HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.10.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci načepovali Ledči nad Sázavou desítku

Poutníci byli po většinu zápasu aktivní a s železnou pravidelností zásobovali Hanáka v brance Ledče nad Sázavou zásobou střel, z nichž si deset pokusů našlo cestu mezi tři tyče. Poutníci zaslouženě přehráli Ledeč nad Sázavou a po vítězství 10:3 udržují pelhřimovští hokejisté kontakt s čelní skupinou týmů v Krajské lize Vysočiny.

Pelhřimov

30.10.2022
17:00
10:3
(3:0, 3:1, 4:2)
Ledeč nad Sázavou

Branky a nahrávky: 4. Kasalý F. (Siřiště, Brabec), 13. Kochrda (Siřiště, Martínek), 19. Vrátný (Siřiště, Martínek), 24. Kasalý F. (Brabec, Mečiar), 28. Šulák (Votápek, Vrátný), 35. Votápek (Šulák, Vysloužil), 42. Votápek (Pospíchal, Vysloužil), 56. Vrátný (Siřiště, Port), 58. Kochrda (Siřiště, Mečiar), 60. Vysloužil (Šulák, Pospíchal) – 39. Vašák (Smolko), 47. Vacík (Marek, Vašák), 60. Krajíček (Vašák)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Pospíchal, Bříza, Martínek, Mečiar, Port, Kasalý D. – Vrátný, Vysloužil, Votápek, Siřiště, Šulák, Kasalý F., Buchta, Brabec, Štěrba, Kochrda

LNS:

Hanák (Menšík) – Kouba, Vrána, Křišta, Smolko, Marek, Čapek – Sechovec, Sedláček, Šimůnek, Brož, Křesťan, Vašák, Prchal, Vacík, Krajíček, Kafka, Panský, Kopřiva

Vstup do utkání měli lepší domácí Poutníci, kteří si postupně vypracovali několik šancí, ale od úvodních minut předváděl Hanák v hostující brance řadu jistých zákroků. Ale ani on nezabránil ve 4.minutě Filipovi Kasalému, aby po pohotové souhře s Martinem Brabcem otevřel skóre utkání. Z protiútoku hosté několikrát zahrozili, ale v domácí brance nemusel Kaiseršot vytáhnout u rukávu těžký zákrok. Ve 13.minutě hráli domácí v oslabení, ale puk uzmul Siřiště, jeho pokus ještě Hanák vyrazil, ale pouze na dotírajícího Jiřího Kochrdu, který střelou mezi betony zvýšil náskok domácích. V dalších minutách si Poutníci podmanili útočné pásmo, ale hostující obrana v čele s Hanákem odolávala až do 18.minuty, kdy pohotově dopravil puk do brány Josef Vrátný. Před koncem první třetiny dostali hosté možnost další početní výhody, současně s klaksonem zvonila i tyč za Kaiseršotem, ovšem skóre se neměnilo.

Druhou část zápasu začali lépe hosté, kteří díky početním výhodám měli puk častěji na holi, ovšem bez gólového efektu. Ve 24.minutě přidali domácí čtvrtý gól, Filip Kasalý zblízka nadvakrát překonal Hanáka v hostující brance. V 28.minutě dostal David Šulák pas od Votápka a blafákem vsítil pátou branku Poutníků. Hosté se v dalších minutách nezmohli na odpor a Kaiseršot měl podstatně méně práce než Hanák, který v 35.minutě inkasoval šestý gól – Šulák vybídl ke skórování Petra Votápka a domácí kapitán tvrdou střelou poslal puk mezi tři tyče. Z ojedinělé šance v závěru druhé dvacetiminutovky ale hosté snížili – v 39.minutě Vašák propálil Kaiseršota, ale ještě před druhou sirénou si mohli domácí vzít náskok zpět, skóre se však ve zbytku druhé třetiny nezměnilo.

Třetí třetinu začali Poutníci ve velkém stylu a ve 42.minutě padl další gól – Pospíchalovu střelu tečoval Petr Votápek mimo dosah Hanáka. Další útoky domácích hokejistů se neujaly a ve 47.minutě přišla další korekce z holí hostujícího celku, kdy v závaru před Kaiseršotem byl nejvíce důrazný ledečský Vacík. Domácí se poté dopředu příliš nehrnuli, o vítězi utkání bylo jasno. Přesto do závěrečné sirény padly ještě čtyři branky. V končící 56.minutě se na brankovišti prosadil důrazný Josef Vrátný a když v 58.minutě zužitkoval Jiří Kochrda práci Lukáše Siřiště, ve vzduchu byla i desítka na kontě hostujícího celku. A na desátý gól v hostující síti se nečekalo dlouho, v 60.minutě se tvrdou střelou prosadil Martin Vysloužil. Poslední slovo ale patřilo hostům, když 10 sekund před koncem dopravil puk do pelhřimovské klece Krajíček.

Poutníci tedy zvítězili nad Ledčí nad Sázavou přesvědčivě 10:3 a naladili se tak na atraktivní dohrávku s Humpolcem, derby dvou odvěkých rivalů se odehraje v pátek 4.listopadu u Bělé.