HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.12.2017 | Jiří Rada | A-tým

Ani na sedmý pokus Medvědi doma nevyhráli

Po dvou venkovních výhrách se představili pelhřimovští Lední Medvědi na domácím ledě, na kterém přivítali tradičního soupeře z Kolína. Hosté se dostali do vedení již v 8. minutě a posléze se ukázalo, že své vedení již nepustili. Medvědi zásluhou Plachého sice vyrovnali, ale hosté do konce utkání přidali další dvě branky a rozhodli tak o další prohře Pelhřimova.

Pelhřimov

20.12.2017
18:00
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)
Kolín

Branky a nahrávky: 24. Plachý (Kopic, Kasalý F.) – 8. Panna (Semirád), 39. Havelka (Barták, Veselý), 42. Kozák (Kysela). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Nepomucký – Schopf, Šimánek. Diváci: 270.



PEL: Hlaváč (Šoustal) – Pospíchal, Rudy, Kohút, Port, Dominik Kasalý ,,C", Kalenda, Oščádal, Votápek, Kopic, Plachý, Filip Kasalý, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Šulák, Vysloužil, Kaminsky, Čermák

KOL: Sejpal (od 59. Martínek) – Kadlec, Pýcha, Voženílek, Hlaveš, Březina, Barták, Sladký, Havelka, Malý, Semirád, Panna, Pilný, Morkes, Zumr, Kozák, Prokop, Kysela, Veselý, Kadlec, Netušil

Lední medvědi chtěli natáhnout svou vítěznou sérii na 3 utkání, v rámci 22. kola ale museli porazit Kolín. Domácí si hned v úvodu snažili vypracovat šance, žádná z nich ale nebyla úspěšná. Místo domácích se jako první prosadili hosté. V 8. minutě doplatili doplatili na pasivitu v obraně, před Hlaváče se dostal zcela osamocený Panna a neměl sebemenší problémy se zakončením. V 16. minutě se do pohledné akce dostal Kopic, jeho střelu hostující brankář Sejpal pohotově zlikvidoval. Nic více již 1. třetina nenabídla, hosté tedy šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Do 2. třetiny vlétli Lední Medvědi s velkou chutí vyrovnat, což se jim zanedlouho podařilo. Ve 24. minutě se dostali do přečíslení Plachý s Kopicem. Kopicovu střelu sejpal vychytal, na dorážku Tomáše Plachého už ale nedosáhl. Vzápětí mohl dostat Pelhřimov do vedení Martin Hadrava, ten svou střelou pouze rozezněl tyč. Pelhřimov nadále nepolevoval v tlaku a na začátku 29. minuty dokonce dostal příležitost přesilové hry po celé 4 minuty. Domácím se ale celý zápas v přesilovkách nedařilo a ani tato nebyla výjjimkou. V závěru třetiny vrátil v přesilové hře hostům střelou pod horní tyč Havelka, hosté tak i po druhé třetiny vedli rozdílem jedné branky.

Do třetí třetiny vstoupili Pelhřimovští velmi pasivně, čehož hosté velmi brzy využili. Už v 41. minutě se zásluhou Kozáka dostali do dvoubrankového vedení. Hosté své vedení mohli několikrát navýšit, jenže veškeré z obrovských šancí dokázal svými zákroky zlikvidovat Hlaváč. Jiskru naděje pro domácí mohl vykřesat v 53. minutě Čermák, jenže jen těsně nepřekonal Sejpala. Úspěšná série Ledních medvědů tak skončila pouze na dvou vítězstvích. Medvědi tak nadále ztrácí jediný bod na příčky zajišťující play-off. Další utkání čeká Dvořákovy svěřence 27. prosince na ledě Nymburka.

Daniel Lhotský