HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.08.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak si z Břeclavi odváží nejvyšší porážku v přípravě

Pelhřimovští si v Břeclavi připsali druhou a zatím nejvyšší porážku v přípravě. K utkání z různých důvodů neodcestovali Anderle, Tecl, Šimoníček, Kuchyňa a stále ještě ne úplně připravený Kubát. V dresu Spartaku tak dostala příležitost hned čtveřice juniorů.

Břeclav
ZS Břeclav
28.08.2008
18:00
4:1
(0:0, 2:0, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 29. Sladký (Balát), 32. Hrůza, 41. Kárný (Nohel), 57. Nohel (Kárný, Sladký) - 53. Šejnoha (Vácha, Pelán). Rozhodčí: Přibyl - Slavka, Veselský. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

BRE: Nos – Šimeček, Sladký, Strýček, Laga, Novák, Horáček, Václavovič – Mifek, Hrůza, Pazdera – Kárný, Nohel, Balát – Čikl, Kurial, Otoupalík – Látal, Barák, Kroupa - Veselský

PEL: Jirkův (32. Kaiseršot) - Kloucek, Vácha, Smetana, Krpálek, Spudil, Plch, Meloun - Moucha, Šejnoha, Pelán - Hadrava, Plachý, Šípek - Votápek, Dvořák, Komůrka

První dvacetiminutovka příliš mnoho brankových příležitostí nenabídla. Domácí si občas dokázali vytvořit menší tlak, ze kterého ovšem nic nevytěžili. Největší příležitost první části měl pelhřimovský Meloun, který ovšem při početní výhodě z blízka Nose v brance domácích nepřekonal.

Břeclavští ve druhé třetině zvýšili tempo a vynutili si stálejší převahu. Ve 29. minutě se jim jí podařilo zužitkovat gólem. Po přihrávce Baláta napřáhl na modré Sladký a poprvé rozvlnil siť za Jirkůvem. Ve 32. druhé minutě nahradil v brance Spartaku Jirkůva Kaiseršot a ani se nestačil pořádně rozkoukat, už lovil puk ze své sítě. V závaru před brankou se nejlépe zorientoval Hrůza.

Vstup do třetí dvacetiminutovky se Břeclavským povedl náramně, když hned v první minutě přidal třetí branku domácích Kárný. Další šanci ke skórování měli Jihomoravané v polovině poslední části, kdy se řítil sám na Kaiseršota Kurial, ovšem hostující brankář jeho střelu vyrazil nad branku. V 53. minutě tak udeřilo na druhé straně. Nejprve Kloucek nastřelil od modré tyč, ovšem o chvíli později již Váchovu střelu usměrnil do branky Šejnoha a využil tím početní výhodu. Z využité přesilovky se však radovali také domácí, a to dokonce dvojnásobné. Po přihrávkách Sladkého a Kárného stačilo Nohelovi už jen nastavit hokejku, který tak upravil na konečných 4:1.

Po vyrovnaném průběhu první třetiny byli domácí po zbytek utkání lepším týmem a zaslouženě si připsali vítězství.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Dnes jsme nezahráli dobře, domácí zvítězili zaslouženě. Máme za sebou ale docela náročný tréninkový program. Hráči, kteří nechodí do zaměstnání, teď trénovali dvakrát denně. Do výkonu se tak trochu promítla únava, kterou se znásobil ne zrovna kvalitní led.

Marcel Doubek