HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
19.12.2021 | Pavel Blažek | A-tým

Ani v šestnáctém soutěžním duelu nenašli Poutníci přemožitele, Orli odlétli s porážkou

Pelhřimovští hokejisté si v úvodní třetině vypracovali několik příležitostí, využili však jedinou. Poklidný náskok si pelhřimovská družina vypracovala ve druhé třetině a protože hosté příliš velký odpor nekladli, dokráčeli si Poutníci pro další vítězství, které bylo podtrženo ještě jednou vstřelenou brankou v závěrečné třetině.

Pelhřimov

18.12.2021
17:00
5:0
(1:0, 3:0, 1:0)
Bystřice nad Pernštejnem

Branky a nahrávky: 10. Votápek (Vysloužil), 25. Machovský (Vysloužil), 27. Vysloužil (Martin Hadrava, Marek Hadrava), 40. Siřiště (Vrátný), 44. Hadrava Marek (Kasalý F.)



HCP:

Jíra (Kaiseršot) – Vrátný, Bříza, Zadražil, Mečiar, Vácha, Kasalý D. – Martin Hadrava, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Marek Hadrava, Šulák, Kasalý F., Machovský, Štěrba

BY:

Vybíral – Jan, Martínek, Doležal, Dudák, Svoboda, Bednář Dominik, Škorpík, Jinčík, Císař, Bednář Daniel, Ludvík, Kuřítko, Pavelka

Vstup do utkání měli lepší domácí hokejisté, kteří sice měli v nohách včerejší vítězný duel na ledě Telče, ale příliš znát to na ledě nebylo. Orli z Bystřice nad Pernštejnem trávili většinu času v pásmu před Vybíralem, který kryl několik pokusů domácího celku. Domácí Jíra rovněž musel držet pozornost, neboť hosté se několikrát dostali na dostřel brance Pelhřimova. V 10.minutě otevřel skóre domácí kapitán Petr Votápek, ale po hříchu to byl jediný zásah domácího celku v úvodní třetině. I když měli Poutníci více ze hry, hostující brankář svůj tým podržel. Pelhřimovští hokejisté měli na konci třetiny početní výhody, ale ani z nich se pro domácí branka neurodila. Jednu z těchto přesilových her si Poutníci přenesli do druhé třetiny.

Početní výhodu sice domácí hráči nevyužili, ale mrzet je to nemuselo. V 25.minutě našel zpoza branky Vysloužil Matyáše Machovského a ten pohotově zasunul puk do branky. Martin Vysloužil byl u dvou dosavadních branek, v 27.minutě se ale proměnil ve střelce, když stál na konci přesilovkové kombinace. V následujících minutách měli hosté dvojnásobnou početní výhodu, ale Poutníci se ubránili na výbornou. S přibývajícím časem pelhřimovští hokejisté opět zavřeli svého soupeře před Vybíralem a ten počtvrté kapituloval ve 40.minutě. V oslabení ujel Josef Vrátný a Lukáš Siřiště, druhý jmenovaný dotlačil puk do branky, sudí chvíli váhal, ale nakonec potvrdil to, co viděli všichni přítomní, tedy branku domácího útočníka.

Také poslední dějství zápasu začalo pro domácí aktivní hrou a tlak domácích vyvrcholil v 44.minutě – pelhřimovská pětice povozila hosty z Bystřice napříč jejich obranným pásmem a na konci pohledné kombinace stál připravený Marek Hadrava, jenž dopravil puk na místo určení. Obraz hry se příliš neměnil ani v následujících minutách, Poutníci se tlačili před Vybírala, který se již po zbytek zápasu překonat nenechal. A na druhé straně občas zahrozili i hosté, kteří bojovali o čestný úspěch v zápase. Jíra byl ale bezchybný a to platilo i 11 sekund před závěrečnou sirénou, kdy bylo Orlům nabídnuto trestné střílení. Daniel Bednář ale na domácího brankáře nevyzrál.

Pelhřimov tedy zakončil vítězně i poslední soutěžní duel roku 2021, kdy v souboji prvního týmu s posledním porazil Bystřici nad Pernštejnem přesvědčivě 5:0. Další souboj čeká na pelhřimovskou družinu ve středu 5.ledna, kdy Poutníky čeká souboj v Moravských Budějovicích.

Pavel Blažek