HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.10.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak poprvé v sezóně vyhrál podruhé za sebou! Porazil Žďár

Pelhřimov dnes „skolil“ na vlastním ledě svého regionálního soka, nastřílel mu hned sedm gólů. Hosté sice vstřelili první gól zápasu, ale po zbytek utkání již jen dotahovali náskok Spartaku. Ve druhém domácím utkání za sebou zaznamenal hattrick centr druhé řady Tomáš Plachý.

Pelhřimov
ZS Pelhřimov
28.10.2008
18:00
7:4
(1:1, 2:1, 4:2)
Žďár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 8. T. Plachý (Tecl, Sláma), 23. Pelán (Anderle), 34. Kubát (Pelán, Heřman), 44. Hrbatý (Tecl, T. Plachý), 47. Anderle, 51. T. Plachý, 53. T. Plachý (Hrbatý) - 5. J. Plachý (M. Sobotka), 36. J. Plachý (M. Sobotka), 50. Vránek (M. Sobotka), 58. R. Sobotka (Fila). Rozhodčí: Ondřej - Blažek, Paulík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 500. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 7:3, 7:4.

PEL: Jirkův - Sláma, Novák, Meloun, Spudil, Bílek, Zelený - Kubát, Anderle, Pelán - Hrbatý, T. Plachý, Tecl - Kočan, Heřman, Lazorišák - Hadrava

ZNS: Vajner - Koželuh, Soldán, Souček, R. Sobotka, Moščic, Fibikar - J. Plachý, M. Sobotka, Vránek - Fila, Kaut, Mühlfait - Štros, Štěpánek, Dítě

Do utkání vstoupili aktivněji Žďárští a svoji převahu také v 5. minutě korunovali úvodním gólem, když přesilovkovou kombinaci zakončoval Jiří Plachý. V 8. minutě měli početní výhodu i domácí a také ji dokázali gólově zužitkovat. Tecl sklepl ve středním pásmu Tomáši Plachému do jízdy Slámovu přihrávku a centr druhé formace již trefil přesně nad vyrážečku Vajnera. Odpovědět mohl v polovině první části Martin Sobotka, ale Jirkův jeho dobrou příležitost zlikvidoval.

Pelhřimovští ve druhé dvacetiminutovce vyrovnali hru a místy začínali být lepším týmem. Tři minuty po jejím začátku měli možnost přesilové hry. Anderle našel u druhé tyče dobře postaveného Pelána a ten již zamířil do odkryté poloviny branky a poslal tak Spartak poprvé v zápase do vedení. Ve 33. minutě mohl vyrovnat Fila, ovšem Jirkův si z jeho pokusem poradil. Co se nepovedlo jemu, povedlo se hned v zápětí na druhé straně domácím. Po rychlém přechodu do útočného pásma našel Pelán u druhé tyče Kubáta a ten trefil přesně nad Vajnerovo rameno. Z dvougólového vedení se však Pelhřimovští příliš dlouho neradovali. Ve 36. minutě se za domácí obranou ocitl Jiří Plachý a zacílil přesně za záda Jirkůva. Ještě v téže minutě mohl vyrovnat Mühlfait, ale trefil jen tyč, a tak se do kabin odcházelo za těsného vedení Spartaku.

Leckterým divákům se jistě vybavila „hororová“ třetí třetina z minulého domácího zápasu, ovšem gól Hrbatého ze 44. minuty na ní dal přeci jen zapomenout. Ještě veseleji bylo mezi domácími příznivci o tři minuty později. Anderle obral v oslabení hostujícího obránce o puk a střelou k Vajnerově vzdálenější tyči zvýšil vedení Spartaku. Žďárští se ale nevzdali a těsně před polovinou poslední dvacetiminutovky Vránek trochu překvapivě prostřelil Jirkůva. Ovšem ani ne o minutu později opět zaúřadoval střelec dnešního večera Tomáš Plachý, před kterým se rozevřela hostující obrana, a rychlonohý forvard střelou nad Vajnerovou lapačku rozjásal pošesté domácí ochozy. V 53. minutě pak po krásné přihrávce Hrbatého, při hře čtyř proti čtyřem, dokonal Tomáš Plachý hattrick, když mu jen zbývalo přehodit ležícího strážce žďárské svatyně. Konečnou podobu výsledku pak dal v 58. minutě po přihrávce Fily Roman Sobotka, před kterým se rozevřel prostor a puk skončil za zády Jirkůva.

Pelhřimovští si i přes pomalejší start do zápasu dnes připisují druhé, a zřejmě i zasloužené, domácí vítězství. Ovšem nutno podotknout, že i Žďár měl několik dobrých příležitostí, které zůstali nevyužity.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Vybojovali jsme nesmírně cenné vítězství. Zápas jen potvrdil, že poslední dobré výsledky Žďáru nebyly náhodné. Vyhráli jsme sice zaslouženě, ale kdyby měl soupeř více štěstí, mohl být i výsledek opačný. Dařilo se nám v útoku, horší už byla defenzivní činnost. Myslím tím defenzivní činnost celého týmu, nikoliv jen obránců.

Jaroslav Benák (asistent trenéra Žďáru): Na začátku jsme měli trochu více ze hry, vytvořili jsme si šance, ale neproměnili jsme je. Ještě ve druhé třetině to vypadalo docela dobře, hrál se líbivý hokej nahoru a dolu. V poslední třetině jsme udělali hodně individuálních chyb a zbytečně jsme se nechali několikrát vyloučit. Pelhřimov přesilovky zužitkoval a zvítězil zaslouženě.