HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
03.11.2019 | Jiří Rada | A-tým

Poutníci vypálili rybník Vajgar a vezou tři body

Dlouho očekávaný souboj se odehrál v rámci 7. kola Jihočeské krajské ligy na ledě jindřichohradeckého Vajgaru. Poutníci vstupovali do utkání jako favorit soutěže a v úvodních minutách to po právu dokazovali a v úvodní branku to dokázal přetavil od modré čáry střílející Filip Kasalý, který tak poslal Pelhřimov do vedení. V úvodu druhé dvacetiminutovky zvýšil na 2:0 pro Poutníky starší z dvojice Kasalých - Dominik. Ovšem v další části druhé třetině hosté z vysočiny ze svého tempa upustili a domácí Vajgar se dostával do hry, čehož využil pelhřimovskému publiku známý Ota Lazorišák, jenž ještě před druhou sirénou svým druhým gólem v utkání vyrovnal. V poslední periodě byl k viděné utrápený hokej plný nepřesností, ale Pelhřimovu se znovu podařilo vrátit vedení na svoji stranu zásluhou Filipa Kasalého, který znovu od modré prostřelil vše co mu stálo v cestě. Závěr utkání nabídl drtivý tlak Vajgaru, ale pelhřimovská obrana v čele se spolehlivým Kaiseršotem v bráně obstála a tři body se tak stěhují na Vysočinu.

Jindřichův Hradec

03.11.2019
17:00
2:3
(0:1, 2:1, 0:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 28. Lazorišák, 38. Lazorišák (Popelka, Ištvánik) - 10. Kasalý F. (Hadrava Martin, Hadrava Marek), 22. Kasalý D., 46. Kasalý F. (Hadrava Marek). Rozhodčí: Jílek - Dudáček, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 285. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2. 2:2, 2:3.



VAJ: Kubeš - Budín, Jon, Ištvánik, Janeček, Tržil, Popelka, Lander, Havelka, Košťál, Mazanec, Pucher, Kalvas, Heřmánek, Gurka, Lazorišák

HCP: Kaiseršot - Kasalý D., Kasalý F., Martínek, Zadražil, Hráček, Bříza P., Vrátný D., Bříza F., Siříště, Svoboda L., Kopic, Šulák, Hadrava Martin, Votápek, Vysloužil, Hadrava Marek, Vrátný J., Buchta, Svoboda B., Moucha

Úvod utkání se nesl v duchu vyrovnané hry, úvodní útoky ale dokázali muži v maskách pokrýt. Domácí měli několikrát možnost využití početní výhody, jejich souhra však vázla, případně stál v bráně pozorný Kaiseršot. To hosté první kompletní přesilovku využili - v končící 10.minutě pálil od modré Filip Kasalý a jeho pokus se zastavil v síti. To hosty patřičně nabudilo a Kubeš v domácí brance několikrát musel předvést své kvality. V závěru úvodní dvacetiminutovky dostali domácí opět několik početních výhod, ani jedna však brankou neskončila.

Nástup do druhé třetiny měli opět lepší hosté - ve 22.minutě propálil Dominik Kasalý hradbu těl před sebou a na teč domácího hráče již nemohl Kubeš reagovat.
Domácí Vajgar se ale postupně dostal do tempa a ve 28.minutě vsítil kontaktní branku Ota Lazorišák, jenž procedil puk pod betony Kaiseršota.
V následujících minutách musel hostující brankář několikrát předvést své kvality, ovšem na akci Lazorišáka z 38.minuty byl strážce pelhřimovské svatyně krátký.
Do šaten se tak odcházela za vyrovnaného stavu.

Oboustranně bojovný a otevřený hokej pokračoval i v závěrečné části. Povzbuzení domácí dostali hned zkraje třetí dvacetiminutovky další početní výhodu, tou však žlutomodří pohrdli. O několik okamžiků poté tu samou výhodu ovšem využili Poutníci - v 46.minutě za modrou nahodil puk Filip Kasalý směrem k domácí brance a dnes výborný Kubeš měl opět zakrytý výhled a potřetí lovil puk ze své sítě. Další šance hostů ale Kubeš pochytal a dal tak šanci hráčům v poli, aby s nepříznivým stavem něco udělali. Žlutomodří vrhli všechny síly do útoku, ale Kaiseršot byl až do závěrečné sirény bezchybný. Vajgar v závěru duelu sáhl ke hře bez brankáře, ale hosté měli hned dvě skvělé příležitosti k dopravení puku do prázdné klece, ani jednou však Poutníci nebyli úspěšní, takže konečné vítězství potvrdila až závěrečná siréna.

Pelhřimov vybojoval u Vajgaru další tři body po vítězství 3:2, k dalšímu střetnutí míří pelhřimovská družina v sobotu 9.listopadu do nedalekého Humpolce.

Pavel Blažek