HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.02.2019 | Tomáš Bečka | A-tým

Hodonín potvrdil roli favorita a z Vysočiny si odváží tři body

Pelhřimov měl dobrý vstup do utkání, když se už ve čtvrté minutě prosadil Filip Kasalý. Drtiči poté dvěma brankami otočili kormidlem zápasu, ovšem devět sekund před vypršením první periody srovnal Votápek. Ten samý hráč pak poslal svůj celek do vedení po odehrané půl minutě ve druhé dvacetiminutovce. Od té doby se ale trefovali už jen hosté. Nejprve v prostřední části srovnali a v závěrečné třetině definitivně překlopili výhru na svou stranu třemi trefami.

Pelhřimov

02.02.2019
18:00
3:6
(2:2, 1:1, 0:3)
Hodonín

Branky a nahrávky:4. Kasalý F. (Votápek, Kopic), 20. Votápek (Kohút), 21. Votápek (Kopic, Kasalý F.) – 12. Jurča (Matějka, Hložánek), 15. Franek (Matějka), 33. Matějka (Mikeska), 45. Matula (Charvát), 57. Matějka (Matula), 60. Jurča (Charvát), Rozhodčí: Mgr. Pokorný – Ing. Horký, Bc. Roupec



PEL: Holík (Urban) – Kříž, Klus, Kasalý D., Moucha, Kaminsky, Kopic, Kohút, Votápek, Vrátný, Svoboda, Kasalý F., Piš, Hladoník

HOD: Kubáň (Gajan) – Dresler, Šaršok, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Charvát, Hložánek, Matějka, Leška, Finsterle, Benýšek, Růžička, Franek, Matula, Jurča

Lepší vstup do zápasu zaznamenali Bezděkovi svěřenci. Ti se totiž dostali do vedení už ve čtvrté minutě, kdy se na konci hezké akci objevil Filip Kasalý. Poté hosty zasáhla nepříjemná situace. Po nárazu do mantinelu musel ze hry odstoupit druhý nejproduktivnější Drtič v této sezoně Marek Růžička.

Hodonín však tento moment vážněji nepoznamenal a dále pokračoval v dobíjení pelhřimovské obrany, když si vypracoval několik zajímavých akcí. Všechny ale lapil hodonínský rodák ve službách Ledních Medvědů Martin Holík. Ovšem v polovině dvanácté minuty inkasoval i on, kdy se k odraženému kotouči dostal Petr Jurčo, jenž poslal kotouč do poloodkryté brány.

O tři minuty později pak Drtiči dokonali první obrat ve skóre zásluhou Tomáš Franka. Domácí se nevzdávali, i když více ze hry měli hokejisté z jižní Moravy. Díky povedeným zákrokům Holíka zůstali Medvědi na dostřel a devět sekund před první sirénou vyrovnal Petr Votápek.

Stejně jak dobře skončila pro Medvědy první třetina, tak povedeně začala i ta druhá. První útočná formace se dostala v brejku za hodonínskou obranu a Petr Votápek poslal kotouč mezi nohy gólmana Kubáně. I přes pelhřimovské vedení měli hosté více ze hry a jen díky pohotovým zákrokům Holíka drželi domácí hubené vedení. Mladý gólman se musel vytáhnout proti pokusům Jurča či Benýška.

Polovina třicáté třetí minuty už ale přinesla hráčům ze Slovácka gólovou radost. Jan Matějka se pohotově dostal k dorážce a pod padajícím Holíkem vyrovnal na 3:3. O chvíli později se do samostatného úniku dostal Kristián Leška, syn zlínské legendy Petra Lešky. Střelou příklepem ale jen orazítkoval tvrzené sklo za domácí klecí.

Třetí třetina patřila herně i gólově Drtičům. Poprvé se prosadili v pětačtyřicáté minutě, kdy Dominika Matula nachytal Holíka, od jehož zad nasměroval kotouč za brankovou čáru. Lední Medvědi se snažili o vyrovnání, avšak z jejich kombinace se vytrácela lehkost a přesnost. A tak se z rychlého protiútoku radovali Hodonínští, jmenovitě Jan Matějka. Gólovou tečku pak napsal za tímto duelem Petr Jurča trefou do prázdné brány.  

Tomáš Bečka