HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
30.11.2008 | Marcel Doubek | A-tým

Odplata se povedla, Přerov už je za Spartakem

Pelhřimovští hokejisté bodovali v pátém zápase po sobě, když na domácím ledě zdolali přerovské Zubry. O vítězství domácích rozhodl dvěma góly ve třetí třetině Vojtěch Němec, když pět minut před koncem strhl vedení na stranu Spartaku a v závěru pak zpečetil výhru při power play hostů.

Pelhřimov

30.11.2008
17:00
4:2
(1:2, 1:0, 2:0)
Přerov
Branky a nahrávky: 2. Vácha (Plachý, Tecl), 35. Anderle (Meloun, Pelán), 55. Němec (Kubát), 60. Němec (Kašpar, Kubát) - 8. Ditrich (Halouska), 9. Pala (Sprušil). Rozhodčí: Ondřej - Svoboda, Zídek. Vyloučení: 5:7, navíc Krpálek (PEL) a Halouska (PRE) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 480. Střely na branku: 27:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

PEL: Jirkův - Krpálek, Kašpar, Meloun, Spudil, Bílek, Vácha - Němec, Anderle, Pelán - Hrbatý, Plachý, Tecl - Kočan, Heřman, Pelán

PRE: Žigárdy - Pala, Halouska, Faltýnek, Kubala, Vlček, Hruška - Ditrich, Kolář, Sprušil - Šimo, Rusek, Hanák - Martinák, Žibrita, Staša - Frieb, Venkrbec, Korčák

Začátek zápasu se domácím povedl na výbornou. Po úvodním tlaku našel pěkně mezi kruhy Plachý Váchu a ten prostřelil Žigárdyho mezi betony. Pelhřimovští se i nadále tlačili dopředu a hokej se divákům musel bezesporu líbit. Ovšem hosté prakticky hned z první větší šance udeřili. Ditrich obkroužil branku a z otočky trochu překvapivě prostřelil Jirkůva. Aby toho nebylo málo o minutu později Přerovští již vedli. Vyloučení Krpálka potrestal ranou od modré Pala. Domácí mohli odpovědět krátce po polovině třetiny, kdy Tecl v přesilovce sklepl puk do jízdy Plachému, ale Žigárdy jeho střelu vyrazil.

I vstup do druhé dvacetiminutovky měli lepší borci v červenobílých dresech. Ve 22. minutě po přihrávce Anderleho střílel z těsné blízkosti Kubát, o dvě minuty později pro změnu Anderle přestřelil odkrytý kout hostující branky. Další dobrou příležitost domácích měl v polovině zápasu Krpálek, ale v početní výhodě trefil od modré pouze břevno. Vyrovnání se Pelhřimovští ve druhé části přeci jen nakonec dočkali. Při signalizované výhodě naskočil na led jako šestý hráč Anderle a po přiťuknutí Melouna překonal střelou po zemi Žigárdyho.

Spartak se i ve třetí části tlačil více do útoku, ale musel si také dávat pozor na nebezpečné protiútoky hostů. Ve 43. minutě mohl dostat Pelhřimovské do vedení Heřman, kdy se dostal k puku po závaru před hostující brankou, ale Žigárdy jeho střelu zázračně lapil. O minutu později měl pak další šanci domácích po přihrávce Kubáta Anderle, ale ani jeho střela neměla gólový punc. Červenobílí se i nadále snažili o zteč přerovské branky, ale jejich snahu často kazila nepřesná rozehrávka. V 55. minutě mohl dostat hosty do vedení Hanák, když zůstal úplně volný před Jirkůvem, ten si však s jeho pokusem poradil. V téže minutě pak přišlo rozuzlení tohoto zajímavého souboje. Kubát našel před brankou nádhernou přihrávku Němce a tomu již jen stačilo usměrnit kotouč do sítě. Závěr utkání se dohrával ve čtyřech hráčích na obou stranách, ovšem hosté ve snaze o vyrovnání sáhli ke hře bez brankáře. V té měli Pelhřimovští opravdový kus štěstí, když přihrávka mířící na úplně volného hráče, který by mířil do prázdné branky, změnila svůj směr díky ležící holi gólmana Ondřeje Jirkůva. Následně se domácím povedlo vyhodit, vyhozený puk dojel Němec, který před bránícím Palou zabrzdil a z otočky definitivně rozhodl o výhře Spartaku.

Souboj nováčků v obou dresech dnes vyzněl pro pelhřimovského Vojtěcha Němce. Brankář Žigárdy si premiéru v přerovském dresu představoval určitě lépe. Nutno podotknou, že domácí šli vítězství v tomto zápase naproti, když se více tlačily před branku soupeře a vytvořili si také větší množství brankových příležitostí.

Ohlasy po utkání

Ladislav Kolda (trenér Pelhřimova): Utkání mělo velmi dobrou úroveň, obě mužstva hlavně kvalitně bruslila a výsledek byl dlouho na vážkách. Vyhráli jsme zaslouženě, když jsme od poloviny zápasu byli lepším týmem. Zároveň musím ale přiznat, že při nás stálo i štěstí. Soupeř mohl při power play vyrovnat, ale puk ve vyložené šanci zastavila hůl, která vypadla našemu brankáři.

Jaroslav Beck (trenér Přerova): Jsem zklamaný. Bylo vyrovnané utkání, ale domácí dokázali trestat naše chyby. My jsme naopak nabídnuté šance nevyužili a také nám dnes nepřálo moc štěstí. Za vše mluví šance z power play, kdy se puk zastavil o ležící hokejku v brankovišti.