HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.09.2018 | Tomáš Bečka | A-tým

Vítězná generálka. Pelhřimov uspěl proti Masarykově univerzitě

Poslední přípravný zápas – takové mělo páteční utkání Ledních Medvědů přízvisko s Masarykovou Univerzitou. Domácí se poprvé prosadili v sedmé minuty a po úvodní části odcházeli do kabin za stavu 3:1. I po prostřední dvacetiminutovce měli o dva góly navrch pelhřimovští hokejisté, když se skóre pohnulo o branku na každé straně. V poslední třetině ale hosté z Brna snížili na rozdíl jediné trefy. Pelhřimov si však vítězství nenechal uniknout, a slaví tak vítěznou generálku.

Pelhřimov

07.09.2018
18:00
4:3
(3:1, 1:1, 1:0)
Masaryk University

Branky a nahrávky: 7. Heinrich (Plachý), 8. Kaminsky (Krtek), 17. Kadlec (Mejzlík, Port), 21. Plachý (Heinrich, Port) – 19. Strakoš (Heža), 36. Grygera (Matov), 56. Tomaník (Grygera). Rozhodčí: Suchý - Kouba, Šťastná. Vyloučení: 2:4 navíc Kohút 5+OK (PEL), Heža 5+OK (MUN), Brabec 10 OT  (MUN) a Čtvrtníček 10 OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. 



PEL: Holík (Holata) – Port, Pospíchal, Kohút, Slabý, Kasalý D., Krtek, Mejzlík, Heinrich, Hadrava Martin, Kaminsky, Votápek, Plachý, Kadlec, Hrbatý, Kasalý F.

MUN: Tichon (od31. Jedlička) – Jedlička, Šidák, Brabec, Grman, Maršálek, Tomaník, Gonos, Strakoš, Heža, Grygera, Čtvrtníček, Matov, Sedláček, Bustl, Vaverka

Pelhřimovský celek přivítal na svém ledě vysokoškolský tým z Masarykovy univerzity. Brňané vsadili na aktivní pojetí, ovšem jako první se z branky radoval Melenovského tým. Pět sekund před naplnění sedmé minuty se zužitkoval tvrdou ranou přečíslení tři na jednoho Aleš Heinrich. Uběhlo přesně šedesát sekund a fanoušci domácích se radovali podruhé. To když Stanislav Kaminski tečoval kotouč za záda gólmana Tichona.

I na druhé straně se měl co ohánět pelhřimovský gólman Holík, avšak ze vstřelené branky se opět radoval celek od Bělé. Jakub Kadlec předvedl divákům krásné zakončení zadovkou a posunul svůj celek do tříbrankového vedení. Brněnští ale přeci jen do přestávky snížili. Minutu a čtvrt před první sirénou protlačil puk za Holíkova záda Strakoš.

Nástup do druhé periody vyšel opět domácím. Tomáš Plachý napřáhl z kruhu a propálil Tichona. Celé utkání pak okořenila bitka Kohúta s Hežou. Oba za pěstní souboj obdrželi trest pět minut plus do konce utkání. I nadále byli Pelhřimovští aktivnější, ale gólu se nedočkali. Naopak vysokoškoláci udeřili v 36. minutě. Grygera nasměroval touš přesně k tyči pelhřimovské klece, čímž potvrdil stoupající aktivitu moravského mužstva.

Třetí třetina nakonec nabídla jednu branku. Pět minut před koncem snížil na 3:4 z pohledu hostů Tomaník. Víc už hráči z moravské metropole nestihli, a tak Medvědi slaví nejen třetí vítězství v přípravě, ale také úspěšnou generálku před začátkem druholigové soutěže, která otevře své brány v sobotu 12. září, kdy Pelhřimov zavítá na led Žďáru nad Sázavou.

Tomáš Bečka