HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.01.2019 | Redakce | A-tým

Pelhřimov byl na Plameny krátký

.

Pelhřimov

16.01.2019
18:00
2:7
(1:2, 1:2, 0:3)
Žďár nad Sázavou

Branky a nahrávky: 16. Hladoník (D. Adam), 33. Kopic (Kasalý F., Adam) – 8. Stehlík (Kadlec, Hasoň), 13. Stehlík (Kadlec, Kunstmüller), 28. Kuřítko (Prokš, Jícha), 38. Stehlík (Kovářů, Pleva), 44. Krupka (Váňa), 45. Pleva (Wasserbauer, Kuřítko), 57. Jícha (Kunstmuller, Hasoň). Rozhodčí: Vokřál – Žídek, Hnát. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 140. Střely na branku: 26:40 (13:13, 7:12, 6:15). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:7.



PEL: Holík (Urban) – Kříž, Kažimír, Port, Adam R., Kasalý D., Adam D., Kaminsky, Kopic, Kohút, Votápek, Kasalý F., Piš, Hladoník, Kosnar, Kuluris

ZNS: Sláma (Kulich) – Kolda, Kukla, Lojek, Pleva, Hort, Váňa, Kovářů, Prokš, Kunstmüller, Kadlec, Krupka, Jícha, Kuřítko, Hasoň, Stehlík, Wasserbauer

Plameny do utkání vstoupily s velkým elánem a hned od začátku utkání zaměstnávaly mladého Holíka v domácí brance. Úvodní vyloučení domácího Kulurise z konce 5. minuty sice hostující hráči ještě využít nedokázali, ale v čase 7:26 už na světelné tabuli svítil stav 0:1 pro hosty. Nahrávku Jakuba Kadlece zpoza branky přetavil v úvodní gól střetnutí Ondřej Stehlík, druhou asistenci si připsal Jan Hasoň - 0:1. O chvíli později byl vyloučen za pozdní dohrání hostující kapitán Martin Pleva, ale domácí tuto výhodu díky spolehlivě chytajícímu Slámovi nezužitkovali. Naopak na začátku 13. minuty se urodilo podruhé za domácím Holíkem. A opět to bylo po ose Jakub Kadlec - Ondřej Stehlík, který druhým gólem do odkryté branky zvyšoval na 0:2. Druhou přihrávku si tentokrát připsal Luboš Kunstmüller. Domácí ale neskládali zbraně a na konci 16. minut se tak mohli zaslouženě radovat, nahrávku Dominika Adama za Slámova záda poslal Alex Hladoník - 1:2. Za tohoto stavu se také odcházelo do kabin.

Do druhé periody se Plameny vrhly ve snaze zvýšit svoje hubené vedení a na konci 28. minuty jejich snaha přinesla kýžené ovoce. Po přihrávkách Lukáše Jíchy a Marka Prokše se prosadil Martin Kuřítko - 1:3. Domácí však stále kladli houževnatý odpor a na začátku 33. minuty to opět bylo jen o jednu branku. Po souhře s Filipem Kasalým a Robertem Adamem se radoval Miroslav Kopic - 2:3. Po obdrženém gólu se žďárští hokejisté opět vrhli do útoku a ještě před druhou sirénou si dvoubrankové vedení vzali zpět. V čase 37:13 završil hattrick po asistencích Ondřeje Kovářů a Martina Plevy Ondřej Stehlík - 2:4. I ve druhé třetině tak žďárští hokejisté přehráli domácí 1:2 a do kabin tak šli s dvoubrankovým vedením.

Ve třetí třetině pak svěřenci trenérů Konečného a Hamana nedali domácím takříkajíc čuchnout. Výraznou střeleckou převahu zúročil poprvé v polovině 44. minuty po nahrávce Davida Váni Lukáš Krupka - 2:5. O minutu a pár sekund později to bylo už o čtyři góly. Jiří Wasserbauer a Martin Kuřítko nabíjeli a kapitán Martin Pleva pálil - 2:6. Definitivní tečku za celým utkáním pak v čase 56:06 udělal svojí trefou Lukáš Jícha, který po asistencích Luboše Kunstmüllera a Jana Hasoně upravil na konečných 2:7.

Reportáž převzata z webu: hokejzr.cz

Ohlasy po utkání

Libor Bezděk (trenér HC Lední Medvědi Pelhřimov):

„Je to škoda, šancí jsme dnes měli docela dost. Proti jiným zápasům, kde jsme se do šancí nedostávali, tak dnes jsme je měli, ale bohužel v té koncovce máme buď smůlu, nebo nejsme dostatečně důrazní. Ke konci nás už Žďár přehrával a nám možná docházely trochu i síly."

Michal Konečný (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):

„Pro nás to byl takový zápas, kdy se od nás nečekalo nic jiného jak vítězství. Mladí domácí kluci bruslili, bojovali, dřeli. My jsme si po dvou třetinách něco řekli a jsem rád, že ve třetí třetině jsme již měli hru pod kontrolou a nepřipustili jsme komplikace, protože jak Havlíčkův Brod, tak Moravské Budějovice tady měli problémy. My jsme na to kluky upozorňovali, nechtěli jsme nic podcenit a myslím si, že jsme to odehráli dobře. Vyzkoušeli jsme další dva mladé beky a myslím si, že obstáli velice dobře a uvidíme jak se to bude vyvíjet dál."

Tomáš Masař