HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi vyválčili dva body a přetrhli sérii šesti proher

Pelhřimov nevstoupil do utkání rozhodně šťastným způsobem. Už po necelých čtrnácti minutách prohrával o dvě branky. Zásluhou Kadlece a Martina Hadravy se ale ještě v první třetině vrátil do hry. Servismani se sice v polovině zápasu dostali opět dovedení, které tentokrát smazal Tomáš Mejzlík. Třetí třetina nabídla další dvě branky, po jedné na každé straně. Martin Hadrava poprvé v utkání dostal Pelhřimov do vedení, avšak odpověď přišla z hole Jiřího Bárty. Duel se nakonec přehoupl do, v němž svým třetím gólem večera rozhodl Martin Hadrava. Pelhřimov tímto vítězství navíc přetrhl šňůru šesti proher v řadě.

Pelhřimov

20.10.2018
18:00
5:4 pr.
(2:2, 1:1, 1:1 - 1:0)
David Servis

Branky a nahrávky: 15. Kadlec (Vysloužil), 20. Martin Hadrava (Votápek, Pospíchal), 34. Mejzlík, 46. Martin Hadrava (Mejzlík, Pospíchal), 63. Martin Hadrava – 8. Šulčík (Škopek, Vak), 14. Vak (Radoš), 29. Bárta, 57. Bárta. Rozhodčí: Michal – Křivohlavý, Klouda



PEL: Holík (Holata) – Kohút, Port, Pospíchal, Slabý, Kasalý D., Piskač, Oščádal, Hadrava Martin, Heinrich, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Mejzlík, Kasalý F., Hadrava Marek, Kadlec

DSB: Klestil (Marek) – Kubeš, Kříž J., Radoš, Škopek, Kříž L., Schmidmayer, Rolínek, Bárta Jan, Šulčík, Hřebejk, Ferebauer, Vak, Kronus, Bárta Jiří, Sumerauer

Melenovský opět vsadil na Martina Holíka jako na startéra pro dnešní zápas a mladý gólman si připsal zákrok už po patnácti sekundách. Poté musel řešit situaci, kterou započali Bárta s Ferebauerem, ale hosté se z ní neprosadili. První náznak šance pro domácí si vytvořil Votápek, ovšem Klestil v bráně David Servisu nebyl překonán. České Budějovice se prezentovaly aktivněji a zásluhou jim byl první gól, jenž vstřelili v přesilové hře. Roman Šulčík totiž v početní výhodě šikovně tečoval nastřelený puk mimo dosah gólmana Holíka.

Lední Medvědi se zpočátku hry nemohli opřít o rozehrávku, se kterou měli velké problémy, čehož hosté využívali. Proto měl Holík co dělat, aby zabránil dalším trefám z hole Vaka či Bárty. Ve 14. minutě byl však proti střele Tomáš Vaka už bezmocný a hosté se ujali dvoubrankového vedení.

To jim vydrželo pouhých devadesát dva sekund. Jakub Kadlec se totiž prosadil sám pohledné akci. Domácí vstřelená branka nabudila, a navíc jim Budějovičtí nabídl dvě po sobě jdoucí přesilové hry. A tu druhou už domácí využili. Martin Hadrava lehkou tečí vyrovnal v poslední minutě úvodní části na 2:2.

Prostřední část začala velkou šancí Martina Hadravy, ovšem soustavnější tlak si vytvářeli hosté. V polovině dvacáté čtvrté minuty bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Českých Budějovic. Radek Rolínek namířil svůj pokus mezi betony Martina Holíka, ovšem ten s touto variantou počítal. Stejně jako se hokejisté z jihočeské metropole prosadili v přesilové hře, tak se prosadili i v oslabení. Na konci dvacáté deváté minuty ujel pelhřimovské obraně Jan Bárta a vrátil David Servisu vedení.

Vedení vydrželo hostům tentokrát pět minut. Medvědi se v přesilové hře dlouho trápili, když v tom se puk dostal k Tomáši Mejzlíkovi, jenž tvrdou ranou vyrovnal. Chvíli poté ale mohlo být zase všechno jinak. Šulčík se probojoval do velké příležitosti, po které už zvedal ruce, ovšem touš skončil mimo tři tyče domácí svatyně. Po druhé dvacetiminutovce tak šly oba celky do kabin opět za vyrovnaného stavu.

Ve třetí třetině se jako první dostal ke slovu Rolínek, avšak jeho střela nenašla cíl. Na druhé straně pak zahrozil Kadlec, který se podruhé do listiny střelců nezapsal. Co v tomto zápase Pelhřimovu fungovalo, byly přesilové hry. Konec čtyřicáté šesté minuty totiž opět patřil Martinu Hadravovi, jenž překvapivou střelou od mantinelu překonal brankáře Klestila.

Další minuty pak patřily Martinu Holíkovi. Pelhřimovský gólman nejprve pochytal Šulčíkovu šanci, aby následně zlikvidoval i přečíslení dva na jednoho. Na situaci z 57. minuty byl už však krátký. To když ho podruhé v zápase překonal Jiří Bárta. V závěrečných minutách si Pelhřimovští vypracovali velký tlak i díky přesilovým hrám, ale hosté nakonec udrželi vyrovnaný stav do konce třetí periody.

Střetnutí se tak překulilo do prodloužení, ve kterém uspěli domácí hokejisté. Martin Hadrava se prosadil na brankovišti, a přiřkl tak svému výběru důležitý bod navíc. Pelhřimov utnul sérii šesti proher v řadě a o bod odskočil v tabulce právě dnešnímu soupeři.

Tomáš Bečka