvědy již tuto sobotu na ledě předposledního Písku, kde odehrají Lední medvědi velmi důležitý zápas.

Daniel Lhotský, Jakub Forejt