HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.12.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Pelhřimov zdatně vzdoroval Šumperku, nakonec padl o gól

Vyrovnaný duel sehráli Bezděkovi svěřenci proti lídru východní skupiny. Až do poloviny zápasu čekali diváci na branku, kterou v pětadvacáté minutě zaznamenal Šumperský Geweise. Až tři minuty před koncem základní části vstřelili hosté další branku, která se nakonec ukázala být vítězná, neboť za Medvědi o půl minuty později snížil Grebenyuk. Více ale domácí ze závěrečného tlaku nevytěžili, a tak s vedoucím týmem ze Šumperka padli po tuhém boji 1:2.

Pelhřimov

15.12.2018
18:00
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Šumperk

Branky a nahrávky: 58. Grebenyuk (Kosnar) – 25. Geweise (Vorobyev, Sedlák), 57. Antonov (Haloda, Drtil). Rozhodčí: Horáček, Tasch, Bohouněk. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 190.



PEL: Holík (Urban) – Kříž, Grebenyuk, Krtek, Adam, Selickis, Kasalý D., Kaminsky, Kopic, Kohút, Votápek, Bezděk, Piš, Sigmund, Plachý, Kosnar

SUM: Polívka (Haloda O.) – Tolokonnikov, Geweise, Drtil, Haloda M., Řezáč, Sedlák, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Ďurač, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobyev, Ostřanský

První třetina nabídla divákům oboustranné vyčkávání, ačkoliv více ze hry měli hosté, kteří ztroskotávali na stabilizované obraně Medvědů. Oba soupeři se okoukávali a šance byly spíše sporadické.

V úvodu druhé třetiny putovali za katr krátce po sobě dva pelhřimovští hráči a hosté ze Šumperka dvojnásobnou přesilovou hru dokázali využít. Geweise si najel na kruhy a střelou švihem nedal Holíkovi šanci. Ačkoliv pelhřimovský brankář inkasoval na domácím ledě poprvé po 144 minutách, svůj tým i nadále držel jistými zákroky a držel i nadále naděje na bodový zisk. V další části třetiny se hra spíše kouskovala vinou vyloučeních, neboť se značně přitvrdilo, což dokázal i Kohút, jenž byl vzájemně se soupeřem potrestán za hrubost. Do konce třetiny se již skóre neměnilo a domácí tak vstupovali do poslední dvacetiminutovky s jednobrankovým mankem.

Urputný boj o každý metr kluziště pokračoval i nadále a pevné obrany chybovaly spíše sporadicky. Výsledkem byla hra ve středním pásmu s minimem vyložených šancí na obou stranách. Ovšem pouhých tři a půl minuty před koncem řádné hrací doby zvýšil vedení hostů Antonov. Pelhřimov po oddechovém času odvolal brankáře a zásluhou ruského beka Grebenyuka dokázal snížit opět na rozdíl jediné branky. Medvědi to i nadále zkoušeli bez brankáře a Drakům dokázali zatápět, ale ani pokus Plachého či Bezděka brankou neskončil. Lední Medvědi Pelhřimov tak padli s favoritem ze Šumperka těsně 1:2, ale znovu ukázali vzrůstající formu a hlavně znovu touhu po vítězství, což dokládá i návrat špílmachra Plachého.