HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Písek celý zápas dotahoval, přesto si odváží dva body

Lepší vstup do zápasu předvedli domácí, když se ve třinácté minutě prosadil Vysloužil. Jenže tématem tohoto utkání se stalo to, že Písek dokázal pokaždé vyrovnat. Na gól Vysloužila reagoval na začátku druhé periody Vlček a na branku Martina Hadravy opět odpověděl Filip Vlček. Pelhřimov měl svého dvougólového střelce v Martinu Hadravovi, ovšem ani jeho trefa nebyla vítězná. Písek totiž necelé tři minuty před koncem základní hrací vyrovnal, aby v prodloužení rozhodl o bodu navíc pro hosty Jan Polata.

Pelhřimov

26.09.2018
18:00
3:4 pr.
(1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Písek

Branky a nahrávky:13. Vysloužil (Heinrich), 35. Martin Hadrava (Filip Kasalý, Hadrava Marek), 40. Hadrava Martin (Port, Heinrich) – 22. Vlček (Koupal, Ciboch), 37. Vlček (Parýzek), 58. Parýzek (Hučko), 62. Polata (Parýzek), Rozhodčí:Ondráček – Urubčík, Komínek, Diváci:230



PEL: Holata (Holík)– Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D., Hadrava Marek, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, Šulák, Kasalý F., Hadrava Martin, Kadlec

PIS: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek, Červinský, Houdek, Hanus, Hučko, Stauber, Sýbek, Rod, Ciboch, Polata, Koupal, Strnad, Bílek, Jabůrek, Novák, Vlček

Do utkání vstoupila aktivněji Melenovského skupina, když si po dvaapadesáti sekundách hry vypracoval první příležitost Jakub Kadlec. Na něj postupně navázali Kohút s Filipem Kasalým, ovšem gólmana Hausera se jim překonat nepovedlo. Hosté se také dlouho neostýchali. Koupal z nijak nebezpečné pozice nastřelil tyč domácí klece. V deváté minutě se už Pelhřimovští radovali z gólu, ale sudí jim radost odepřeli pro odpískání postavení útočícího hráče v brankovišti. A tak se mohli Medvědi radovat až na konci třinácté minuty. Martin Vysloužil zužitkoval přečíslení dva na jednoho a poslal svůj tým poprvé do vedení. 

Písečtí se pak začali nadechovat k náporu, ale do konce první části se jim už vyrovnat nepovedlo. Co ale hosté nestihli v prvních dvaceti minutách, se napravili v části druhé. Po minutě a půl se probil do sólového úniku Filip Vlček, jenž potvrdil svou střeleckou formu proti Pelhřimovu z minulé sezony. Šanci na další zásah domácích si vytvořil v polovině střetnutí Jakub Kadlec, ovšem puk nasměroval jen do břevna.

Na začátku třicáté páté minuty už fanoušci Pelhřimova oslavovali druhý gól. Filip Kasalý vytvořil gólovou šanci pro Martina Hadravu, který velkou příležitostí nepohrdl. Uběhlo však několik chvil a na světelné tabuli zářilo opět vyrovnané skóre. To když se přesnou střelou k tyči znovu prezentoval Filip Vlček. Domácí šli do kabin ale nakonec přeci jen spokojenější. Nejprve ještě promarnil Heinrich velkou šanci při brejku dva na jednoho, avšak třicet jedna sekund před koncem druhé části se Martin Hadrava nejlépe zorientoval před Hauserem, a mohl tak oslavit druhý gól večera.  

Písek ve druhé třetině domácí místy drtivě přehrával a kýženého výsledku mohl dosáhnout v 55. minutě. Hostující střídačka se již radovala z gólu, který však pro zahrání vysokou holí nebyl uznán. Jihočeši stupňovali tempo, kterým nakonec branky přeci jen dosáhli. Martin Parýzek poslal dvě minuty před koncem třetí třetiny zápas do prodloužení. To se hrálo minutu a půl, neboť po této době se prosadil Jan Polata, jenž nasměroval do Písku bod navíc.

Tomáš Bečka