HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
11.03.2023 | Pavel Blažek | A-tým

Poutníci vybojovali druhé finálové vítězství!

Od začátku třetího finálového utkání šli Poutníci za vítězstvím, ale převahu domácí tým v první třetině vyjádřil pouze jedinou brankou. Poutníci trpělivě navyšovali vedení v zápase a hostům moc nedovolili. Poutníci porazili Moravské Budějovice 5:1 a ve středu 15.března mohou celou finálovou sérii ukončit na ledě Moravských Budějovic.

Pelhřimov

11.03.2023
17:00
5:1
(1:0, 2:1, 2:0)
Moravskobudějovický HOKEJ

Branky a nahrávky:18. Hadrava Marek (Port), 21. Hadrava Martin (Vysloužil, Port), 36. Votápek (Šulák, Pospíchal), 47. Vysloužil (Hadrava Martin, Hadrava Marek), 60. Vrátný – 23. Bulín (Nováček)



HCP:

Kaiseršot (Jíra) – Bříza, Vácha, Kasalý D., Port, Mečiar, Martínek, Pospíchal – Kasalý F., Šulák, Hadrava Marek, Siřiště, Votápek, Machovský, Vrátný, Buchta, Brabec, Hadrava Martin, Štěrba, Vysloužil

MBH:

Vacek (Tržil) – Brabec, Kovář, Šťáva, Trnka, Salát – Krutiš, Špaček, Nováček, Trojan, Vysloužil, Mikeš, Bulín, Sigmund, Kotačka, Horák

Vstup do utkání byl lepší ze strany domácího celku, hráči s poutníkem na prsou často zásobovali Vacka v hostující brance střelami, ale skóre se dlouho neměnilo. V polovině úvodní dvacetiminutovky o sobě dali výrazněji vědět i hosté, ale Kaiseršot byl v domácí brance rovněž bezchybný. A tak se na úvodní branku utkání čekalo až do 18.minuty, Port našel před brankou nepokrytého Marka Hadravu a zkušený domácí forvard dopravil puk do poloprázdné klece. V závěru třetiny se před Vackem poněkud jiskřilo, sudí rozdal několik trestů, jejichž výsledkem byla početní výhoda Poutníků. Tuto výhodu ale pelhřimovští hokejisté do úvodního klaksonu nevyužili.

Z druhé třetiny uběhlo pouze 22 vteřin, v závaru před Vackem se nejlépe zorientoval Martin Hadrava a využitou přesilovkou navýšil vedení Poutníků. Ale Žihadla nesložila zbraně, ve 23.minutě se zmocnil puku Bulín, projel celým hřištěm a tvrdou střelou poslal puk za Kaiseršotova záda. Vstřelená branka hosty zdravě nakopla a ti se častěji tlačili do zakončení, ovšem Kaiseršot byl připraven. Poutníci postupně zvedli hlavy a v dalších minutách to byli oni, kteří mohli navýšit své vedení, ale i Vacek na druhé straně předváděl skvělé zákroky. S blížícím se koncem druhé třetiny ale sáhli hosté k nesmyslným a zbytečným zákrokům a jednu takovou přesilovku Poutníci využili. V 36.minutě se blafákem prosadil Petr Votápek a akcie Poutníků získávaly na ceně. V nervózním závěru druhé třetiny se opět předvedli brankáři na obou stranách a skóre se do druhého hvizdu neměnilo.

Snaha hostů ve třetí třetině byla jasná, co nejrychleji se vrátit do zápasu. Poutníci ale dobře bránili, hráči Moravských Budějovic si nevytvořili mnoho příležitostí ke skórování. Domácí tým ale opět posadila do sedla nedisciplinovanost hostujících hráčů, zbytečný faul Nováčka potrestala domácí letka v 47.minutě, krásnou souhru zakončil Martin Vysloužil do prázdné branky. Dobře organizovaná Poutníků poté dobře bránila nájezdy Žihadel, případně Kaiseršot vytáhl z rukávu pohotový zákrok. Hosté zkusili i powerplay, ale v 60.minutě trefil prázdnou klec Josef Vrátný.

Pelhřimov porazil Moravské Budějovice ve třetím finálovém duelu 5:1 a Poutníci se tedy ujímají vedení ve finálové sérii 2:1 na zápasy. Nejlepšími hráči duelu byli zvoleni Jakub Kaiseršot a Jan Bulín. Finálová série pokračuje ve středu 15.března v Moravských Budějovicích a pelhřimovský fanklub bude opět vypravovat autobus. Je nutné být přihlášen u členů fanklubu, proto neváhejte, kapacita autobusu se plní.

Pavel Blažek