HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.02.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci v domácím prostředí smetli Chotěboř a jsou krok od postupu do finále Krajské ligy!

Druhé semifinále mezi Pelhřimovem a Chotěboří začali aktivněji hosté, ale Poutníci ubránili a sami udeřili v úvodní třetině dvěma brankami. Ve druhé třetině domácí trpělivě budovali svůj náskok a ve třetí třetině dvěma trefami podtrhli soustředěný výkon, kterým si vybojovali vedení v semifinálové sérii 2:0 na zápasy.

Pelhřimov

15.02.2023
18:00
7:2
(2:0, 3:2, 2:0)
Chotěboř

Branky a nahrávky: 6. Kasalý D. (Marek Hadrava), 17. Hadrava Martin (Pospíchal, Kasalý F.), 21. Vysloužil (Filip Kasalý, Hadrava Martin), 33. Votápek (Hadrava Marek, Hadrava Martin), 35. Hadrava Martin (Vysloužil, Port), 41. Hadrava Marek (Hadrava Martin), 52. Vysloužil (Šulák) – 31. Kříž (Adam), 39. Lacina (Kadleček, Pecen). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Rozhodčí: Kopeček, Mareček - Jančí, Jeletz. Diváci: 280. Stav série: 2:0



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Port, Kasalý D., Martínek, Vácha, Pospíchal, Bříza – Marek Hadrava, Kochrda, Štěrba, Machovský, Brabec, Buchta, Kasalý F., Šulák, Siřiště, Votápek, Vysloužil, Martin Hadrava

CHO:

Pešek (od 35. Rulf) – Lacina, Suchý, Pejchal, Ludvík J., Musílek, Pecen, Kříž – Mašek, Svoboda, Stránský, Dvořák, Ludvík T., Březina, Hospodka Jakub, Hospodka Jan, Adam, Kadleček, Vlček

Zápas začali aktivněji hosté z Chotěboře, kteří se vytrvale tlačili do zakončení, ovšem obrana Poutníků si s touto snahou Chotěboře poradila. Domácí se postupně osmělili a na první gól utkání se čekalo do 6.minuty. Za modrou vypálil Dominik Kasalý a Pešek v brance Chotěboře si vybral slabší chvilku, neboť si srazil lapačkou puk do branky. Ale v 13.minutě Pešek hosty podržel, když lapil pokus Šuláka, který byl osamocen před hostující brankou. Pelhřimovští hokejisté se ztěžka propracovali do šancí, ale v končící 17.minutě obrana Chotěboře ztratila v rozehrávce puk, který se po kombinaci dostal na hůl Martina Hadravy a na domácího střelce zívala poloprázdná klec, podobné situace Martin Hadrava neodmítá. Hned vzápětí se tlačil do zakončení Brabec, ale jeho šanci zastavilo břevno hostující svatyně. V 20.minutě získali Poutníci početní výhodu, kterou ale do prvního klaksonu nevyužili.

Druhá třetina začala pro domácí velmi dobře, v 21.minutě využili Poutníci po zásahu Martina Vysloužila přesilovku a utkání mělo jasný vývoj. V následujících minutách se několikrát vyznamenali oba brankáři, na další branky se čekalo za polovinu zápasu. Nejprve ve 31.minutě Kříž napálil z kruhů puk do skrumáže před Kaiseršotem, domácí brankář střelu pořádně neviděl a hosté snížili. Ale ve 33.minutě sklepl Marek Hadrava puk do jízdy Petru Votápkovi a pelhřimovský kapitán vrátil Poutníkům tříbrankový náskok. V 35.minutě pak Poutníci využili další přesilovou hru, Vysloužil na brankovišti našel Martina Hadravu a ten pohotovou střelou ukončil působení Matěje Peška v tomto zápase. Do branky Chotěboře putoval Richard Rulf a do druhé sirény si nepřipsal těžší zákrok. Naopak, v 38.minutě hrála Chotěboř v početní výhodě, kterou ještě zesílil Rulfův úprk na střídačku. Tato taktika nakonec slavila úspěch v 39.minutě, kdy hradbu těl před domácí brankou propálil Lacina.

Ze třetí třetiny uběhlo pouze 57 vteřin, když bratři Hadravové kombinovali před Rulfem a Marek Hadrava poslal puk do šibenice hostující branky. Další branku mohli domácí přidat vzápětí díky přesilové hře, ale obrana hostů tentokrát obstála. Hráči Chotěboře přesto utkání nevzdali a Kaiseršot si v třetí třetině připsal několik důležitých zákroků. V 52.minutě se uzavřel střelecký účet večera, když se před Rulfem zblízka prosadil Martin Vysloužil. Domácí Kochrda a v poslední minutě zápasu i hostující Dvořák ještě stačili zazvonit svými pokusy na brankové konstrukce, více se ale do šedesáti minut nevešlo.

Nejlepšími hráči utkání byli zvoleni domácí bojovník Martin Vysloužil a za hosty z Chotěboře Martin Kříž. Poutníci zvítězili ve druhém semifinále nad Chotěboří v poměru 7:2 a v sobotu 18.února pojedou pelhřimovští hokejisté do Chotěboře s jasným cílem a sice pro vstupenku do finálového souboje.

Pavel Blažek