HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
Chotěboř

15.01.2022
17:00
3:2
(2:0, 0:1, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 4. Pejchal, 10. Jan Hospodka (Suchý, Dvořák), 59. Jakub Hospodka (Kadleček) – 29. Zadražil (Šulák, Vrátný), 51. Martin Hadrava (Marek Hadrava, Kasalý F.)



CHO:

M. Pešek — D. Suchý, S. Kadleček, V. Pecen, T. Slanař, M. Kříž, D. Mendl — R. Pejchal, J. Hospodka, J. Hospodka, L. Dvořák, J. Marek, V. Svoboda, F. Němec, P. Mašek, M. Vlček, M. Stránský

HCP:

J. Kaiseršot — J. Zadražil, J. Vrátný, T. Mečiar, F. Bříza, V. Port, D. Kasalý, L. Pospíchal — M. Hadrava, D. Šulák, F. Kasalý, M. Hadrava, J. Štěrba, L. Svoboda, T. Dvořák, M. Machovský, M. Vysloužil, P. Votápek, L. Siřiště

Vstup do utkání měli lepší domácí. Od úvodní minuty měla Chotěboř lepší pohyb v pásmu a na první branku se nečekalo dlouho. Ve 4.minutě pálil za modrou Pejchal, Kaiseršot mnoho neviděl, odražený puk od tyčky si domácí hráč našel a dorážkou otevřel skóre utkání. V 7.minutě dostali Poutníci výhodu přesilové hry, více než Portovu střelu od modré ale tato výhoda nepřinesla. Naopak v 8.minutě dostali podobnou výhodu i domácí. Poutníci se ubránili na výbornou, ovšem v 10.minutě se za obranou hostů zjevil nepokrytý Jan Hospodka a poslal puk do hostující klece podruhé. V dalších minutách Poutníci postupně vyrovnali hru a měli i šance, tu největší promarnil v 16.minutě Martin Hadrava, jehož zblízka vychytal domácí Pešek. S blížícím se koncem úvodní dvacetiminutovky přidali na tempu i domácí, Kaiseršot ale všem atakům odolal.

Hned v úvodu druhé třetiny měly šance oba týmy, brankáři ale kralovali úvodním minutám prostřední části hry. Postupně se do hry více dostávali domácí a Kaiseršot měl více práce než Pešek. Ovšem ve 29.minutě Šulák zavezl puk do pásma a jeho práci dokončil pohotovou dorážkou Jan Zadražil. Poutníci přitápěli pod kotlem, ale početní nevýhody tuto snahu hatily. V nich naopak byli domácí často blízko gólu, Kaiseršot se ale mezi třemi tyčemi překonával. V krátkém období při plném počtu hráčů na ledě se v 33.minutě ve velké šanci neprosadil Martin Hadrava a takřka celý zbytek druhé třetiny se museli Poutníci bránit početní nevýhodě, opět ale nedovolili domácím odskočit o více branek a utkání tak bylo do třetí třetiny i nadále otevřené.

Poutníci vstoupili do třetí třetiny náramně, vytvářeli si šance a Pešek v domácí brance se měl co ohánět. Chotěbořští ale hrozili z nebezpečných protiútoků a i Kaiseršot musel několikrát vytáhnout z rukávu těžký zákrok. Pelhřimovu se sice nepodařilo využít početní výhodu, opět díky zásahům skvěle chytajícího Peška, ale zasloužené vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. V 51.minutě dostal Martin Hadrava ideální přihrávku mezi kruhy a z první napálil puk pod horní tyčku domácí branky. Zanedlouho se ale hosté opět bránili, domácí sice Poutníky tlačili, ale ti i s pomocí brankové konstrukce oslabení zvládli. Poté se hosté opět zvedli a tlačili se do šancí, snaha rozhodnout utkání ve svůj prospěch byla na Poutnících více než patrná. S blížícím se koncem třetiny ale domácí Chotěboř zvýšila tempo, čemuž pomohly i některé sporné výroky hlavního rozhodčího. Rozuzlení dramatu přišlo 61 vteřin před koncem zápasu. V závaru před Kaiseršotem zůstal chvilku nepokrytý Jakub Hospodka a svou přesnou ranou vsítil rozhodující gól utkání. Poutníci sice vrhli všechny poslední síly do útoku, využili i hru bez brankáře, ale závěrečný tlak již vyrovnání nepřinesl. V posledních vteřinách byl navíc u domácí branky tvrdě atakován pelhřimovský Vysloužil, nicméně hlavní rozhodčí již nechal poslední vteřiny duelu uplynout a domácího Pecena vyloučil až po závěrečném hvizdu.

V bojovně laděném duelu nakonec Pelhřimov na ledě Chotěboře padl 2:3. Poslední zápas základní části sehrají Poutníci v sobotu 22.ledna, kdy na svém ledě hostí Náměšť nad Oslavou.

Pavel Blažek