HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.08.2018 | Jiří Rada | A-tým

Medvědi předvedli dokonalý obrat a urvali další vítězství

Již v polovině první třetiny prohrávali Lední Medvědi o dvě branky a už to vypadalo, že se do utkání nedokáží vrátit. Opak byl však pravdou.Ve dvanácté minutě snížil Krtek a o dvě minuty později vyrovnal Hrbatý. Poté se do vedení znovu dostali hosté, ale zásluhou tříbrankového Rytnauera. To bylo ze strany Žihadel na dlouhou dobu vše. Votápek dokázal dvěma brankami otočit stav utkání. Hosté znovu vyrovnali, ale Kadlec znovu poslal Medvědy do vedení a v poslední minutě dokonal hattrick Votápek. Pelhřimov tak mohl slavit další vítězství v přípravě před začátkem nového ročníku druhé ligy.

Pelhřimov

30.08.2018
18:15
6:4
(2:3, 2:0, 2:1)
Moravské Budějovice

Branky a nahrávky:12. Krtek (Votápek), 14. Hrbatý (Heinrich), 25. Votápek (Hadrava Martin), 37. Votápek (Krtek), 50. Kadlec (Martin Hadrava, Krtek), 60. Votápek (Plachý) – 4. Rytnauer (Krutiš, Horký), 6. Rytnauer (Krutiš), 16. Rytnauer, 49. Juráň (Peroutka, Lupač). Rozhodčí: Žák - Cejpek, Krejčí. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 150.



PEL: Holata (od 40. Joska) – Srnský, Pospíchal, Slabý, Krtek, Kasalý D., Kohút, Hrbatý, Heinrich, Kadleček, Votápek, Plachý, Šulák, Kasalý F., Hadrava Martin, Kadlec

MOR: Svoboda (Čáp) – Peroutka, Pelikán, Kabelka, Kadela, Kliment, Wasserbauer, Trnka, Rytnauer, Krutiš, Horký, Pucher st., Mikeš, Juráň, Lupač, Bulín, Hačecký, Sobotka

Zápas začal podobně jako minulé utkání s Havl. Brodem. Ve 4. minutě se ve zmatcích u Holatovy branky dostal jako první k puku Ladislav Rytnauer a poslal svůj tým do vedení. Hosté měli nadále herní převahu, ale Holata si se všemi střelami poradil. Jenže o dvě minuty později se k puku jen několik metrů od brány dostal opět Rytnauer a tvrdou střelou se podruhé prosadil. Ve 12. minutě se poprvé prosadili domácí. Votápek svou střelou trefil hostujícího gólmana, tomu puk vypadl z výstroje a jednoduchou střelou do prázdné snižoval Aleš Krtek. Domácí se zanedlouho dočkali vyrovnání. Ve 14. minutě se dostali po přečíslení 2 na 1 Heinrich s Hrbatým, a právě druhý jmenovaný nedal svou střelou hostujícímu brankáři Svobodovi šanci. Čtyři minuty před koncem se znovu radovali hosté. Rytnauer se v útočném pásmu dostal k puku, první tvrdou ránu Holata vyrazil, na dorážku už ovšem nedosáhl, a tak Ladislav Rytnauer dosáhl na hattrick už v první třetině, a hosté šli do kabin s jednobrankovým vedením.

Domácí se hned v úvodu druhé třetiny dočkali vyrovnání. Ve 25. minutě se v přesilovce prosadil Petr Votápek. Medvědi se v průběhu druhé periody zlepšovali, hosty tlačili a dostali se do několika velkých šancí. Jedné z nich využil podruhé Petr Votápek, který dostal v 36. minutě střelou z prostoru kruhů Medvědy poprvé v utkání do vedení. Žihadla sice několikrát zahrozila, hlavně z rychlých protiútoků, ale ani jednou v druhé třetině se neprosadila.

Ve třetí třetině došlo ke střídání brankářů, Holata přenechal své místo na posledních dvacet minut Joskovi. Ten dlouhou dobu odolával, až na konci 49. minuty ho překonal Marcel Juráň, který se ve skrumáži jako první dostal k puku a trefil odkrytou část klece. Přesně o minutu později se vrátili domácí do vedení. Martin Hadrava nahodil puk před bránu a několik tečí dostalo s velkým štěstím puk až k Jakubu Kadlecovi, který zblízka střílel do zcela odkryté části branky. Hosté se snažili o vyrovnání, minutu před koncem dokonce odvolali brankáře. To se jim ale nevyplatilo. V momentě, kdy brankář Svoboda teprve usedal na střídačku, se dostal u vzdálenější modré čáry k puku Petr Votápek, ukázal přesnou mušku, když z velké vzdálenosti trefil skoro přesný střed branky, a 59 sekund před koncem dokončil svůj hattrick. Moravské Budějovice už dvoubrankové manko nestihli dorovnat a Pelhřimov si připsal druhou výhru v přípravě, v pohledném utkání zvítězil 6:4.

Daniel Lhotský