HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.09.2021 | Jiří Rada | A-tým

Poutníci vstoupili do nové sezóny výhrou nad Humpolcem

Velmi atraktivním duelem vstoupili pelhřimovští Poutníci do nové sezóny, kdy na svém ledě přivítali humpoleckou Jiskru. Úvod utkání byl ve znamení čestné buly od českého bojovníka MMA - Karlose "Terminátora" Vémoly. Po těchto oficialitách se začalo hrát a již od první minuty udávali tempo hry domácí hokejisté, kteří otevřeli skóre utkání zásluhou Marka Hadravy. První třetinu domácí vyhráli 2:0 a zadělali na první letošní body. I v dalším průběhu zápasu byli aktivnější pelhřimovští hokejisté, ale Jiska se dvěmi brankami snažila vrátit do zápasu. To se jim úplně nepovedlo a Pelhřimov vyhrál úvodní utkání sezóny 5:3, přičemž dvěmi přesnými trefami se zapsal mezi střelce Filip Kasalý.

Pelhřimov

17.09.2021
18:00
5:3
(2:0, 3:2, 0:1)
HC Humpolec

Branky a nahrávky: 4. Marek Hadrava (Mečiar), 11. Filip Kasalý (Marek Hadrava, Martin Hadrava), 23. Filip Kasalý (Vysloužil), 25. Dvořák (Hadrava Martin), 26. Votápek (Vácha) – 25. Prokop (Daňhel), 39. Daňhel, 57. Hubata. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Tomáš Krejčí — Jiří Souček, Petr Křivohlavý. Diváci: 920.



HCP:

Jíra (Novák) – Vrátný, Bříza, Martínek, Zadražil, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Dvořák, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Štěrba

HUM:

Zour (Urban) – Jelínek, Rubner, Zadina, Hurda, Krtek, Šerák – Dolejš, Prokop, Daňhel, Kulík, Hadrava, Hubata, Hendrych, Brychta

Domácí vstoupili do zápasu ve velkém stylu a na úvodní branku se čekalo jen do 4.minuty. Mečiar přihrávkou skrz pásmo našel Marka Hadravu a ten střelou po ledě překonal Zoura. I nadále měli domácí více ze hry, Humpolečtí se do šancí dostávali spíše sporadicky a když už se tak stalo, Jíra byl na místě. Skóre se poté změnilo až v 11.minutě – Filip Kasalý sám před Zourem nezaváhal, byť ten se na puk sáhl, ale již nedokázal zabránit druhé brance domácích. Hostující brankář pak ještě několik pokusů Poutníků chytil a jednoznačně podržel svůj tým. Jiskře se naskytla naděje na konci třetiny v krátké dvojnásobné přesilovce, ale hosté si během této výhody mnoho šancí nevytvořili.

Druhá třetina nezastihla domácí Poutníky v nejlepší pohodě, neboť domácí tým byl trestán za nedisciplinovanost – pozdní příchod na ledovou plochu a příliš mnoho hráčů na ledě. Jiskra se ale v této fázi neprosadila a branka padla na druhé straně – ve 23.minutě vypíchl puk Vysloužil, v úniku našel Filipa Kasalého a ten pohotově zavěsil za humpoleckého Zoura. Když ve 25.minutě zvýšil Dvořák na čtyřbrankový rozdíl, vypadalo to s akciemi Humpolce velmi bledě. Jiskra ale dokázala reagovat, za 34 vteřin po Dvořákově brance ukončil závar před Jírou pohotový Prokop. Vývoj jako na houpačce pokračoval a za dalších 37 vteřin domácí znovu odskočili, po pěkné souhře se radoval Votápek. Humpolečtí měli několik možností vrátit se do zápasu v přesilových hrách, domácí se ale ubránili. Teprve ve 39.minutě přišla korekce z hole Daňhela.

V úvodu třetí třetiny se domácí tlačili často do zakončení, žádný puk si ale za Zoura cestu nenašel. Ani během přesilových her se domácí nedostali k navýšení skóre, Zour chytil nemálo střel domácích útočníků. Možná pod dojmem klidného průběhu Poutníci trochu polevili tempo a v 57.minutě přišla korekce ze strany humpoleckého Hubaty. A jelikož vzápětí se domácí museli bránit početní nevýhodě, museli Poutníci ještě zabojovat, aby potvrdili tři body z dnešního duelu. Skóre se však již do konce zápasu nezměnilo, Pelhřimov tedy porazil v derby Humpolec 5:3. K dalšímu utkání zajíždí Poutníci v neděli 26.září do Velkého Meziříčí, kde změří síly s místní rezervou druholigového celku.

Pavel Blažek