HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
08.03.2009 | Kamil Vaněk | A-tým

Loučení bylo důstojné, ovšem bez bodů

Spartak ukončil svou sedmou druholigovou sezonu porážkou. Už bez šance na postup do play off ji utrpěl na ledě brněnské Techniky. Prohra 5:3 sice netěší, ale na druhou stranu Spartak herně neshořel a po většinu byl domácím rovnocenným soupeřem.

Technika Brno
ZS Brno
08.03.2009
17:00
5:3
(3:2, 0:1. 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 11. Korotvička, 14. Luštinec (Korotvička), 18. Korotvička (Špok, Luštinec), 42. Špok (Odehnal), 60. Gabriška (Korotvička) – 4. Kubát (Dušátko), 17. Pelán (Dušátko), 27. Plachý (Meloun, Hrbatý). Rozhodčí: Volf – Velínský, Wesley. Vyloučení: 3:2, navíc Mráz a Kalafut (oba Technika) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.

TEC: Nešťák - Petlák, Zapletal, Babic, Daňo, Šindelář, Kalafut - Mráz, Benýšek, Jelínek - Luštinec, Korotvička, Špok - Odehnal, Liška, Látal - Matouš, Gabriška, Němec - Tatar

PEL: Linhart – Meloun, Kašpar, Pavlík, Bílek, Krpálek – Hrbatý, Plachý, Tecl – Pelán, Dušátko, Kubát – Plch, Hadrava, Rusnák

V zápase šlo o více domácím. Hosté už neměli ani teoretickou šanci na předkolo play off, Technika hrála o to, zda bude mít v sérii se Šternberkem v úvodním duelu výhodu domácího prostředí. Začala náporem, ale ten jí gólové ovoce nepřinesl. Naopak to byl Spartak, který dostal jako první puk do sítě. Ve 4. minutě našel Dušátko na modré čáře najetého Kubáta, který nadvakrát překonal Nešťáka. Druhá polovina první části ale patřila Technice. Nejprve se Korotvička prosadil doslova nahozením puku na branku a vedení na stranu domácích strhl po brejku na konci 14. minuty Luštinec. Hrál se hodně otevřený hokej a v 17. minutě bylo opět vyrovnáno, když si při trefě Pelána opět asistoval Dušátko. Vyrovnaný stav však vydržel jen necelou minutu, pak vrátil vedením Brňanům Korotvička.

Ve druhé třetině sklouzl hokej do průměru. Na obou stranách sice byla znát snaha o útočné pojetí hry, ale z té se vytratila přesnost. Spartak však srovnal krok. Ve 27. minutě zužitkoval spolupráci Melouna a Hrbatého Plachý. Hosté hráli velmi disciplinovaně, Techniku pustili do první přesilovky až ve 38. minutě, kdy si na trestnou lavici odešel odpočinout Krpálek.

Poslední dvacetiminutovka začala hodně rozháraně, k vidění bylo hned několik zakázaných uvolnění. První se vzpamatovala Technika a hned jí to přineslo gólovou radost. Ve 42. minutě zůstal nikým nestřežen Špok a nadvakrát překonal Linharta. Pelhřimovský gólman se pak ocitl v dešti střel, nicméně Brňané rozhodnout nedokázali. Zápas tak dospěl do dramatické koncovky. V 58. minutě dostal trest 2 plus deset minut domácí Kalafun a Pelhřimov umocnil přesilovku hrou bez brankáře. V ní si sice vytvořil několik šancí, ale Nešťáka překonat nedokázal. Naopak se radovala Technika, když ranou do prázdné branky definitivně rozhodl Gabriška.

Ohlasy po utkání

Josef Lukašík (asistent trenéra Pelhřimova): "Utkání už se neslo v duchu konce sezony. Útoky vyhrály nad obranami. Přesto to byl celkem solidní hokej, nepodali jsme špatný výkon, bohužel jsme však doplatili na chyby, kterých jsme se vyvarovali. V závěru jsme při přesilovce zkoušeli hru bez brankáře, vytvořili jsme si tlak, ale chyběla tomu střelba."