HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.09.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Divočina na Horácku! Poutníci po divoké přestřelce vezou domů vítězství

Gólové hody si užilo několik desítek diváků, kteří zavítali na zápas mezi rezervou Velkého Meziříčí a Pelhřimovem. Celkem 16 branek a parádní obrat v režii Poutníků ve druhé třetině, to je strohé konstatování toho, co se odehrálo v šedesáti minutách nedělního zápasu. Poutníci svého soka nakonec udolali 9:7, nejpilnějším střelcem Poutníků se stal Martin Hadrava, jenž dosáhl na hattrick a navrch přidal ještě jednu asistenci.

Velké Meziříčí B

26.09.2021
17:00
7:9
(4:1, 2:6, 1:2)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 14. Burian, 14. Pejchal (Sobotka), 17. Kučera (Štěpánek, Sobotka), 19. Pejchal (Sobotka, Štěpánek), 28. Sobotka (Štěpánek, Pejchal), 34. Sobotka (Štěpánek, Pejchal), 51. Pejchal (Štěpánek, Karásek) – 1. Hadrava Martin (Martínek), 25. Svoboda (Vrátný, Hadrava Marek), 25. Vysloužil, 28. Votápek (Svoboda), 29. Dvořák (Hadrava Martin), 30. Hadrava Marek, 39. Hadrava Martin, 44. Hadrava Martin (Hadrava Marek), 58. Vysloužil (Votápek). Vyloučení: 7:4. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Rozhodčí: Mareček - Trávník, Jančí.



VMB:

Pestr (od 1. Šeba, od 30. Pestr) - Kučera, Pokorný, Chlubna, Sysel, Kuřátko, Střecha, Kudláček, Štěpánek, Smejkal, Burian, Vrána, Havliš, Sobotka, Šandera, Karásek, Malec, Pejchal

HCP:

Jíra (od 20. Novák) - Vrátný J., Bříza, Martínek, Zadražil, Port, Vácha, Kasalý D., Svoboda, Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Siříště, Dvořák, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Štěrba

Poutníci vstoupili do utkání aktivně a již po 50 vteřinách se dostal Pelhřimov do vedení – od modré pálil Martínek a před Šebou umně tečoval Martin Hadrava. I nadále měli hosté více ze hry, domácí brankář ale tým několikrát podržel, případně projektily z pelhřimovských hokejek minuly zařízení. Pelhřimovský Jíra si poprvé sáhl na puk po pěti minutách hry a i v následném tlaku domácích zůstal nepřekonán. Domácí ale postupně vyrovnali hru, ubránili hostující početní výhodu a druhá půlka úvodní části duelu zcela patřila Velkému Meziříčí – nejprve v 14.minutě pláchl pelhřimovské obraně Burian a střelou mezi betony Jíry vyrovnal. O 34 vteřin později přišel závar na pelhřimovském brankovišti a Pejchal dorazil za bezmocného Jíru. Pelhřimovský Šulák mohl vzápětí vyrovnat, v dobré pozici ale přestřelil branku. A opět udeřilo na druhé straně, v 17.minutě pálil od modré Kučera a na mírnou teč nedokázal Jíra reagovat. V 19.minutě pak bylo z pelhřimovského pohledu ještě hůř – domácí zavřeli Poutníky před Jírou a puk na místo určení dopravil Pejchal. Poutníkům se v závěru třetiny naskytla možnost přesilové hry, kterou si přenesli do druhé třetiny.

Druhá třetina se nesla v duchu stíhací jízdy pelhřimovských hokejistů. Ještě před buly ale střídal Jíru v hostující brance Novák. Ve 25.minutě se nejprve ujala dorážka Svobody a ještě v téže minutě nachytal Vysloužil v nedbalkách domácího brankáře, jenž si nahození z nulového úhlu srazil za svá záda. Ve 28.minutě ale domácí opět odskočili zásluhou Sobotky. Ovšem o necelou minutu později Votápek dorazil střelu Svobody a v 29.minutě Dvořák během signalizované výhody vyrovnal stav utkání. Navíc po dalších 24 vteřinách se skóre opět měnilo, Marek Hadrava poslal hosty poprvé do vedení. To už bylo moc na domácího Šebu, kterého na brankovišti střídal Pestr. Toho prověřil 34.minutě Port, domácí brankář ale pelhřimovského obránce vychytal. Navíc v téže minutě domácí vyrovnali stav utkání díky přesilové hře a přesnému zásahu Sobotky. Poutníci si ale ještě ve druhé třetině vzali vedení zpět, Martin Hadrava v 39.minutě s drobnou tečí propasoval puk za domácího brankáře, čímž zkompletoval hattrick.

Do třetí třetiny naskočili Poutníci s cílem co nejrychleji rozhodnout zápas ve svůj prospěch a zpočátku tato snaha slavila úspěch – ve 44.minutě zafungovala osvědčená spolupráce, kdy Marek Hadrava našel Martina Hadravu a ten rychlou střelou nedal Pestrovi šanci zasáhnout. Záhy ale přišla komplikace v podobě dvojnásobného oslabení, které hosté přečkali bez gólové újmy. Domácí ovšem ještě zdaleka nesložili zbraně, v 51.minutě zužitkoval početní výhodu v závaru před Novákem Pejchal a i domácí měli třígólového střelce večera. Vzápětí měli početní výhodu i Pelhřimovští, domácí se ale ubránili a utkání tak bylo otevřené až do závěrečných minut. Větší klid pak do hostujících řad přinesl až v 58.minutě Vysloužil, jehož bekhendová střela přesně zaplula pod víko domácí branky. Domácí bojovali až do posledních vteřin, ale Poutníci již další drama nepřipustili.

V divoké přestřelce nakonec zvítězili Poutníci na ledě Velkého Meziříčí 9:7. Hned další soutěžní kolo vychází na úterý 28.září, v tomto čase ale mají Poutníci volno. Pelhřimovští hokejisté tak vyjedou k dalšímu zápasu v sobotu 2.října, kdy u Bělé hostí Poutníci dalšího geograficky blízkého soupeře – SK Telč.