HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
25.01.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Pelhřimov rozložil Vajgar deseti góly

Od úvodu utkání bylo znát, kdo je na ledě pánem. Pelhřimovští hokejisté, i přes handicap v podobě včerejšího zápasu s Vimperkem, svého soupeře nešetřili a na cestu domů mu přibalili rovných deset branek. Dnešním vítězstvím si Poutníci definitivně zajistili první příčku v tabulce Krajské ligy, účast jindřichohradeckého Vajgaru ve vyřazovací osmičce je již pouze v rovině teoretických úvah.

Pelhřimov

25.01.2020
17:00
10:3
(3:1, 3:1, 4:1)
Jindřichův Hradec

Branky a nahrávky: 2. Votápek (B., Vylíčil), 4. Bříza (Martin Hadrava, Kopic), 10. Svoboda B. (Kasalý F., Hadrava M.), 22. Svoboda B. (Votápek, Kasalý F.), 26. Kasalý F. (Vysloužil), 30. Kopic (Vysloužil, Martin Hadrava), 44. Svoboda B. (Martin Hadrava, Vylíčil), 48. Siřiště (Zadražil), 49. Vylíčil (Vrátný J.), 50. Vylíčil (Siřiště, Svoboda B.) – 19. Tržil (Heřmánek, Lazorišák), 23. Tržil (Lazorišák, Heřmánek), 58. Jasanský (Ištvánik)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Kasalý D., Buchta, Bříza, Vrátný J., Hráček, Bříza, Zadražil, Doubek, Vrátný D., Vylíčil, Hadrava Martin, Siřiště, Vysloužil, Svoboda B., Kopic, Kasalý F., Votápek, Svoboda L.

VAJ:

Lekeš (Pachmann) – Ištvánik, Janeček, Popelka, Budín, Jon, Dúška, Ondřej, Lazorišák, Brázda, Jasanský, Heřmánek, Štrajt, Tržil, Košťál D., Gurka, Košťál J.

Poutníci vlétli na svého soupeře pěkně zostra, vůbec nebylo znát, že mají v nohách venkovní utkání na vimperském ledě o den dříve. Ve 2.minutě zakončil pohlednou kombinaci domácích Petr Votápek a o další dvě minuty později poslal puk za Lekešova záda Filip Bříza. Nedisciplinovanost hostů ale způsobila, že domácí hráli často v početní výhodě a v 10.minutě tuto výhodu využil Bohumil Svoboda. Vajgar se v této třetině na mnoho nezmohl, přesto v 19.minutě zakončil nepokrytý Tržil puk za Kaiseršotova záda. Domácí ale měli utkání plně pod kontrolou, skóre se do první sirény nepohnulo ze stavu 3:1 pro Poutníky.

Také ve druhé třetině ostrouhali ti, co se zdrželi na klobáse, svařáku či kouřové pauze. Hned ve 22.minutě zvýšil náskok pohotový Bohumil Svoboda a následně z protiútoku vsítil druhou branku hostů Tržil. Poté šel do sprch hostující Ondřej za nevybíravý faul na Vysloužila a následnou výhodu Poutníci opět vyloučili, Filip Kasalý v 26.minutě propálil vše, včetně Lekeše. Domácí nadále diktovali tempo hry a šestá branka Poutníků padla v 30.minutě, po přesné kombinaci, na jejímž konci stál Miroslav Kopic. Vzápětí dostali hosté možnost trestného střílení, Košťál ale na Kaiseršota nevyzrál. Ve zbytku druhé třetiny kralovali brankáři, jak Lekeš, tak Kaiseršot několikrát podrželi své týmy.

Do třetí třetiny sice vstoupili aktivněji hosté, branky ovšem stříleli domácí. Ve 44.minutě zkompletoval hattrick Bohumil Svoboda a hosté byli zralí na ručník. Tento pomyslný ručník se opět o něco více propotil ve 48.minutě, kde úspěšný bekhend předvedl Lukáš Siřiště. Frustrace hostů měla pokračování v 49.minutě, hostující Jon se pustil do Filipa Kasalého, který však obstál a vysloužil si zasloužené ovace publika. Domácí hra měla náboj a v ještě v téže minutě se individuálně prosadil Adam Vylíčil. O necelou minutu později domácí forvard chytl další slinu a vsítil desátou branku domácích. V 56.minutě odnesl další tvrdý atak na svou osobu Martin Vysloužil, který obešel do kabin za pomoci spoluhráčů. Poslední kosmetickou úpravu skóre obstaral v 58.minutě hostující Jasanský. Poté se utkání pouze dohrávalo.

Pelhřimov zvítězil nad Vajgarem Jindřichův Hradec jednoznačně 10:3 a s předstihem si pojistil první příčku tabulky, o kterou již do konce základní části nemůže přijít. Ladit formu na play-off začnou Poutníci již 1.února, kdy v atraktivním derby hostí Pelhřimov nedaleký Humpolec.

Pavel Blažek