HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.10.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Medvědi navázali na výhru s David Servisem. Z Písku vezou všechny body

Už se stává evergreenem, že pelhřimovským hokejistům nevyjde vstup do utkání. Na tom se nic nezměnilo ani na ledě Písku v rámci 13. kola, kde už po čtyřech minutách hry prohrávali po gólu Hanuse. Svěřenci trenérského dua Melenovský – Benák ale dokázali stav otočit. V první periodě vyrovnal Vysloužil a v té druhé otočili skóre na stranu hostů Patočka a Heinrich. Poslední dvacetiminutovka opět patřila Medvědům. V rozmezí jednatřiceti sekund se nejprve trefil Port a poté opět Patočka, čímž stvrdil import tří bodů na Vysočinu.

Písek

27.10.2018
17:30
1:5
(1:1, 0:2, 0:2)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 4. Hanus (Sýbek, Parýzek) – 12. Vysloužil (Heinrich), 34. Patočka (Heinrich, Pospíchal), 36. Heinrich (Slabý, Vysloužil), 46. Port (Hadrava), 46. Patočka (Heinrich, Vysloužil). Rozhodčí: Jílek – Vavruška, Oudes.



PIS: Hauser (Buchta) – Turek, Parýzek "C", Červinský, Bílek, Houdek, Hanus, Pelant – Hučko, V. Šuhaj, Sýbek "A", Rod, Polata "A", Koupal, Marcilis, Jabůrek, Pixa, Novák, J. Šuhaj.

PEL: Holík (Holata) – Oščádal, Kohút. Port, Pospíchal, Slabý, D. Kasalý "C", – Patočka, Martin Hadrava, Heinrich, Vysloužil, Votápek "A", Siřiště, Mejzlík, F. Kasalý "A", Marek Hadrava, Kadlec.

Lední Medvědi se před samotným zápasem nacházeli v nelichotivé pozici, kvůli výhře David Servisu v minulém kole se propadli až na poslední místo. V dresu Pelhřimova se objevila jedna nová tvář. Matouš Patočka se fanouškům pelhřimovského hokeje představil už pátek v zápasu B-týmu. Hráč, který v rámci hostování z Benešova bude působit na Vysočině minimálně měsíc, zařídil jediný gól záložního týmu Medvědů.

Svěřenci trenéra Melenovského hned v úvodních minutách dvakrát faulovali a nabídli Písku hned na začátku utkání přesilovku 5 na 3. Domácí ji využili, za Písek se prosadil ve 4. minutě osamocený Vladimír Hanus. O minutu později si vyzkoušeli přesilovku 5 na 3 také Pelhřimovští, ti ovšem byli neúspěšní. Medvědi se ale nesložili, dále se tlačili za vyrovnáním a ve 12. minutě Aleš Heinrich přesně přihrál na Martina Vysloužila, a právě druhý jmenovaný dokázal vyrovnat. Hosté se chtěli hned dostat zpátky do vedení, ve všech případech ale narazili na skvělého Martina Holíka. Do vedení se mohli dostat také Medvědi, jenže střela Jakuba Kadlece trefila pouze tyč.

Lední Medvědi se dostali do velké příležitosti také v úvodu druhé třetiny, Kohútovu střelu od modré a následnou dorážku Marka Hadravy vychytal pohotový Hauser. Ve 33. minutě se mohli dostat Písečtí zpět do vedení, šanci osamoceného Hučka z bezprostřední blízkosti dokázal zlikvidovat Martin Holík. Fanoušci na píseckém zimním stadionu se o několik sekund později přeci jen gólu dočkali. Svůj premiérový gól v dresu Medvědů vstřelil ve 34. minutě Matouš Patočka ránou mezi betony. Hosté se dostali do krize, necelou minutu po inkasované brance museli čelit oslabení. Medvědi této situace využili, ve 36. minutě se puk dostal k osamocenému Aleši Heinrichovi, který z blízkosti překonal bezmocného gólmana Hausera. Domácí se pokoušeli v závěru třetiny snížit, Martina Holíka ale překonat nedokázali.

Ve 45. minutě využili Medvědi další přesilovou hru. Martin Hadrava přihrál na modrou Vladimíru Portovi a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře hostů. Domácí se ani nestihli oklepat z inkasovaného gólu a Hauser musel znovu lovit puk z vlastní sítě. Autor vítězného gólu Matouš Patočka se dokázal prosadit už podruhé v zápase a dostal Medvědy do čtyřgólového vedení. V 54. minutě se dostal do úniku Martin Hadrava, ale tentokrát na gólmana hostů nevyzrál. V 57. minutě se pokusili domácí alespoň korigovat skóre, Martin Holík ovšem dokázal pokrýt všechny dorážky. Nic zajímavého se už do konce utkání nestalo a Medvědi si tak odvezli domů všechny body za vysokou výhru 5:1. Díky této výhře se odlepili ze dna tabulky a na poslední postupovou pozici, kterou aktuálně drží právě Písek, ztrácí pouhé dva body. 

Daniel Lhotský