HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.09.2007 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak porazil ve svém prvním domácím utkání VHS Benešov

Pelhřimov - Pelhřimovští hokejisté vyhráli i druhý mistrovský zápas v nové sezóně, když porazili Benešov 5:2 a po dvou kolech tak mají plný počet bodů.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
23.09.2007
17:00
5:2
(2:1, 2:0, 1:1)
Benešov
Branky a nahrávky: 12. Tecl, 15. Balčík (Hrbatý), 24. Tecl (Plachý), 35. Anderle, 60. Vácha - 17. Čapek( Frodl), 51. Jaeger (Moravec). Rozhodčí: Pešina - Fiala, Křivohlavý. Vyloučení: 10:11 navíc domácí 1x10 (Digrin) a hosté 2x10 (Jágr, Vebík). Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 300. Střely na branku: 22:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

PEL: Adamec – Meloun, Balčík, Beránek, Plch, Vácha, Prostředník – Tecl, Plachý, Hrbatý – Šejnoha, Anderle, Florián – Špatenka, Hadrava, Digrin - Votápek

BNS: Malík Ondřej(24.Babka Jiří) - Ambroz Michal, Bartoš Martin, Bauer Jan, Čapek Vladimír, Frodl Jakub, Hofinger Josef, Holšán Jiří, Jaeger Jan, Jágr Radek, Kouba Michal, Košatka Tomáš, Kucharčík Tomáš, Macek Petr, Moravec Martin, Novák Jiří, Oberreiter Ště

Pelhřimovští nastupovali do utkání proti soupeři, o kterém toho před zápasem mnoho nevěděli. V domácí brance se poprvé představil navrátilec z Německa David Adamec. Z počátku to byl jeho protějšek Malík, kdo měl více práce. Ve 3. minutě se dostával v přesilové hře do šance Hrbatý, ale trefil hostujícího brankáře pouze do masky. První polovina první třetiny žádné velké vzrušení nepřinesla, domácím dělala největší starosti první lajna hostů ve složení Jágr, Holšán a mistr světa Kucharčík. Zajímavé věci se začali dít až v polovině první třetiny, nejprve měli velkou šanci v přesilové hře benešovští, když Adamcovi propadl puk který se kutálel před brankovou čárou, ale domácí obraně se s notnou dávkou štěstí podařilo nebezpečí odvrátit. A tak udeřilo na druhé straně. Hosté ještě hráli přesilovku, ale v čase 11:05 obral hostujícího obránce před vlastní brankou Martin Tecl a překonal Malíka v brance hostí poprvé. V 15. minutě vedli pelhřimovští již 2:0. Jan Hrbatý napadal hosty při rozehrávce před bránou našel najíždějícího Martina Balčíka, který překonal brankáře hostí podruhé. V první třetině padla ještě jedna branka a to do domácí branky. Ex-milevský Vladimír Čapek v čase 16:16 překonal tečovanou střelou Adamce poprvé. První třetina skončila 2:1.

Do druhé třetiny vstoupili hosté, kteří se snažili o vyrovnání, aktivněji. Ale z tlaku nic nevytěžili a naopak sami inkasovali. Ve 24. minutě ujela naše první formace, Tomáš Plachý přihrál Martinu Teclovi, který v utkání vstřelil již svou druhou branku. V brance hostů nahradil po třetím gólu Malíka náhradník Babka. V čase 29:30 pak vypadl proud asi na polovině zimního stadionu, kvůli kterému nefungovala časomíra. Čas se stopoval na stopkách a diváci tak neměli přehled o čase. V čase 34:54 hráli hosté přesilovku, ale radovali se domácí. Marek Anderle vystřelil a Babkovi propadl kotouč do sítě. Ve druhé třetině přidali domácí dvě branky a za stavu 4:1 se odcházelo do kabin.

Začátek třetí třetiny se stopoval stále ještě na stopkách. Hosté byli aktivnější než domácí, ale ke gólu jejich snaha nevedla. V páté minutě se opět konečně rozběhla časomíra. Ve 46. a 47. minutě měli hosté dvě velké šance, ale David Adamec skvěle zachránil. Ve 48. minutě se po přihrávce Anderleho ocitl sám před hostujícím brankářem Šejnoha, ale ani on nedal. V čase 50:34 se Benešovu podařila vykřesat naděje na zvrat v utkání. Po přihrávce Martina Moravce nedal Jan Jaeger střelou pod břevno Adamcovi šanci. Zvýšit vedení domácích poté mohli Anderle s Floriánem, kteří jeli 2 na 1, kdy ještě zakopl brankář hostů, ale Anderle trefil pouze tyč. Gólové pojistky se domácí nakonec dočkali až při power-play hostů, kdy v čase 59:33 Josef Vácha zvýšil střelou přes celé hřiště na konečných 5:2. Největší slabinou hostujícího týmu byli oba brankáři, kteří se v moc dobrém světle nepředvedli.

Marcel Doubek