HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Ledeč nad Sázavou

12.12.2021
17:00
4:5
(1:2, 2:2, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 16. Křesťan (TS), 30. Sedláček (Křišta), 38. Kittler (Křesťan), 56. Krajíček (Hrabaň, Sedláček) – 7. Mečiar (Martin Hadrava, Vysloužil), 10. Votápek (Vrátný, Šulák), 38. Štěrba (Machovský), 40. Mečiar (Vysloužil, Martin Hadrava), 53. Martin Hadrava (Vysloužil, Bříza)



Hosté začali aktivněji, Vaněk v domácí brance musel hasit nejednu šanci Poutníků. Ledečtí si v útočné činnosti počínali o poznání hůř, takže Jíra častěji zasahovat nemusel. V 7.minutě za modrou vypálil Tomáš Mečiar a o tyčku poslal puk do branky. Byla to jubilejní 100.branka Poutníků v soutěžním zápase této sezóny. I nadále se pelhřimovští hokejisté tlačili do zakončení, v 10.minutě přišla souhra Petra Votápka s Josefem Vrátným a pelhřimovský kapitán zvýšil na dvoubrankový rozdíl. O minutu později se připomněli domácí – tvrdé zakončení Křesťana Jíra pokryl. Ve 12.minutě pak Jíra vychytal v samostatném úniku i Šimůnka, Ledečtí se nicméně dostávali stále více do hry. Jíra dlouho odolával nebezpečným atakům domácích, ale v 16.minutě přišlo z domácích holí snížení. Křesťan z nařízeného trestného střílení poslal švihem puk mimo dosah Jíry a i když se Poutníci vzápětí snažili o protihru, skóre se již v úvodní dvacetiminutovce neměnilo.

Také prostřední část hry začali Poutníci aktivněji, střely z pelhřimovských hokejek ale končily buď mimo vymezené území nebo je ukryl Vaněk ve své výstroji. Teprve v 27.minutě se domácí osmělili a tlakem na brankovišti donutili Jíru ke zvýšené pozornosti. Ve 30.minutě ale bylo vyrovnáno, Sedláček pláchl hostující obraně a zavěsil za Jíru. Odpověď hostů ale přišla až s koncem druhé třetiny. Ve 38.minutě se puk odrážel před Vaňkem dosti nečitelně, Jan Štěrba jej ale pohotově uklidil mezi betony domácího brankáře. Radost Poutníkům ale vydržela pouze 35 vteřin, ještě v téže minutě Kittler tvrdou střelou překonal Jíru potřetí. Pelhřimovští hokejisté ale divoký závěr třetiny přetavili ve svůj prospěch, 6 vteřin před druhou sirénou vypálil za kruhy Tomáš Mečiar a jeho projektil se třepetal v síti za Vaňkem.

Třetí třetina zpočátku nabídla zvýšenou aktivitu Poutníků, která ale nevedla k navýšení skóre. Pelhřimov se i díky početní výhodě dostával často na dostřel domácí branky, ale Vaněk vytasil z rukávu několik těžších zákroků. Jinak byla k vidění hra plná nepřesností a jednu takovou vyrobila pelhřimovská obrana v 52.minutě, domácí útočníci ale nabídnutou příležitostí pohrdli. A přišel trest, v 53.minutě propálil Martin Hadrava domácího Vaňka a zdálo se, že cesta za třemi body je pro Poutníky otevřená. Ovšem v 56.minutě unikl sudím výrazný offside a nabídnutou příležitost domácí Krajíček neodmítl. Blízkost cenného bodu hnala domácí Ledeč do ofenzivy, ale Poutníci již vítězství uhájili, domácím nepomohla ani hra bez brankáře.

Pelhřimovští hokejisté zvítězili proti Ledči nad Sázavou i podruhé v sezóně, tentokrát u Sázavy v poměru 5:4.

Pavel Blažek