HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.12.2022 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci vydřeli dva body v souboji s Telčí

Vstup do utkání měli lepší domácí Poutníci, ale ještě v úvodní třetině Telč otočila vývoj utkání. S další otočkou stavu utkání přišli v druhé třetině Poutníci, ale ve třetí třetině hosté dokázali vyrovnat. Rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy, ve kterých slavil Pelhřimov konečnou výhru 4:3.

Pelhřimov

17.12.2022
17:00
4:3 sn
(1:2, 2:0, 0:1 - 0:0)
Telč

Branky a nahrávky: 9. Vysloužil (Votápek, Mečiar), 23. Vysloužil (Brabec), 39. Šulák (Port), rozh. náj. Vysloužil – 14. Erat, 15. Smejkal (Berka), 45. Berka



HCP:

Kaiseršot – Pospíchal, Bříza, Martínek, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Vrátný, Vysloužil, Votápek, Hadrava Marek, Šulák, Kasalý F., Machovský, Brabec, Kochrda

TEL:

Pulda  – Doskočil, Prokop, Erat, Kret M., Šťastný, Kříž, Havlík – Bakus, Kret F., Kotrba, Bína, Mareček, Smejkal, Válek, Mihulka, Prášek, Berka

Hosté z Telče měli aktivnější vstup do utkání a pelhřimovské obrana musela velice brzy řešit nepříjemnosti ve vlastním obranném pásmu. Poutníci chytli tempo později, ale na první šanci v domácím provedení se čekalo do 4.minuty. Martin Vysloužil dopravil puk do branky Telče, ale černý nesmysl si nejspíš našel cestu skrz boční síť, takže branka nemohla být uznána. Ale Martin Vysloužil si vše vynahradil v 9.minutě, kdy ze závaru před brankou poslal Pelhřimov do vedení. I v dalších minutách byli Poutníci lepší, ale jen do 14.minuty, kdy Erat z kruhů propálil Kaiseršota. A v 15.minutě bylo z pohledu domácích ještě hůř, početní výhoda Telče byla využita za pouhé tři vteřiny po zásahu Smejkala. Hosté byli na koni a až do konce úvodní třetiny vytrvale napadali domácí rozehrávku, také Kaiseršot vytáhl z rukávu několik těžších zákroků a podržel domácí tým.

Do druhé třetiny vstoupili Poutníci aktivně a brzy z hokejek domácího týmu přišlo i vyrovnání. Ve 23.minutě ujížděl Brabec s Martinem Vysloužilem dva na jednoho a druhý jmenovaný tvrdou ranou propálil Krejčího. Hosté se ale na Pelhřimov dobře připravili, napadali domácí rozehrávku již v zárodku a Poutníci se do šancí dostávali ne tak často, jako v jiných utkáních. Bojovně laděné utkání přineslo několik sporných momentů na obou stranách, ale v 39.minutě přišla oku lahodící akce, Port vyslal puk na Davida Šuláka, ten udělal z obránců Telče komparzisty a poslal puk pod víko hostující branky.

Zkraje třetí třetiny byli v pohotovosti oba brankáři, ale hosté se dočkali vyrovnání v 45.minutě. Berka uzmul puk po chybě domácí obrany a nechytatelně poslal puk pod břevno pelhřimovské branky. Boj o každý puk pokračoval i v následujících minutách, pohledných hokejových akcí bylo pomálu. Poutníci několikrát ohrozili branku hostů, ale Krejčí hosty podržel v zápase. Ale i Kaiseršot na pelhřimovské straně předvedl několik důležitých zákroků, zejména v závěru třetí třetiny, kdy měli hosté více ze hry. Do šedesáti minut se ale více nevešlo, po výsledku 3:3 se šlo do prodloužení.

Nastavený čas byl plný útočných akcí na obě strany, více možností v boji o bonusový bod měli na své stran Poutníci, ale ani nastavených pět minut rozhodnutí nepřineslo. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. V úvodních sériích uspěli Marek Hadrava s Maxem Kotrbou, ale rozhodnutí přinesla až čtvrtá série. Petr Votápek nejprve poslal Poutníky do vedení a pojistku přidal v následující sérii Martin Vysloužil, který Forsbergovou kličkou poslal puk mimo dosah Krejčího.

Poutníci tedy porazili v dramatickém duelu Telč 4:3 po samostatných nájezdech. Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni pelhřimovský Martin Vysloužil a telčský Jiří Erat. V dalším utkání se představí Poutníci 4.ledna v Ledči nad Sázavou.

Pavel Blažek