HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
18.11.2017 | Tomáš Bečka | A-tým

Krize trvá dál, Budějovice vyloupily Pelhřimov

Už po padesáti osmi sekundách hry dostal Servismany do vedení Macháček, přičemž hosté si do sedmnácté minuty vybudovali už tříbrankový vedení. Ten v poslední sekundě úvodní třetiny snížil Miroslav Kopic, ovšem Budějovice si náskok vzaly na počátku druhé periody zpět zásluhou Bárty. Na rozdíl dvou branek záhy snížil Plachý, což byl konec gólového účtu ve druhé dvacetiminutovce. Ve třetí třetině se pak dvakrát prosadil Martin Hadrava, a Medvědi tak vyrovnali skóre na 4:4. Jenže čtyřicet devět sekund před závěrečnou sirénou se prosadil Trummer a Zich následně půl minuty před koncem pojistil vítězství Jihočechů trefou do prázdné brány.

Pelhřimov

18.11.2017
18:00
4:6
(1:3, 1:1, 2:2)
David Servis

Branky a nahrávky: 20. Kopic (Vysloužil, Plachý), 24. Plachý (Kubát), 43. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Port), 52. Martin Hadrava – 1. Macháček (Zayml), 5. Svoboda (Volf, Trummer), 17. Zich (Macháček), 22. Bárta (Ferebauer, Michal), 60. Trummer, 60. Trummer (Ferebauer). Vyloučení: 6:8, navíc: Kohút 5+OK (PEL), Michal 10 OT, Bárta 5+OK, Zayml 10 OT (oba DS). Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Bc. Vrba – Musil, Bc. Roupec. Diváci: 388. 



PEL: Šoustal (Urban) – Pospíchal, Kubát, Kohút, Port, Kasalý D., Kalenda, Srdínko, Plachý, Kopic, Vysloužil, Kasalý F., Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Votápek, Kaminsky

DSB: Dudáček (Němec) – Kříž L., Popelka, Michal, Macháček, Radoš, Babchuk, Kříž J., Svoboda, Šulčík, Trummer, Marek, Ferebauer, Zayml, Bárta, Stodolovský, Zich, Volf

Než se stačili diváci na pelhřimovském zimním stadionu posadit, už se měnilo skóre poprvé. Od modré čáry napřáhl Macháček a bezradný Šoustal se pouze ohlédl za svá záda. První branka hosty posilnila a jejich tlak byl více než znatelný. To se také projevilo ve skóre, neboť již v 5. minutě vedli Servismani o dvě branky a to zásluhou Svobody, který zakončil do odkryté branky Medvědů. Ani v dalších minutách nepřišlo domácí zlepšení a tak více ze hry měli právě hráči Českých Budějovic, kteří v 17. minutě přidali další branku – Zich si pohodlně pohrál v samostatném úniku s domácím brankářem a blafákem zvýšil na rozdíl tří branek. První dvacetiminutovka tak opět patřila soupeři a to i přesto, že se v poslední vteřině podařilo snížit Kopicovi.

Jenomže hosté začali druhou periodu stejně jako tu první a již po necelých dvou minutách už opět zase vedli o tři branky a to když osamocený Bárta ujel pelhřimovské obraně a bekhendem nedal Šoustalovi šanci. Poté přišla přesilová hra Medvědů a po krkolomné kombinaci se na brankovišti ujal kotouče Plachý a dokázal pohotově snížit. Od této chvíle se hra Pelhřimova zvedla a k vidění bylo několik zajímavých šancí, ale opět se potvrdila nedůraznost a lehkost v zakončení, která Dvořákův tým zdobila v uplynulé sezóně. V závěru prostřední části vygradovali emoce na obou stranách a do férového souboje se pustil domácí Kohút s hostujícím Bártou. Pro oba hříšníky tak utkání skončilo po čtyřiceti minutách.

To, co se nepodařilo Medvědům v předchozích dvou třetinách, tak přišlo v té poslední. Již v čase 43:00 se trefil poprvé v utkání Martin Hadrava a rázem bylo zaděláno na drama. Domácí bruslaři hnáni hlasitým povzbuzováním svých fanoušků předváděli pohledný hokej a dokázali si tak vytvořit několik šancí, přičemž v jedné z nich byl faulovaný Plachý. Ten ale nařízené trestné střílení neproměnil, ale v 52. minutě vyrovnal svoji druhou trefou v zápase Martin Hadrava. Utkání tak začínalo nanovo a navrch měli jednoznačně domácí Medvědi. Ti svého soupeře doslova nepouštěli k puku a toužebně dobývali českobudějovickou branku. Napomoci jim k tomu měla i dvojnásobná přesilová hra domácích. Ta ale nevyšla dle představ a Servismani se v poklidu dokázali ubránit. To jim vrátilo sebevědomí a pouhých 49 vteřin před třetí sirénou rozhodl o vítězství Jihočechů Trummer, který přidal i druhou branku při následném power-play.

Domácí tak odcházeli do kabiny s velkým zklamáním, neboť svoji bojovností a chtíčem sahali po tolik důležitých bodech. Jako rozhodující se tak ukázala neproměněná dvojnásobná přesilová hra.