HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.08.2017 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi otočili zápas během dvou minut a slaví výhru

Po vydařeném začátku utkání otevřeli střelecký účet zápasu hosté. To však vydrželo pouhých deset minut a vyrovnání zařídil mladíček Kaminsky, bojující o sestavu Medvědů. Ve druhé dvacetiminutovce se trefili pouze Žihadla a tak Pelhřimov musel dotahovat jednobrankové manko. Ovšem v poslední periodě přišel velký obrat Medvědů, přičemž se hned třikrát trefil Martin Hadrava.

Pelhřimov

22.08.2017
18:00
6:4
(1:1, 0:1, 5:2)
Moravské Budějovice

Branky a nahrávky:17. Kaminsky (Martin Hadrava), 43. Kaminsky (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 45. Martin Hadrava, 54. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 55. Martin Hadrava (Kohút), 56. Bezděk – 6. Sobotka (Krutiš), 35. Lupač (Pelikán), 46. Havel (Kabelka), 57. Lupač (Krutiš).



PEL: Hamalčík (Formánek) – Kubát, Kalenda, Kohút, Port, Adam, Shaula, Vysloužil, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Votápek, Kaminsky, Kopic, Plachý, Bezděk, Siřiště, Šulák, Linhart

MOR: Čáp (Vacek) – Kliment, Kabelka, Pelikán, Sobotka, Pucher ml., Kovář, Mikeš, Pucher st., Havel, Lupač, Krutiš, Matějka, Hačecký, Horký, Všetečka, Niederhafner

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a častěji byli nastěhovaní před Hamalčíkem. Ten útokům Žihadel odolával až do 6. minuty – Krutiš uvolnil do úniku Sobotku a jeho povedený blafák skončil v domácí síti. V končící 9. minutě mohl vyrovnat Kopic, jenž si najel na přesný Plachého pas, ovšem domácí střelec pálil jen do tyče. Zejména Plachý představoval pro obranu Moravských Budějovic velké problémy, nicméně žádná z jeho akcí vyrovnávací brankou neskončila. Domácí ale na úvodní trefu čekali jen do 17. minuty – Vladimír Kaminsky přesnou ranou pod břevno vyrovnal skóre do parity.

Nástup do druhé třetiny měli lepší domácí, ale žádná z jejich akcí neskončila vedoucí brankou. Naopak hosté opět zvýšili tempo hry a ve 35. minutě si Žihadla vzala vedení zpět – v oslabení ujel Lupač a svůj únik zakončil tvrdou ranou, jenž dokázal Hamalčík pouze zbrzdit, puk si nakonec po ledě cestu do branky našel. Za tři minuty ale mohlo být opět vyrovnáno, prudkou Kopicovu přihrávku stačil tečovat Martin Hadrava pouze do lapačky Čápa. Domácí střelec ale v tento moment pouze ladil svá mířidla.

Do třetí třetiny domácí hokejisté doslova vlétli. Již ve 43. minutě přidal po závaru před Čápem svou druhou branku Vladimír Kaminsky a o dvě minuty později již Lední Medvědi vedli – z velkého úhlu mířil přesně Martin Hadrava. Vedení domácím ale dlouho nevydrželo – ve 46. minutě zakončil přesilovkovou souhru Havel a na světelné tabuli svítil opět nerozhodný stav. Pelhřimovští hokejisté sice byli i poté v útoku aktivnější, hosté ale hrozili zejména při hrubých chybách v domácí obraně, Hamalčík v těchto minutách pochytal nejednu gólovou příležitost Žihadel. Tlak domácích nicméně sílil a v 54. minutě klapla osvědčená spolupráce bratrů Hadravových – Marek Hadrava ještě ve své šanci neuspěl, odražený puk však poslal na místo určení Martin Hadrava. Definitivní K.O. připravili Lední Medvědi Žihadlům na pomezí 55. a 56. minuty – nejprve Martin Hadrava tečoval střelu Kohúta a o 20 sekund později se mezi střelce zapsal i Libor Bezděk. Jiskřičku naděje pro hosty ještě vykřesal v 57. minutě Lupač, jenž si najel před Hamalčíka a zavěsil. Více se ovšem do šedesáti minut nevešlo, Pelhřimov díky sérii branek ve třetí třetině zdolal Moravské Budějovice 6:4.  

Pavel Blažek