HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.09.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak si veze těsné vítězství ze Žďáru

Pelhřimovští hokejisté si v předposledním přípravném utkání na své konto připisují těsné vítězství 4:3, které vezou ze Žďáru nad Sázavou, jenž nastoupil posílený o několik hráčů z Třebíče. V dresu Spartaku se prosadila hlavně druhá a třetí formace, které si obě připsali po dvou brankách.

Žďár nad Sázavou
ZS Žďár nad Sázavou
02.09.2008
18:00
3:4
(1:1, 1:2, 1:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 1. Štěpánek (R. Sobotka, J. Plachý), 31. Fila (Burián, Doležal)53. M. Sobotka (Burián) - 13. Šimoníček (Šejnoha, Hadrava), 34. Hadrava (Šejnoha), 36. Siřiště (Pelán), 48. Heřman (Plch, Pelán). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 5:6, navíc Koželuh (ZD), Kočan a T. Plachý (oba PE) 5 min. + DKU. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

ZNS: Němec - Koželuh, Doležal, R. Sobotka, Pleva, Popela, Jelínek, Souček, Fibikar - Burián, M. Sobotka, Fila - J. Plachý, Langhans, Štěpánek - Kaut, Mühlfait, Ptáček - Dítě, Kavalír, Havelka

PEL: Jirkův - Kloucek, Spudil, Smetana, Wonfor, Meloun, Krpálek, Plch - Kočan, Komůrka, Pelán - Heřman, T. Plachý, Siřiště - Hadrava, Šejnoha, Šimoníček - Votápek, Dvořák

Domácí vstoupili do utkání aktivně a hned v první minutě si vynutili faul a následnou přesilovku. Tu hned po 18 vteřinách dokázali gólem Štěpánka využít. V 7. minutě pak měli další možnost, po hře vysokou holí Kočana, která byla potrestána pěti minutami a trestem do konce utkání, dlouhé přesilovky. Tu se jim však využít nepodařilo. Ve 13. minutě měli možnost početní výhody i Pelhřimovští. Po přihrávkách Hadravy a Šejnohy se dostal k puku Šimoníček a bekhendem překonal Němce v domácí svatyni. V poslední minutě první část pak mohl strhnout vedení na stranu Spartaku Plachý, ale tváří v tvář na domácí gólmana nevyzrál.

Zpočátku druhé dvacetiminutovky si hosté vytvořili mírnou převahu, leč ta ke gólovému úspěchu nevedla. V polovině zápasu hráli Pelhřimovští přesilovku, ale byli to paradoxně domácí, kdo se radoval z gólu. Fila s Buriánem si pěkně vyměnili puk a první jmenovaný již pohodlně zasunul za bezmocného Jirkůva. Avšak vedení domácím příliš dlouho nevydrželo. Šejnoha vyhrál v útočném pásmu buly přímo k Hadravovi a ten k bližší tyči překonal Němce. Obrat v utkání dokonal Spartak ve 36. minutě, kdy Pelán přihrál Siřištěmu a ten si v nájezdu na domácího gólmana poradil.

Chvíli po zahájení třetí dvacetiminutovky mohli domácí vyrovnat, ale Dítě v nájezdu na Jirkůva neuspěl. Ve 48. minutě tak udeřilo na druhé straně. Plch našel krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem Heřmana a ten už zakončoval do poloodkryté branky. Žďárští po této brance přidali na obrátkách a krátce po polovině poslední části se jim brankou Martina Sobotky povedlo utkání zdramatizovat. V 54. minutě měl vyloženou šanci Mühlfait, ale z blízkosti Jirkůvovu branku netrefil. V závěru zápasu zkoušeli domácí ještě hru bez brankáře, ale ta již k vyrovnání nevedla.

Posílený tým Žďáru předvedl určitě lepší výkon než v zápase na ledě Spartaku, ale přesto to na vítězství nestačilo. Utkání již mělo oproti předchozím zápasům oboustranný náboj a je znát, že mistrovské boje se začínají blížit.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Z hokejového hlediska to byl sice jen průměrný zápas, ale nechybělo mu nasazení. Oba týmy bojovaly. Na domácích bylo znát, že se oproti zápasu u nás posílili, dobře jim zachytal brankář Martin Němec.

Marcel Doubek