HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2017 | Tomáš Bečka | B-tým

Tvrdá lekce od Vajgaru, rezerva opět vysoko prohrála

Rezervní mužstvo posílil před utkáním s Vajgarem trojlístek hráčů z prvního týmu. Obraně vypomohl Kalenda a v útoku bojovali Šulák s Kaminskim. Ovšem ani jejich účast neodvrátil debakl 3:15. Medvědi prožili v polovině první periody dvouminutovku hrůzy, kdy inkasovali čtyři branky. Soupeř si zbytek utkání s přehledem pohlídal, když se konečný počet branek zastavil na cifře patnáct. V sobotu čeká Šádovi svěřence další těžký souboj, kdy se utkají s Veselím nad Lužnicí.

Pelhřimov B
Pelhřimov
28.09.2017
17:45
3:15
(1:5, 0:3, 2:7)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 14. Štěrba, 53. Kaminski (Šulák, Štěrba), 60. Štěrba (Šulák, Linhart) – 12. Tržil (Procházka, Stach), 12. Sviták (Jon, Gurka), 14. Procházka, 14. Lazorišák (Jon), 16. Popelka (Chmel), 21. Lazorišák, 23. Popelka, 24. Stach (Ondřej), 41. Procházka, 42. Lazorišák (Sviták, Gurka), 48. Koláček (Popelka), 49. Stach (Ondřej, Tržil), 51. Havelka (Popelka), 56. Kubín (Sviták, Jon), 58. Popelka (Ondřej), Vyloučení: 8: 8, Využití: 2:5, V oslabení: 0:0 Rozhodčí: Čáp – Maxa,Šimánek, Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:13, 2:13, 2:15, 3:15.



LMB: Urban (Rada) – Linhart, Doubek, Cerhán, Hráček, Kalenda, Nikodým, Buchta, Beníšek, Barták, Zadražil, Kaminski, Štěrba, Šulák, Benýšek

VAJ: Pachmann (Houdek) – Popelka, Procházka, Koláček, Ištvánik, Jon, Tržil, Chmel, Havelka, Jindra, Ondřej, Lazorišák, Stach, Gurka, Sviták, Kubín

První třetina nabídla šest branek. A všechny padly v rozmezí čtyř minut. Pytel s góly se roztrhl v polovině dvanácté minuty, kdy se prosadil Tržil. Na něj postupně navázali Sviták, Procházka a Oto Lazorišák. Jiskřičku naděje vykřesal pro Pelhřimov Jan Štěrba, ovšem hosté kontrovali dalším zásahem z hole Popelky. Tím pádem šli hosté do kabin s vedením o čtyři trefy.

Pakliže chtěli domácí alespoň oživit naději na snížení stavu, Vajgar byl rázně proti. Už po padesáti pěti sekundách druhé části se znovu trefil Lazorišák. Do dvacáté čtvrté minuty přidali další dvě branky Popelka a Stach, čímž stanovili skóre po dvou třetinách 1:8.

Také další vstup do poslední dvacetiminutovky se lépe vydařil hostujícímu celku. Tentokrát překonal Procházka pelhřimovskou obranu už po sedmadvaceti sekundách. O minutu později zkompletoval hattrick proti svému bývalému týmu Oto Lazorišák. V kanonádě hostů dále pokračovali Koláček, Stach a Havelka. Krvácení pelhřimovského týmu na chvíli zastavil úspěšným pokusem Stanislav Kaminski, ovšem hokejisté od Vajgaru, jmenovitě Kubín a Popelka, vstřelili čtrnáctý a patnáctý gól. Poslední slovo pak řekl za tímto zápasem svou druhou trefou Jan Štěrba.