HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
12.08.2008 | Marcel Doubek, Kamil Vaněk - Deník | A-tým

O remízu s Technikou se zasloužil především Jirkův

Hokejisté Spartaku ve třetím přípravném utkání remizovali na domácím ledě s brněnskou Technikou 4:4, přestože Moravané měli po většinu zápasu územní převahu i více gólových příležitostí. Poměr střel 17:40 je toho důkazem.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
12.08.2008
18:00
4:4
(1:0, 1:2, 2:2)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 7. Hadrava (Tecl), 39. Anderle (Šejnoha), 52. Tecl (Plachý), 54. Šimoníček (Spudil) - 24. Němec (Benýšek), 26. Sedláček (Mráz), 49. Sedláček, 53. Sedláček (Karlíček). Rozhodčí: Horák - Lhotský, Miksa. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 17:40. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4.

PEL: Jirkův - Meloun, Plch, Pekárek, Smetana, Krpálek, Macháček, Prostředník, Spudil - Šejnoha, Anderle, Pelán – Hadrava, Plachý, Tecl – Pospíšil, Šimoníček, Ropický - Votápek, Šípek

TEC: Adamec (32. Chvátal) - Zapletal, Habrovec, Šindelář, Karlíček, Maksa, Úlehla, Babič, Raymo - Mráz, Sedláček, Jelínek - Korotvička, Špok, Šebek - Odehnal, Benýšek, Němec - Matouš, Tobiáš, Florián - Lorini

Technika patří mezi největší favority soutěže a v Pelhřimově to potvrzovala od samého začátku. Přesto šli do vedení domácí. V 6. minutě se protlačil do střelecké příležitosti Šimoníček a i když neskóroval, vybojoval svému týmu alespoň přesilovku. V ní byl dvakrát na konci kombinace Hadrava, ve druhém případě už dostal puk za záda loňského spoluhráče, brankáře Adamce. Pak začal útočný koncert Techniky, který za děravou obranou spolehlivě brzdil gólman Jirkův. V 9. minutě měl tutovku Matouš, ale tváří v tvář gólmanu Spartaku branku netrefil, ve 12. minutě Jirkův vychytal v přesilovkové superšanci Sedláčka. Pelhřimovský gólman se vytáhl i v minutě sedmnácté, kdy si ve skrumáži těl našel puk z hole Špoka.

Obraz hry ve druhé dvacetiminutovce se podobal nápaditě té první, s tím rozdílem, že v kolonce hostů již nesvítila na světelné tabuli nula. O první branku Techniky se postaral ve 24. minutě Němec, který nedal střelou pod břevno Jirkůvovi šanci. Ani ne o dvě minuty později již Moravané vedli. Po přihrávce Mráze se prosadil Sedláček a načal svůj gólový koncert. V polovině druhé části mohli Pelhřimovští vyrovnat, když Anderle vyslal do úniku Pelána, ten ovšem s přispěním faulujícího obránce přestřelil. Vyrovnání se Spartak dočkal necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny, to když Šejnohovu přihrávku z rohu kluziště zužitkoval Anderle.

Vedení mohl hostům hned ve 43. minutě vrátit Mráz, ovšem Jirkův se proti jeho střele dobře přesunul a jeho pokus zlikvidoval. Brněnští se tak dočkali těsně před polovinou poslední dvacetiminutovky, kdy se prosadil střelec večera Sedláček. Technika se však z vedení dlouho neradovala. Plachý přihrál z rohu kluziště Teclovi a ten vymetl pavučinu Chvátalovi klece. Gólová přestřelka však pokračovala nadále. V 53. minutě totiž vrátil svým třetím gólem vedení hostům Sedláček, kterého vybídl ke skórování Karlíček, ovšem ani ne o minutu později bylo opět vyrovnáno. Spudil vyslal do úniku Šimoníčka a ten střelou mezi Chvátalovi betony určil konečné skóre zápasu.

Spartak může v tomto utkání za remízu děkovat především gólmanu Jirkůvovi, který zlikvidoval nejednu gólovou příležitost hostů. Na straně Techniky se dnes zaskvěl především Sedláček, který zaznamenal hattrick.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Zápas byl podobný těm předchozím. Opět jsme špatně bránili, směrem dopředu to šlo. Přesto musím uznat, že Technika měla více šancí. Znovu dobře zachytal brankář Jirkův.

Marcel Doubek