HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Další vítězství! Poutníci vezou z Telče všechny body

Domácí Telč sice otevřela skóre utkání již v úvodní minutě zápasu, Poutníci ale ještě do první sirény skóre otočili. Ve druhé třetině pak náskok Pelhřimova nabobtnal, třetí třetina přinesla po jednom gólu na obou stranách a i přes závěrečné provokace ze strany mladých hráčů Telče dovedli Poutníci utkání do vítězného konce. Svůj první hattrick v pelhřimovském A-týmu zaznamenal Jan Štěrba.

Telč

22.10.2022
17:00
2:6
(1:3, 0:2, 1:1)
Pelhřimov

Branky a nahrávky: 1. Válek (Bína), 48. Kret (Válek) – 13. Port (Mečiar, Kasalý F.), 18. Votápek (Mečiar, Vysloužil), 18. Štěrba (Machovský, Kasalý F.), 25. Vrátný, 34. Štěrba (Machovský, Port), 51. Štěrba (Buchta). Vyloučení: 13:10, navíc Kret M. (TEL) a Mečiar (PEL) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 228.



TEL:

A. Černý (F. Krejčí) — M. Doskočil, P. Prokop, J. Erat, M. Kret, J. Šťastný, M. Tušer, T. Havlík — P. Bakus, M. Kotrba, A. Bína, J. Bína, A. Kříž, V. Kret, J. Lander, P. Válek, D. Mihulka, J. Prášek, J. Berka

HCP:

J. Jíra (J. Kaiseršot) — L. Pospíchal, F. Bříza, T. Mečiar, V. Port, J. Vácha, D. Kasalý — J. Vrátný, P. Votápek, D. Šulák, F. Kasalý, M. Buchta, M. Machovský, J. Štěrba, J. Kochrda, M. Vysloužil, L. Siřiště

Telč měla výborný vstup do utkání, z časomíry bylo ukrojeno pouze 41 vteřin, když domácí Válek dotlačil za Jíru odražený puk a domácí rychle otevřeli skóre utkání. Poutníci vzápětí dostali k dispozici dvě početní výhody a i když aktivita byla na pelhřimovské straně, více než trefenou tyč domácí branky Filipem Kasalým Poutníci nevytěžili. Hra se poté vyrovnala a k vidění byly rychlé útočné akce na obou stranách hřiště, kde ale kralovali Jíra s Černým. Poutníci se dočkali vyrovnání ve 13.minutě z nejméně nápadné akce úvodní dvacetiminutovky – Vladimír Port nahodil od modré puk na bránu a o kalhoty jednoho z domácích obránců změnil puk směr natolik, že Černý nemohl reagovat. Domácí se poté vrhli do útoku a Jíra několikrát podržel puk v těžké situaci před brankovou čárou. Jestliže domácím vyšel vstup do první třetiny, pak její závěr patřil Poutníkům. V 18.minutě na modré vypálil Mečiar a před Černým tečoval Petr Votápek puk mimo dosah Černého. A ještě v téže minutě Machovský začal útočnou akci, na jejímž konci stál Jan Štěrba, který uklízel puk za bezmocného Černého. Do konce třetiny získali domácí početní výhodu čtyř hráčů proti třem Poutníkům, ale Telč v první třetině tuto výhodu nevyužila.

Také do druhé třetiny měli domácí lepší vstup, také díky početním výhodám, ale obrana Poutníků v čele s Jírou přečkala ataky Telče bez gólové pohromy. Ve 25.minutě vyrobila domácí obrana hrubku, k puku se dostal Josef Vrátný a umístěnou střelou zvýšil vedení Pelhřimova. I v dalších minutách Poutníci kontrolovali hru, puk byl častěji na pelhřimovských hokejkách, ale další šance Poutníků dlouho nepřicházely. V polovině zápasu vystřídal Krejčí v domácí brance Černého a telčský náhradník byl dlouhé minuty bez pořádného zákroku. Pořádně si Černý sáhl na puk až v 34.minutě, když vyndal puk ze své branky po zásahu Jana Štěrby, kterého opět vybídl ke skórování přesným pasem Machovský. Závěr druhé třetiny přinesl početní výhody na obou stranách, do druhé sirény se ale skóre nezměnilo.

Ve 42.minutě šli hosté do početní výhody, i přes šance Poutníků nedošlo k navýšení skóre. Pelhřimovský tým měl navrch i v následné přesilové hře Telče, ale změna stavu přišla až v 48.minutě - Vojtěch Kret si obhodil Jíru a korigoval vedení Pelhřimova. Poutníci ale zpět převzali otěže zápasu, z protiútoku Vysloužil nevyužil velkou šanci, ale v 51.minutě se uzavřel střelecký účet zápasu - Buchta vyslal pas na Jana Štěrbu a ten přesnou střelou mezi betony zkompletoval hattrick. Utkání se poté již mohlo pouze dohrát, ale to by museli domácí hráči zvládnout zápas především po psychické stránce. Nejprve se Adam Bína rozhodl vyprovokovat k osobní konfrontaci Martina Vysloužila a domácí útočník byl rád, že v souboji neschytal více ran. Provokace v domácí režii pokračovaly a po sérii menších šarvátek bylo v jednu chvíli na trestných lavicích dohromady devět hráčů. Největší odvahu v domácím dresu měl zcela jistě Mihulka, který vyzval na souboj Tomáše Mečiara. Pelhřimovský obránce si nejprve podržel od těla čárového rozhodčího, aby pak svému vyzyvateli zasadil několik výchovných ran. Po těchto soubojích se již utkání dohrálo, Poutníci zvítězili v Telči 6:2 a připsali si další body do tabulky Krajské ligy Vysočiny.

V Telči se následně vyhlašovali i nejlepší hráči utkání, za domácí přebral cenu útočník Patrik Válek, jenž byl u všech branek domácích v tomto zápase. A na pelhřimovské straně přebral cenu třígólový střelec večera Jan Štěrba. Další zápas čeká pelhřimovské hokejisty v neděli 30.října, kdy do Pelhřimova přijede Ledeč nad Sázavou.