HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.12.2019 | Jiří Rada | A-tým

Poutníci splnili povinnost a deklasovali Božetice 11:0

V utkání proti Božeticím dostali příležitost méně vytěžovaní hráči a v brankovišti se představil Jíra. První třetina byla z pelhřimovské strany opatrná, ale další minuty svěřenci trenéra Lukašíka jasně dominovali a svého soupeře jasně přehrávali. Za zmínku určitě stojí vychytaná nula v podání stoprocentního Jíry a také střelecký účet dravého Siříštěho, který zaznamenal tři branky a dvě asistence. Následující utkání sehraje Pelhřimov 14. prosince na ledě Vimperka.

Pelhřimov

07.12.2019
17:00
11:0
(4:0, 2:0, 5:0)
Božetice

Branky a nahrávky: 2. Kasalý D (Votápek), 6. Moucha (Doubek, Zadražil), 6. Hadrava Marek (Siříště), 8. Svoboda B. (Votápek, Šulák), 29. Kasalý F. (Kasalý D., Hadrava Marek), 39. Siříště (Hadrava Marek, Kasalý F.), 41. Siříště (Vrátný J., Kasalý F.), 44. Bříza F. (Kasalý F., Siříště), 44. Votápek (Svoboda B.), 48. Siříště (Kasalý F., Hadrava Marek), 58. Votápek (Svoboda B.). Rozhodčí: Poskočil - Kuníček, Kučera. Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 160. 



HCP: Jíra - Kasalý D., Hráček, Cerhán, Martínek, Bříza F., Zadražil, Doubek, Vrátný J., Kasalý F., Hadrava Marek, Moucha, Votápek, Šulák, Siříště, Svoboda B., Barták J.

BOZ: Nový (od 8. - 48. Šindelář) - Bartl, Hošek, Homola, Mareš, Bartůněk, Pechar, Marek, Brabec, Nevolný A., Dvořák, Stejskal, Buriánek, Nevolný L., Blažek

Domácí výběr, který postrádal řadu opor, se do svého soka zakousl pěkně zostra a již v 2.minutě otevřel skóre Petr Votápek, jenž se nejlépe zorientoval v závaru před hostující brankou. V 6. minutě si vybral slabší chvilku hostující golman, jenž pustil za svá záda střelu Marka Mouchy, jenž určitě patřila do kategorie propagačních. Když pak za 20 vteřin vsítil Marek Hadrava třetí branku domácího celku, bylo jasné, jakým směrem se bude utkání vyvýjet. Když v osmé minutě zakončil kombinaci domácího útoku Bohumil Svoboda, hosté byli zralí na pomyslný ručník. Došlo též na střídání brankářů, do svatyně Božetic zamířil Šindelář. Přesto hosté zahrozili, v 11. minutě měl blízko ke korekci stavu Aleš Nevolný, jenž ale přestřelil domácí branku. Jinak měli převahu domácí Poutníci, ale žádná z jejich akcí v úvodní dvacetiminutovce již brakou neskončila.

Také úvod druhé třetiny přinesl zvýšenou aktivitu domácího celku, hra se odehrávala často v obranném pásmu Božetic, ale Šindelář v těchto fázích zápasu obstál několika atakům domácího celku. Avšak i on přihlížel ve 29. minutě kombinaci bratrů Kasalých, kdy na konci akce stál Filip Kasalý a přidal pátý zářez na pomyslné pažbě svého celku. Poutníci i nadále kontrolovali vývoj hry a Jíra v domácí brance rozhodně nebyl vytížený. Domácí si ale ještě do druhé sirény připravili jednu gólovou akci, v 39. minutě ukázal Marek Hadrava smysl pro týmovou hru, v jasné gólovce přihrál na ještě lépe postaveného Lukáše Siřiště a ten již neměl problém dopravit puk na místo určení. 

Lukáš Siřiště byl i na konci akce z 41. minuty, kdy Josef Vrátný nejprve napálil puk do tyče, ale od ní se puk odrazil před prázdnou branku ke šťastnému střelci. V tu chvíli již bylo jasné, že Božetice odjedou s debaklem. Tuto vizi naznařil další vývoj utkání, kdy ve 46. minutě zaznamenal osmou branku domácích Filip Bříza a o patnáct vteřin později přidal devátý hřebíček do hostující rakve Petr Votápek. Domácí začali větřit desítku a ta byla dorovnána v 48. minutě, kdy Lukáš Siřiště korunoval povedený večer tím, že zaznamenal hattrick. Tím vyhnal z branky Šindeláře a nastoupil opět Nový. Jelikož se i nadále hrálo před brankou Božetic, jediná otázka večera byla výše skóre domácího celku. O konečnou hodnotu se v 58. minutě postaral Petr Votápek, jenž rovněž zaznamenal tříbrankový večer. Více se do šedesáti minut nevešlo.

Pelhřimov tedy potvrdil roli favorita, pro Božetice je výsledek 11:0 až příliš krutý. Další zápas čeká Poutníky v sobotu 14. prosince na ledě Vimperka.

Pavel Blažek