HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
07.01.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci v závěru základní části nestačili na Světlou nad Sázavou

Hosté v Pelhřimově začali aktivněji a Kozlík otevřel skóre utkání. V poslední vteřině první třetiny sice vyrovnal Martin Hadrava, ale byl jediným úspěšným střelcem domácích. Zkraje druhé třetiny vsítil Kozlík svůj druhý gól v zápase a v závěrečné třetině Skláři zapsali ještě dvě trefy do prázdné branky.

Pelhřimov

07.01.2023
17:00
1:4
(1:1, 0:1, 0:2)
Světlá nad Sázavou

Branky a nahrávky: 20. Hadrava Martin – 15. Kozlík (Kubát), 23. Kozlík, 59. Kohout, 60. Kohout (Kozlík)



HCP:

HC Lední Medvědi Pelhřimov: Kaiseršot (Jíra) – Bříza, Martínek, Mečiar, Port, Vácha, Kasalý D. – Hadrava Martin, Votápek, Siřiště, Šulák, Kasalý F., Buchta, Machovský, Brabec, Štěrba, Kochrda

SVE:

HC Světlá nad Sázavou:Koubský (Drahozal) – Svoboda, Piskač, Adam, Vála, Kořínek, Mendl, Šíma, Kopecký – Kohout, Štros, Doležal Jakub, Doležal Jaroslav, Špatenka, Kubát, Pokorný, Kozlík, Přibyl, Kalenský

Šlágr kola začaly oba týmy nebojácně a od úvodních minut byl k vidění bojovný hokej, kdy se hra přelévala ze strany na stranu. Otevřít skóre utkání mohl domácí Brabec již ve druhé minutě. V dobré příležitosti ale přestřelil. Postupně se hosté dostávali do tlaku a při nestandardním počtu hráčů na ledě Skláři udeřili. Běžela 15.minuta, u mantinelu přišel faul hostů, který sudí neviděl, v důsledku toho se puk dostal na brankoviště ke Kozlíkovi, který nadvakrát otevřel skóre utkání. Poutníci zvedli hlavy s blížícím se koncem třetiny bylo vyrovnáno. Poslední útok v první třetině si hosté nepohlídali a současně s hvizdem dopravil puk za Koubského Martin Hadrava.

Do druhé třetiny vlétli lépe domácí, ale jejich více než minutový tlak v pásmu branku nepřinesl. A tak udeřilo na druhé straně. Ve 23.minutě puk uzmul Kozlík, obkroužil domácí branku a pohodlně zakončil. S blížící se polovinou duelu se opět hrálo několik minut ve čtyřech či třech hráčích na obou stranách, více zahřívali lavici hanby domácí, ovšem v těchto situacích se skóre nezměnilo. Poutníci opět trochu více ožili s blížícím se koncem druhé třetiny, ale Koubský vyřešil několik situací v neprospěch domácího týmu.

Třetí třetinu začali Poutníci s cílem vyrovnat stav utkání, ovšem snaha domácích nebyla vyslyšena. Útoky domácích se tříštili o dobrou obranu Sklářů. V 45.minutě poslal Brabec puk do tyčky hostující branky a to byla největší šance Pelhřimova v závěrečné části. Domácí sáhli v závěru duelu i ke hře bez brankáře, která se ale Poutníkům nepovedla. V 59.minutě zachytili hosté puk z domácí rozehrávky a Kohout dopravil puk do prázdné. Také v poslední minutě se Poutníci pokusili chytit stébla naděje a opět přišla na řadu powerplay, v 60.minutě se podruhé v krátké době zapsal mezi střelce Kohout a potvrdil vítězství Světlé nad Sázavou v Pelhřimově v poměru 1:4.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni Jakub Kaiseršot a za hosty David Kozlík. Poutníci tedy zakončili základní část na třetím místě a v play-off je na úvod čeká stejný soupeř jako loni, tedy Velká Bíteš.

Pavel Blažek