HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.01.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Slepené góly poslaly Spartak do kolen

Pelhřimovští hokejisté dnes předvedli asi nejhorší výkon sezóny. Jablonec nadělil Spartaku potupný debakl a zaslouženě si odváží všechny body. Velký podíl na výhře Severočechů měl útočník Marek Pabiška, který třikrát skóroval a u jedné branky si připsal asistenci.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
13.01.2008
17:00
2:8
(1:1, 0:4, 1:3)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 9. Plachý (Tecl, Digrin), 45. Digrin (Ondráček) - 15. Měrtl (Šesták), 25. Pabiška (Kolmann), 31. Šulc (Kolmann), 32. Měrtl (Burkoň), 33. Pabiška (Šulc), 44. Šulc (Pabiška), 55. Pabiška (Špak), 58. Divišek (Šulc). Rozhodčí: Stach - Fiala, Flégl. Vyloučení: 10:7, navíc Meloun 10 min. OT, Tecl osobní trest DKU(oba Pelhřimov). Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 2:6, 2:8.

PEL: Adamec (33. Zour) - Meloun, Kašpar, Beránek, Plch, Smetana (33. Vácha), Prostředník - Hrbatý, Plachý, Tecl - Němec, Stromko, Florián - Digrin, Hadrava (41. Šejnoha), Ondráček

JAB: Dušek - Špak, Kolmann, Vorel, Mrkvička, Duda - Šulc, Divišek, Pabiška - Měrtl, Šesták, Burkoň - Peřina, Malinský, Lepka

Pelhřimovští začali utkání aktivněji. Jablonec měl sice hned zpočátku výhodu přesilové hry, tu však Spartak přestál. V 8. minutě měli také červenobílí možnost přesilovky a naložili s ní o poznání lépe. Marek Digrin našel před brankou Tomáše Plachého, ten si vybruslil do výhodného postavení a skóroval do odkryté části klece. Ve 12. minutě mohl vyrovnat Pabiška, ale Adamec si z jeho střelou poradil. Hosté se dočkali vyrovnání o tři minuty později. Po přihrávce Šestáka prostřelil Adamce mezi betony Měrtl. V závěru třetiny mohl vrátit domácím vedení Němec, svůj nájezd však proměnit nedokázal.

Hned zpočátku druhé třetiny mohl v přesilové hře skórovat Tecl, ale Plachého přihrávku nedokázal usměrnit do odkryté klece. Ve 25. minutě byl vyloučen Digrin a Jablonečtí jeho vyloučení dokázali potrestat. Po přihrávce Kolmanna se střelou k tyči prosadil Pabiška. Po polovině druhé třetiny přišla gólová smršť v podání hostů. Nejprve přidal druhou přesilovkovou branku Šulc, který tečoval Kolmannovu střelu. O chvíli později vstřelil svou druhou branku v zápase Měrtl. Černou dvouminutovku Spartaku dokonali z nájezdu dva na jednoho Šulc a skórující Pabiška. Po tomto gólu nahradil v domácí brance Adamce Zour. V 35. minutě mohl z pohledu domácích alespoň snížit Ondráček, ale výborný Dušek jeho šanci zneškodnil. V poslední minutě druhé třetiny pak ještě Zour zneškodnil nájezd Šestáka. Druhá třetina se domácím hrubě nepovedla a na nějaký obrat v utkání to již příliš nevypadalo.

Když ve 44. minutě přidal po přihrávce Pabišky šestý gól hostů Šulc, o výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto. Domácím se sice o minutu později povedlo brankou Digrina zkorigovat, ale to bylo ze strany červenobílých vše. V 50. minutě mohl přidat třetí branku domácích Hrbatý, ovšem bráněn hostujícím obráncem nedokázal dotlačit kotouč do prázdné branky. O dvě minuty později se Hrbatému již branku vstřelit podařilo, ale rozhodčí jí pro předchozí faul Tecla neuznal. Tecl poté za následné protesty dostal trest do konce utkání. Do třetice mohl Hrbatý skórovat v 55. minutě, ale jeho střela v oslabení skončila pouze na břevně Duškovy branky. Opět tak platilo otřepané pravidlo nedáš, dostaneš. Po přihrávce Špaka dokonal svůj hattrick Marek Pabiška. Jablonečtí se prosadili v utkání ještě jednou. V 58. minutě se po přihrávce Šulce zajásal Jan Divíšek.

Pelhřimovští musí na dnešní utkání rychle zapomenout a připravit na středeční domácí utkání s Řisuty.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal, trenér Pelhřimova: Jedná se o dlouhodobější záležitost, ale jsme v krizi. Musíme si to přiznat. Když dáme branku, nechá se strhnout celý tým, ale po inkasované kvalita naší hry jde rázem dolů. Bohužel dneska jsme pro týmovou hru toho udělali málo, což je hlavní příčina naší prohry.

Marcel Doubek