HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.02.2009 | Marcel Doubek | A-tým

Spartak zlomil sérii domácích porážek, pokořil Techniku

Téměř měsíc čekali pelhřimovští hokejisté na domácí výhru, proti brněnské Technice se konečně dočkali. Pelhřimov v utkání dvakrát vedl, ale hosté vždy dokázali na jeho góly odpovědět. Ovšem poté si vzal slovo Jan Hrbatý, který dvěma góly zajistil Spartaku tři body. Na tyto trefy již vysokoškoláci reagovat nedokázali.

Pelhřimov

08.02.2009
17:00
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)
Technika Brno
Branky a nahrávky: 5. Meloun (Plachý, Kašpar), 27. Anderle (Moucha, Rusnák), 31. Hrbatý (Plachý, Meloun), 55. Hrbatý (Rusnák) - 15. Luštinec (Liška), 30. Korotvička Luštinec). Rozhodčí: Pražák - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 7:9, navíc Rusnák (PEL) 10 min.OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 360. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

PEL: Kaiseršot - Meloun, Kašpar, Bílek, Zelený, Vácha, Krpálek - Hrbatý, Plachý, Rusnák - Moucha, Anderle, Kubát - Heřman, Pelán, Hadrava - Votápek

TEC: Adamec - Kalafut, Habrovec, Kučírek, Lesák, Petlák, Babic - Mráz, Šebek, Jelínek - Tobiáš, Korotvička, Benýšek - Luštinec, Liška, Látal - Hrtús

Utkání začalo o dvacet minut později oproti plánovanému začátku, jelikož hosté přijeli pozdě kvůli problémům na silnicích. Do zápasu tak vstupovali bez předzápasového rozbruslení. Pro mnohé diváky bylo překvapivé hned úvodní buly, když se k Plachému a Hrbatému postavil do útoku obránce Rusnák. První možnost ke vstřelení branky měli domácí v 5. minutě, když byl za hákování vyloučen hostující Petlák. Přesilovku mohl nejprve využít Plachý, když se řítil sám na Adamce, ten ovšem jeho střelu vyrazil pouze k Melounovi, jenž si sjel mezi kruhy a střelou zápěstím poslal Spartak do vedení. Vyrovnat mohl krátce před polovinou první části Šebek, ale nedokázal trefit odkrytou polovinu Kaiseršotovi svatyně. Vyrovnání se tak Brněnští dočkali na začátku 15. minuty, paradoxně při přesilovce domácích. Po přihrávce Lišky uháněl sám na Kaiseršota Luštinec a přesným zakončením nedal domácímu brankáři šanci.

Vedení mohl Pelhřimovským vrátit hned ve 22. minutě Kubát, když řítil sám na Adamce, ale mezírku mezi jeho betony nenašel. Z gólu se tak domácí radovali až o pět minut později. Moucha si obhodil obránce, vystřelil a jeho střelu ještě usměrnil za záda Adamce Anderle. Vzápětí mohl vyrovnat hostující Šebek, ale ani nadvakrát na dobře chytajícího Kaiseršota nevyzrál. Vysokoškolákům se tak povedlo vyrovnat ve 30. minutě a i tentokrát v oslabení. Po zmatcích v domácí obraně se dostal k puku volný Korotvička, jemuž již stačilo střelu umístit do odkrytého koutu branky. Ovšem domácím se v pokračující přesilovce podařilo na branku hostí hned odpovědět. Hrbatý si sjel od mantinelu před Adamce a střelou po ledě vrátil červenobílým jednogólový náskok. Technika měla možnost k vyrovnání ve 32. minutě, také při početní výhodě, ovšem největší šanci Petláka vyrazil Kaiseršot nad branku.

Třetí dvacetiminutovka zpočátku nenabídla žádné větší šance na jedné či druhé straně. Hosté se tlačily dopředu, ale Pelhřimovští dobře bránili a hra se tak odbývala převážně ve středním pásmu. Vyrovnat tak mohl až v 53. minutě Liška, ale Kaiseršot si s jeho nebezpečnou střelou poradil. Vzápětí mohl na druhé straně pojistit vedeni Spartaku Rusnák, ale jeho tvrdá střela z mezikruží skončila pouze v Adamcově náruči. O dvě minuty později se však již vedení domácím upevnit podařilo. Rusnák zatáhl kotouč do útočného pásma, vyhození hostujících obránců zachytil na modré Hrbatý a střelou švihem se trefil přesně mezi Adamcovi betony. Pátý gól domácích pak mohl v 57. minutě přidat po zadovce Hrbatého Plachý, ale jeho střela z první mířila nad.

Ve vyrovnaném utkání se dnes více štěstí přiklonilo na stranu Pelhřimova. Základem úspěchu domácích byl dobrý výkon brankáře Jakuba Kaiseršota. Na toto vítězství budou moci Pelhřimovští navázat již tuto středu kdy hostí Opavu.

Ohlasy po utkání

Jiří Žůrek (trenér Pelhřimova): Jsem moc rád, že se nám utkání povedlo. Nejen z toho důvodu, že jsme o tři body odskočili Velkému Meziříčí a dostali se zpět do boje o play off, ale zároveň jsme se odvděčili lepším výkonem našim divákům. Doma se nám v posledních kolech nedařilo, řada našich fanoušků byla i ve Šternberku, kde jsme zklamali. Pochvalu za velmi dobrý výkon zaslouží brankář Jakub Kaiseršot.

Čeněk Kundela (trenér Techniky Brno): Dnes jsme se v postatě porazili v podstatě sami. Hrubé individuální chyby, kterých se dopouštěli naši hráči, si prostě nesmíme dovolit. Určitě se nechceme vymlouvat na problémy s příjezdem, který se zpozdil kvůli potížím po cestě. Pelhřimov hrál dnes výborně, hráči nestáli, byli neustále v pohybu a zaslouženě zvítězili.