HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Žihadla otočila duel s Medvědy a odváží si všechny body

V utkání padly tři branky, které účastníci zápasu rozložili do všech tří třetin. V první části se ujali vedení domácí hokejisté, když se v oslabení prosadil Jakub Kadlec. Střeleckou taktovku na druhé straně ale řídil Ladislav Rytnauer, který nejprve v polovině duelu vyrovnal skóre a necelé čtyři minuty před koncem převážil misky vah na stranu Moravských Budějovic. Pelhřimov tak ztratil třetí utkání v řadě a v tabulce se na něj dotáhl právě středeční soupeř.

Pelhřimov

03.10.2018
18:00
1:2
(1:0, 0:1, 0:1)
Moravské Budějovice

Branky a nahrávky: 10. Kadlec (Votápek) – 31. Rytnauer (Krutiš), 57. Rytnauer (Krutiš). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 298. Rozhodčí: Michal – Křivohlavý, Klouda.



PEL: Holík – Vrátný, Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D., Heinrich, Kaminsky, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Šulák, Kasalý F., Hadrava Marek, Kadlec

MOR: Jekel – Trnka, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Hačecký, Rytnauer, Čejka, Ferda, Říčka, Krutiš

V rámci sedmého kola přivítal Pelhřimov na svém ledě Moravské Budějovice, které se před zápasem nacházely v tabulce na šestém místě se ztrátou tří bodů na páté Medvědy. Žihadla si od začátku vytvářela šance, ale jako první skóroval domácí tým. V desáté minutě vypracoval v oslabení šanci Petr Votápek pro Jakuba Kadlece, jenž přesnou ranou k tyči poslal svůj celek do vedení.

Moravské Budějovice mohly vyrovnat zásluhou Ferdy, ten však nepotrestal liknavost domácí obrany. Na druhé straně pak stanul v přímém souboji Henrich proti Jeklovi, ale hostující brankář navýšení domácího vedení nepřipustil.

Žihadla si přenesla aktivitu i do druhé periody, kdy Holík musel řešit několik nebezpečných situací. Na situaci z jednatřicáté minuty byl však pelhřimovský gólman už krátký. Ladislav Rytnauer se prosadil krátce po vhazování, čímž srovnal stav na 1:1.

O pár chvil později měl ten samý hráč na hokejce rozdílový gól, ovšem jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Vedení mohl domácím vrátit Kaminski, ale jako už tolikrát v zápase, i tentokrát byl Jekel znovu připraven. Poslední minuty prostřední části pak patřili domácímu gólmanovi, jenž s vypětím všech sil držel vyrovnaný stav.

Začátek třetí třetiny nabídl líbivý hokej. Hra se přelévala ze strany na stranu a hlavními postavami byli oba brankáři. Kaminski ani Filip Kasalý nepřekonali Jekla, stejně tak na druhé straně se Holík vytáhl proti pokusům Rytnauera či Juráně.

Duel se pomalu blížil do prodloužení, když na počátku padesáté sedmé minuty ztichl celý stadion. Ladislav Rytnauer totiž opět zužitkoval vyhraného buly a ranou jako z praku překlopil vedení na stranu hostů. Z této rány se domácí už nevzpamatovali. Prohráli tak z Moravskými Budějovicemi 1:2, čímž se propadli na šesté místo tabulky právě za středečního přemožitele. 

Tomáš Bečka