HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
16.10.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci s Ledčí nad Sázavou vybojovali další vítězství

Pelhřimovští hokejisté na svém ledě přivítali Ledeč nad Sázavou a hosté šli do zápasu s cílem překvapit papírového favorita. Celé utkání bylo bojovně laděné a Poutníci svého soka nakonec udolali v poměru 6:2. Na domácí straně se nejvíce dařilo Petru Votápkovi a Davidu Šulákovi, kteří zaznamenali dvě branky.

Pelhřimov

16.10.2021
17:00
6:2
(2:2, 1:0, 3:0)
Ledeč nad Sázavou

Branky a nahrávky: 11. Šulák, 17. Votápek (Dvořák), 22. Votápek (Dvořák), 55. Hadrava Martin (Mečiar), 57. Mečiar (Martin Hadrava, Vysloužil), 59. Šulák (Vysloužil, Vácha) – 14. Skotar (Smolko), 16. Doležal



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Pospíchal, Vrátný J., Bříza, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D., Hadrava Martin, Vysloužil, Votápek, Dvořák, Šulák, Kasalý F., Buchta, Štěrba

LNS:

Holata (Dundáček) – Vrána, Hrabaň P., Křišta, Smolko, Hrabaň M., Čapek – Jindra, Kittler, Sedláček, Brož, Brýdl, Křesťan, Krajíček, Doležal, Kafka, Skotar, Šimůnek

První třetina se nesla zpočátku v útočném duchu, více ze hry měli hosté, kteří několikrát potrápili domácí obranu v čele s Kaiseršotem, který musel z rukávu vytáhnout několik těžkých zákroků. Hra se poté více vyrovnala a v polovině úvodní dvacetiminutovky Poutníci udeřili. Hostující obrana vyrobila hrubku, puk si vzal do své správy David Šulák a bekhendem pod víko otevřel skóre utkání. Hosté se dostali do hry díky početní výhodě, ve 14.minutě hráli hosté dvojnásobnou přesilovku a na zakončení Skotara byl Kaiseršot krátký. Ještě hůř bylo Poutníkům v 16.minutě – nejprve neodpískaný faul hostů, po kterém se k puku dostal Doležal a ten tvrdou střelou poslal hosty do vedení. O minutu později skončil puk za zády domácího brankáře potřetí, sudí ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti rozpažil. Ale ještě v téže minutě bylo vyrovnáno, od modré pálil Dvořák a jeho střelu před Holatou tečoval Petr Votápek. Pak si domácí vytvořili několik šancí, ale Holata již další puk za svá záda v úvodní třetině nepustil.

Do druhé třetiny opět vstoupili hosté v lepší pohodě, ale ta dlouho nevydržela. Ve 22. minutě poslal Dvořák střílenou přihrávku na brankoviště, kde stál připravený Petr Votápek, jenž tečoval puk pod Holatovy betony. Následující minuty se nesly v nervózním duchu, oba celky si v boji o puk nedarovaly ani metr ledu. Navíc se oba brankáři překonávali a své týmy dokázali podržet v těžkých situacích. Ke konci druhé třetiny měli Poutníci několik možností díky přesilovým hrám, skóre se ale neměnilo. A to ani v posledních vteřinách druhé třetiny, kdy se hosté opět nadechovali k náporu.

Třetí třetina opět nabídla tuhý boj. Nejprve Vysloužil dopravil puk do branky, ještě předtím ale podle hlavního sudího sekl protihráče, takže se skóre neměnilo a navíc šli domácí do oslabení. Hra se i nadále kouskovala díky přesilovým hrám, více ale zahřívali lavici hanby hosté, což se v závěru zápasu ukázalo jako klíčový prvek. V 55.minutě jednu takovou početní výhodu proměnil Martin Hadrava, kterého ale při oslavě gólu nesmyslně atakoval hostující obránce, takže početní výhoda pro Pelhřimov pokračovala dál. Početní výhoda Poutníků se zanedlouho zdvojnásobila, touto výhodou ještě domácí pohrdli, ale v 57.minutě za modrou vypálil Tomáš Mečiar a jeho projektil se zastavil až v síti za Holatou. Poslední změnu skóre zaznamenal v 59.minutě David Šulák, jenž zakončil rychlý kontr domácích do hostující obrany, která již tou dobou rezignovala na vývoj zápasu.

Poutníci tedy drží stoprocentní bilanci, když na domácím ledě porazili nebezpečnou Ledeč nad Sázavou v poměru 6:2. Další utkání odehrají Pelhřimovští v neděli 24.října v Bystřici nad Pernštejnem.