HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci vybojovali u Vltavy další vítězství

Již po jedenácti vteřinách se dostali hosté do vedení zásluhou Filipa Kasalého. Rytíři ale zápas vyrovnali a i když v následujících minutách byl pelhřimovský celek napřed o jeden či dva vstřelené góly, domácí bojovali o bodový zisk až do samého závěru. Poutníci ale žádnou senzaci nepřipustili, takže tři body nakonec putovaly na Vysočinu.

Hluboká

12.01.2020
17:00
4:6
(1:3, 2:1, 1:2)
Pelhřimov

Góly a nahrávky: 12. Moudrý (R. Heřmánek), 23. Matys (Miler, R. Heřmánek), 33. Matys (Miler, Vácha), 54. R. Heřmánek (Matys, M. Janda) – 1. F. Kasalý (Vysloužil), 14. D. Šulák (Vylíčil), 19. Votápek (B. Svoboda), 32. Vylíčil (D. Šulák, Kopic), 46. Siřiště (B. Svoboda), 60. Kopic (Vysloužil). Rozhodčí: Šperl – D. Dudáček, Mart. Šesták. Vyloučení: 2:5, navíc Dašek (Hluboká) 10 minut. Využití: 1:0. Diváků: 151.



HLU: Dašek – Holub, R. Heřmánek, Žlůva, Kukla, Mayer, Formánek – Matys, Miler, M. Janda, E. Bahula, Moudrý, Vácha, Shmidmayer, Matěj Dvořák, Maurenz

HCP: Jíra – F. Bříza, J. Vrátný, Zadražil, D. Kasalý, Hráček, D. Vrátný, Buchta – Vysloužil, Martin Hadrava, F. Kasalý, B. Svoboda, Votápek, Siřiště, D. Šulák, Vylíčil, Kopic

Na úvodní branku se čekalo pouze do jedenácté vteřiny utkání – domácí světelná tabule se ještě zahřívala, když Filip Kasalý otevřel skóre utkání. I nadále byli hosté aktivní, Dašek ale několikrát Rytíře podržel. Ve 2.minutě domácí poprvé zahrozili, Jíra však všechny zmatky ve vlastním brankovišti zneutralizoval. V 6.minutě Vysloužil dostal puk za Daškova záda, ovšem porada sudích nakonec branku odvolala, puk se po odrazu od břevna zřejmě nedostal celým objemem za brankovou čáru. Rytíři postupně zvyšovali aktivitu, v 9.minutě ujížděl na Jíru Schmidmayer, brankáře Poutníků ale neobelstil. Rytíři ale byli za svou rostoucí aktivitu odměněni ve 12.minutě, během početní výhody dorážel za bezmocného Jíru Moudrý. Radost domácím ale dlouho nevydržela, ve 14. minutě se zblízka prosadil David Šulák a když v 18.minutě zavěsil po Svobodově pasu Petr Votápek, bylo v táboře hostů ještě veseleji. V 19.minutě Matys prověřil Jírovu pozornost, více se do úvodní dvacetiminutovky nevešlo.

Hned v úvodu prostřední části mohl zvýšit vedení pelhřimovského celku Votápek, jeho pokus se ale nevešel mezi tři tyče. Ve 23.minutě udeřilo na druhé straně, po šťastném odrazu se puk dostal k Matysovi a ten měl dostatek prostoru k dopravení puku na místo určení. Domácí branka zdravě nakopla a Rytíři měli i další šance, Jíra ale Poutníky několikrát podržel. V průběhu 27.minuty měli hosté početní výhodu, ve které několikrát zasáhl skvělý Dašek v domácí brance, čímž Rytíře podržel v zápase. Výkon domácího brankáře byl i nadále vynikající a mnohdy přiváděl k zoufalství nejednoho hráče v pelhřimovském dresu. Ani on ale ve 32.minutě nezabránil další brance, kdy se po pěkné kombinaci prosadil mezi Daškovy betony Adam Vylíčil. Ovšem domácí se rychle oklepali a v 33.minutě zblízka prostřelil Jíru Matys. Rytíři mohli ještě před druhou sirénou vyrovnat, pokus Heřmánka od modré během domácí přesilovky ale skončil na břevně. To běžela 38.minuta, hosté ale tuto početní nevýhodu ubránili.

Úvod třetí třetiny vyšel lépe domácím, kteří si v početní výhodě vypracovali řadu šancí, které však Jíra pochytal. Ve 45.minutě ujížděl Matys sám na Jíru, ten mu ale radost z hattricku nedaroval. Jak se zanedlouho ukázalo, byl to jeden z klíčových bodů zápasu - opět platilo otřepané "Nedáš - dostaneš". Běžela 46.minuta, z protiútoku vzešel tlak hostů před Daškem, který ukončil důrazný Lukáš Siřiště a poslal hosty do dvoubrankového náskoku. Ve 49.minutě nastřelil Šulák břevno, ale poté opět začali domácí více tlačit hosty před Jíru a v 54.minutě vykřesal jiskru naděje Heřmánek, který mezi kruhy pálil přesně. Rytíři následně vrhli všechny síly do útoku, odvolali brankáře, ale v poslední minutě dopravil puk do prázdné Miroslav Kopic, čímž definitivně rozhodl o třech bodech pro pelhřimovský celek.

Pelhřimovští hokejisté tedy získali další tři body do tabulky po výhře 6:4 na ledě Hluboké nad Vltavou. K dalšímu utkání zajíždí Poutníci v sobotu 18.ledna do Strakonic.

Pavel Blažek