HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.11.2017 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov musel opět dotahovat a ani tentokrát neuspěl

První třetina derby Vysočiny přinesla pohledný hokej plný šancí na obou stranách, ale oba brankáři udrželi čisté konto. Ve druhé dvacetiminutovce však hosté ze Žďáru nad Sázavou udeřili hned čtyřikrát a Pelhřimov musel rázem mocně dotahovat. Medvědi dokázali snížit na rozdíl jediné branky, ale Plameny si utkání pohlídali a nakonec zvítězili poměrem 6:4. Domácí tak znovu nezvládli další důležité utkání a patří jim stále poslední příčka.

Pelhřimov

01.11.2017
18:00
4:6
(0:0, 2:4, 2:2)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 32. Plachý (Pospíchal), 35. Kopic (Plachý, Vysloužil), 47. Kasalý F. (Hadrava Martin), 60. Martin Hadrava (Kasalý F.) – 25. Bureš (Střecha, Beneš), 25. Stehlík (Lojek, Štěpánek), 27. Štěpánek (Lojek), 31. Kuřítko, 58. Stehlík (Štěpánek), 60. Štěpánek (Stehlík, Střecha). Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Held – Urubčík, Kleprlík. Diváci: 348.



PEL: Šoustal (od 31. Svoboda) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Srdínko, Kasalý D., Rudy, Svoboda, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Oščádal, Votápek, Kaminsky, Šulák, Čermák

ZNS: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Smejkal, Marek, Sedláček, Kolda, Beneš, Štěpánek, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Kuřítko, Bureš, Jícha, Střecha, Krupka, Kovářů, Nečas

Pehřimovu body utekly v minulém zápase pouze o bod, a tak bylo jasné, že domácí budou brát jakýkoliv počet bodů, aby se co nejdřívé odlepili z nelichotivé poslední pozice. Do zápasu nastoupil jako jednička Dominik Svoboda, záda mu kryl Roman Šoustal. Trenér Dvořák ani nemusel řešit problém s úzkým kádrem, neboť se jeho svěřenci sešli v plné síle.

První třetina nabídla poměrně pohledný a bojovný hokej. Nicméně, na góly byla vskutku chudá. Do tlaku se dostávali jak domáci, tak hosté. Do několika nadějných šancí se dostal Petr Votápek, ale žádná z nich neskončila gólovou radostí. Ani hosté nezůstali pozadu, ti se mohli především opřít o kammenou obranu, kterou domácí velmi těžce zdoláváli. Několik šancí, které se hostům naskytly, dokázal kompletně zlikvidovat Svoboda. Do šaten tak oba týmy odcházely za brzbrankového stavu.

Druhá perioda se odehrávala především ve znamení hororové šestiminutovky pro Medvědy. V 25. minutě se krátce po sobě trefili Lukáš Bureš, který si zcela osamocený na brankovišti pohrál s domácím gólmanem a bezproblémově otevřel skóre zápasu, a Ondřej Stehlík, ten v přesilové hře bezproblémově dorážel do odkryté části u boční tyčky. Smůla domácí neopustila ani v 27. minutě, kdy ve vlastní přesilovce inkasovali již třetí gól v dvou minutách, konkrétně od Petra Štěpánka. Katastrofální pasáž hry domácích korunoval v 31. minutě po akci , kdy zcela rozebral domácí obranu, Martin Kuřítko. Pak ale přišel zlom. Štěstí se usmálo i na domácí, konkrétně v 32. minutě, kdy se prosadil Tomáš Plachý, a v 35. minutě kdy využil tlaku domácích Miroslav Kopic.

Na počátku třetí třetiny se hra přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů nedokázal proměnit své šance. Změna skóre přišla až v 47. minutě. Do samostatného úniku se dostal Filip Kasalý a střelou k tyči přiblížil domácí na dostřel. Posledních deset minut hry již jasně ovládali domácí a několikrát mohli zápas vyrovnat. V posledních minutách ale zcela zbytečně faulovali Kubát s Votápkem, a tak definitivně připravili domácí tým o možnost vyrovnání. V 58. minutě připravil o naděje Ondřej Stehlík a zdálo se že Žďár již nepřipustí žádnou změnu skóre. 30 sekund před koncem ještě upravil skóre Martin Hadrava, ale to už bylo pozdě. Na finálních 6:4 upravil sekundu před koncem střelou do prázdné brány Petr Štěpánek. 

Ani dnes si domácí nepřipsali body, gólový půst budou moci přerušit již tuto sobotu 4.11. na ledě Kolína.

Daniel Lhotský