HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.09.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov ani na potřetí nezvítězil

Hráči Spartaku měli před sebou těžký úkol. V rámci třetího kola druhé ligy přivítali na svém ledě ambiciózní Písek. Pelhřimovští trenéři mohli využít služeb pendlů z Jihlavy i Havlíčkova Brodu, ale jak se ukázalo, ani tito hráči příliš nepomohli. Do vedení šli jako první hosté a postupnými brankami zvyšovali skóre až na hrozivých 6:0 . Až po 117 minutách skončilo čekání na první ligovou branku před domácími fanoušky. Jedinou branku domácích vsítil Tomáš Hadrava.

Pelhřimov

20.09.2009
17:00
1:7
(0:2, 0:0, 1:5)
Písek
Branky a nahrávky:57. Hadrava (Pelán, Kašpar) - 19. Šulčík (Květoň), 20. Hájek (Novák), 43. Novák (Květoň), 45. Novák (Mošovský), 51. Slavík (Suchánek), 53. Bláha (Hovora, Mazanec), 59. Mošovský (Procházka P., Novák) . Rozhodčí: Pokorný - Klouda, Křivohlavý . Vyloučení: 5:6 . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 300 . Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:7.

PEL: Kaiseršot (od 53. Čekal) - Kašpar, Meloun, Plch, Moščic, Procházka, Rašner, Jelínek, Kasalý - Tecl, Plachý, Kubát - Vrdlovec, Dostál, Česnek - Lazorišák, Hadrava, Pelán - Jánský, Votápek , Dvořák

PIS: Pinkas (Pipek) - Všetečka, Procházka , Kalečík , Žlůva , Procházka, Mazanec - Heršálek , Hovora , Bláha - Javůrek, Ježek, Květoň - Šulčík, Míka, Suchánek - Slavík, Mošovský, Hájek - Novák

Do náporu šli jako první hosté. Písečtí se brzy usadili v útočném pásmu a dlouho kombinovali. K první nebezpečné šanci se dostal v 5. minutě Šulčík, Kaiseršot však jeho pokus vykryl. Chvíli poté přišla další příležitost hráče Komtermu. Jmenovitě Ježek zachytil nepřesnou rozehrávku domácích, ale zaváhání pelhřimovské obrany nepotrestal. Do střelecké pozice se dostali ale i domácí. Procházka vyslal Pelána, ten posunul na Lazorišáka a pelhřimovský útočník prověřil Pinkase v brance hostů tvrdou střelou. Šance byly k vidění na obou stranách, ale branka zatím nepadla. Ve stoprocentní šanci byl pelhřimovský Vrdlovec, který vystřelil na hostujícího brankáře z kruhů a Pinkas kotouč nedokázal udržet. Pro smůlu domácích se puk vyklouzal z brankové čáry. V závěru třetiny však již hosté skórovali. Sraženou střelou od helmy jednoho z pelhřimovských obránců se trefil v přesilové hře Šulčík – 0:1. O necelou minutu později se hráči od Otavy radovali podruhé. Svého důrazu v brankovišti využil Hájek – 0:2.

Druhá třetina žádnou branku nepřinesla, ale hra byla plná vyloučení. Za zmínku stojí individuální akce pelhřimovského útočníka Plachýho, který předvedl průjezd přes celé hřiště, ale do cesty se mu postavil skvělý Pinkas. Hosté přehrávali hráče Spartaku spíše technicky, ale domácí se nevzdávali a hrozili z protiútoků. V 36. minutě hrál Pelhřimov jednu ze svých přesilových her. Domácím se podařilo hostujícího brankáře zasypat sérií střel, ale žádná z nich v síti neskončila.

Poslední perioda patřila hostům. Již po 148 vteřinách se trefil střelou po ledě Novák – 0:3. I další akce byly z holí hráčů Písku. Květoňův pokus brankou neskončil, ale střela Nováka již gólová byla -0:4. Za domácí se tlačil dopředu Lazorišák, ale na jeho střelu stačil Pinkas včas zareagovat. V oslabení ujel na píseckého brankáře Plachý, jenomže netrefil branku. V 51. minutě se radovali opět hosté. Náskok zvýšil Slavík – 0:5. Po páté brance došlo ke střídání brankářů na straně domácích, ale ani mladý Čekal nevydržel dlouho bez branky. V přesilové hře prostřelil Čekalovy betony Bláha - 0:6. V závěru třetiny se dočkali branky také domácí. Čestnou branku vstřelil po krásném pasu Pelána útočník Hadrava – 1:6. Poslední slovo však patřilo opět hráčům Písku. V 59. minutě vrátil šestibrankové vedení Písku Mošovský – 1:7.

Ohlasy po utkání

Rudolf Suchánek (trenér Písku): Ten výsledek tomu zápasu odpovídá. Já si myslím že jsme měli dát v první třetině více gólů. V druhé třetině jsme polevili, ale v poslední třetině kluci zapli a výsledek je jaký je. Musím říci, že Pelhřimov mě trošku zklamal. Loni hráli myslím lépe, ale každá sezóna je jiná. Očekával jsem od nich větší tlak na naši bránu.

Jiří Rada