HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
24.09.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Raketový úvod druhé domácí prohře nezabránil

Ani druhé domácí utkání druholigový Pelhřimov nerozjásalo. Spartak nestačil na Bobry z Valašského Meziříčí, kterým nakonec podlehl 3:5. Přitom samotný úvod připomínal doslova pohádku. Spartak ve druhé minutě totiž vedl už 2:0.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
24.09.2008
18:00
3:5
(2:1, 0:2, 1:2)
Valašské Meziříčí
Branky a nahrávky: 1. Anderle (Lazorišák), 2. Tecl (Wonfor, Kubát), 56. Plachý - 9. P. Dvořák (Matějný), 22. Pavlas (Šebesta), 40. Dědek (Krisl, Martiník), 42. Glas (Zrník), 53. D. Varga (Kratěna). Rozhodčí: Ondřej - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 11:8, navíc Meloun (PE), Glas (VM) 10 min. OT a Šebesta (VM) 5+DKU. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 380. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5.

PEL: Jirkův - Kuchyňa, Smetana, Meloun, Spudil, Wonfor, Kloucek, Vácha - Lazorišák, Anderle, Pelán - Kubát, Plachý, Tecl - Heřman, Šimoníček, Šejnoha - Kočan, Hadrava

VM: Krumpoch - Zientek, Starůstka, Zrník, Krisl, O. Dvořák, Blažek - Matějný, P. Dvořák, Tatarčík - Kratěna, Pavlas, Šebesta - Dědek, Glas, Martiník - D. Varga, M. Varga

Vstup do utkání měli domácí doslova raketový. Hned v první minutě vystřelil z velkého úhlu Andrele a puk propadl hostujícímu gólmanovi mezi betony do branky. Ani ne o minutu později se domácí diváci radovali podruhé. Po zmatku před hostující brankou našel Wonfor Tecla a ten už jenom usměrnil kotouč za záda hostujícího Krumpocha. Pelhřimovští byli i nadále o něco aktivnější, ovšem z gólu se radovali hosté. Po přihrávce Matějného zůstal před brankou neobsazený Petr Dvořák a snížil na rozdíl jediného gólu. V polovině první části mohl odpovědět Anderle, když v přečíslení dva na jednoho obdržel pěknou přihrávku od Pelána, ale Krumpoch jeho střelu mezi betony se štěstím chytil. Spartak mohl jít do šaten i s vyšším vedením, ale Tecl ani Lazorišák se v přesilovce v závěru první dvacetiminutovky neprosadili.

Bobři vstoupili do druhé třetiny aktivněji a hned dvě minuty po jejím začátku se dočkali vyrovnání. Šebesta našel krásnou přihrávkou mezi kruhy Pavlase a ten střelou k tyčce překonal Jirkůva v brance Pelhřimova. Meziříčští měli i díky několika vyloučením domácích nadále více ze hry, ale i přes několik slibných šancí se jim dlouho dobu skórovat nepodařilo. Vedoucí branky se dočkali až chvíli před koncem druhé dvacetiminutovky. Nejprve trefil z dobré pozice jen masku Jirkůva Tatarčík, ale o chvíli později již pálili hosté v přesilovce ostrými. Od modré vypálil Krisl a Dědek tečoval jeho střelu nad lapačku domácího gólmana.

Hned v úvodu poslední části mohl odpovědět pěkným průnikem Anderle, ale Krumpoch tentokrát hosty podržel. A tak se z gólu radovali hosté. Po příhře Zrníka vystřelil z hranice kruhu Glas a jeho střela skončila za zády Jirkůva. Po polovině třetí třetiny měli Bobři v početní výhodě další možnost pohnout se skórem a to se jim také povedlo. Zpoza branky si před Jirkůva vybruslil David Varga a domácí gólman byl na jeho střelu krátký. V 56. minutě pak měli možnost odpovědi i domácí, když Plachého v úniku fauloval hostující obránce a Pelhřimovští tak měli možnost trestného střílení. Sám postižený se k němu postavil a střelou po zemi vykřesal pro pelhřimovské jiskřičku naděje. Ti už si do konce klání však žádnou větší šanci nevytvořili a na domácím hřišti tak zatím po dvou zápasech nezískali ani bod.

Pelhřimovští byli v dnešním utkání lepším týmem jen v první třetině. Zbytek zápasu opanovali hosté a po zásluze si z Pelhřimova odvážejí tři body.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): První třetinu jsme odehráli dobře, jen škoda toho zbytečně inkasovaného gólu. Ve druhé jsme byli tragičtí, připomínalo to závěr utkání z Nového Jičína. Mrzí mě, že s tak silnými soupeři, jakými jsou Šumperk a Valašské Meziříčí, dokážeme sehrát vyrovnané zápasy, které ale ztratíme vlastními chybami.

Roman Sedlák (trenér Valašského Meziříčí): Jsme šťastní, že to nakonec takhle dopadlo. Začátek nám opravdu nevyšel, nekoncentrovali jsme se a podle toho to také vypadalo. Důležitý byl gól na 2:1, poté jsme sice nebyli jednoznačně lepší, ale nějak už to dopadlo. Musím se přiznat, že ve 2. minutě ve mě zatrnulo, když na světelné tabuli svítilo 2:0, ale postupem času a s přibývajícími brankami na naší straně Pelhřimov herně odcházel.