HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.09.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Rozhodla až třetí třetina. Brod uhájil Kotlinu

První dvě třetiny se fanoušci v Kotlině gólu nedočkali. Třetí třetina jim však brankový půst vynahradila. V rozmezí od čtyřicáté druhé do čtyřicáté sedmé minuty se domácí trefili hned třikrát, ovšem Pelhřimovští nesložili zbraně a kontrovali dvěma góly. Brodští hokejisté však nepřipustili zdramatizování stavu, když přidali další dvě trefy a vytvořili si náskok tří branek. Za hosty už jen upravil na konečných 5:3 Dominik Kasalý.

Havl. Brod

29.09.2018
17:00
5:3
(0:0, 0:0, 5:3)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 42. Chlubna (Vala, Třetina), 45. Třetina (TS), 47. Procházka (Vala, Marek), 54. Šmíd (Třetina, Marek), 56. Beneš (Milfait, D. Vacík) – 50. Vysloužil (F. Kasalý), 53. Slabý (Vysloužil, F. Kasalý), 59. D. Kasalý (Kohút, Heinrich). Rozhodčí: Tomáš Micka – Daniel Horažďovský, František Štěpánek. Vyloučení: 11:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 587. Střely na branku: 43:30 (14:9, 13:10, 16:11). Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3.



HBR: Marek (Novák) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kopic – Michálek, Milfait (A), Beneš – Přidal, Třetina (C), Chlubna – Procházka, Voříšek (A), Blinka – Kozlík, Ludvík, Beran

PEL: Holík (Urban) – Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý (C) – Martin Hadrava (A), Vysloužil, Votápek, Siřiště, Heinrich, F. Kasalý (A), Marek Hadrava, Kadlec

V prvních minutách byli opticky mírně aktivnější domácí, postupně se hra vyrovnala. Ani jedno z mužstev si ovšem nedokázalo vytvořit výraznější šanci. Na největší vzruch si museli diváci počkat do poloviny úvodní dvacetiminutovky, kdy v přesilové hře trefil Jakub Kadlec levou tyč havlíčkobrodské svatyně. Výhodu početní převahy dostali v závěru periody také Bruslaři, Martin Holík ale mohl v hostujícím brankovišti zůstat poměrně v klidu. S návratem potrestaného Filipa Kasalého na led sice zůstal v dobré pozici neobsazený Filip Beneš, rána mu ale příliš nesedla.

Z kraje druhé dvacetiminutovky zatrnulo domácím po střele Petra Slabého, která už prošla mezi betony Davida Marka, nakonec se ale vykutálela mimo brankoviště. Moře času pak měl na pravém kruhu Jakub Kadlec, jehož střela zápěstím domácího brankáře nezaskočila. Z prostoru mezi kruhy se neprosadil ani Filip Kasalý. David Marek jeho střelu bez přípravy se štěstím vyrazil pravým betonem. Havlíčkův Brod měl nejzajímavější šanci až těsně před druhou přestávkou. Ondřej Procházka vystřelil po průniku z levé strany. Martinu Holíkovi přepadl puk přes rameno, ale spadl těsně vedle pravé tyče.

První gól tak padl až ve třetí části hry. David Vala od modré čáry trefil Tomáše Chlubnu, který tak v pádu nevědomky otevřel skóre. Po této trefě se nakonec s góly roztrhl pytel. Miroslav Třetina dostal v úniku sekyru, po čemž následovalo trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný kapitán Bruslařů a po mazáckém blafáku do bekhendu zavěsil puk pod víko. Zanedlouho Ondřej Procházka zachytil na útočné modré čáře vyhození Davida Valy a únikem v oslabení poslal domácí do tříbrankového vedení.

V tu chvíli se zdálo, že je rozhodnuto. Jenže Martin Vysloužil nejprve v přesilové hře snížil, a na dostřel pak dostal Lední Medvědy při hře čtyř proti čtyřem Petr Slabý. Nadechující se hosty ovšem brzy schladil Vojtěch Šmíd, který po necelé minutě vrátil bojovníkům z Kotliny dvoubrankový náskok. Definitivní klid na hokejky domácích přinesl Filip Beneš, jenž zakončil svoji akci střelou nad beton. Drama ve vyhroceném závěru nepřinesl ani gól Dominika Kasalého, který tečoval ránu Tomáše Kohúta, protože do konce zápasu již nezbývaly ani dvě minuty.

Milan Sochor