HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.02.2020 | Jiří Rada | A-tým

Svoboda pálil ostrými a Poutníci se ujímají vedení v sérii

Zahájení série mezi Pelhřimovem a Milevskem se neslo ve slavnostním duchu, neboť úvodní buly vhodil člen hokejové síně slávy - Dominik Hašek. Po úvodní ceremonii se lépe zorientovali hosté, kteří v první třetině udeřili hned třikrát a ukázali, že série nebude mít jednoznačného favorita. V prostřední části však domácí prozřeli a svého soka přestříleli, přičemž Bohumil Svoboda znovu ukázal svoji střeleckou formu a dvěmi brankami poslal Poutníky do vedení 7:5 po druhé dvacetiminutovce. Poslední třetina se nesla v nervózním duchu, ale domácí si vedení nakonec pohlídali, ale obávat se museli do posledních vteřin. Série hraná na dvě vítězná utkání pokračuje v neděli na ledě Milevska.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
28.02.2020
19:00
8:7
(1:3, 6:2, 1:2)
Milevsko

Branky a nahrávky: 10. Martin Hadrava (Vylíčil, Marek Hadrava), 22. Svoboda B. (Martin Hadrava, Vylíčil), 24. Martin Hadrava (Kasalý F.), 31. Svoboda B. (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 31. Votápek (Svoboda B., Vysloužil), 32. Vylíčil (Hadrava Marek, Kopic), 33. Vylíčil (Martin Hadrava), 50. Svoboda B. (Hadrava Marek, Hadrava Martin) – 4. Kadilák (Šimák, Bílek), 15. Müller (Hamerle, Bouška), 19. Suchan (Gřegořek), 27. Kadilák (Bílek), 40. Radosta (Hamerle, Bouška Petr), 53. Gřegořek (Radosta), 59. Radosta (Suchan, Kadilák). Vyloučení: 8:9, navíc Müller (MIL) 10 OT. Využití: 3:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 600. Rozhodčí: Jakub Horáček, Marek Trnka — David Jiřička, Petr Němec.



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Hráček, Bříza, Buchta, Martínek, Zadražil, Vrátný D., Vrátný J., Vylíčil, Štěrba, Siřiště, Šulák, Votápek, Kopic, Hadrava Marek, Svoboda B., Kasalý F., Hadrava Martin, Svoboda L., Vysloužil, Barták

MIL:

Panec (Princ) – Hastrman, Havran, Gřegořek, Jíška, Bouška Petr, Hájek, Štych, Bílek, Šimák, Hamerle, Pouch, Bouška Patrik, Müller, Radosta, Fořt, Kadilák, Suchan

Čtvrtfinále mezi Pelhřimovem a Milevskem začali lépe hosté, kteří již ve 4.minutě využili zmatků v domácí obraně a Bílek poslal puk mimo dosah Kaiseršota. Poutníci ale postupně vyrovnali hru a v 10.minutě se zblízka prosadil Martin Hadrava. Následně bratři Hadravové ujížděli v přečíslení dva na jednoho, ovšem nyní Martin Hadrava trefil pouze břevno. Zanedlouho udeřilo na druhé straně, vedení hostům vrátil v 15.minutě Hamerle. A pro domácí bylo ještě hůř v 19.minutě, těžkou pozici Kaiseršota, který vleže nemohl zasáhnout, využil Suchan.

Do druhé třetiny ale nastoupili domácí jako vyměnění. Ve 22.minutě snížil Bohumil Svoboda a v 24.minutě ve vlastním oslabení vyrovnal Martin Hadrava. Milevsko ale ve 27.minutě opět odskočilo, Kadilák si na brankovišti poradil s Kaiseršotem. Ve 31.minutě ale přišla smrtící kombinace pro hosty, nejprve opět vyrovnal Bohumil Svoboda a za 22 vteřin poslal domácí do vedení čerstvý třicátník Petr Votápek. A hladoví Poutníci byli při chuti, ve 32.minutě poslal puk pod víko hostující branky Adam Vylíčil, tentýž forvard ve 34.minutě mířil pro změnu mezi betony Pance a s domácím týmem to v tu chvíli vypadalo více než dobře. Ovšem ve 40.minutě Radosta dostal hosty opět na dvoubrankový dostřel.

Třetí třetina začala opatrně z obou stran, ovšem v následujících minutách oba brankáři kryli velké šance. V 50.minutě završil hattrick Bohumil Svoboda a zdálo se, že Pelhřimovští dovedou zápas bez problémů do vítězného konce. Ale v 53.minutě Müller nadvakrát překonal Kaiseršota a když v končící 59.minutě využil přesilovku zesílenou o powerplay Radosta, utkání bylo rázem otevřené. Když navíc další vyloučení domácího celku 25 vteřin před koncem bylo opět podpořeno hrou bez brankáře, nebyl to stav právě vhodný pro kardiaky. Poutníci ale vítězství 8:7 uhájili a v neděli 1.března budou chtít čtvrtfinálovou sérii na ledě Milevska ukončit.

Pavel Blažek