HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2009 | Martin Krásný, Jiří Rada | A-tým

Tři branky na výhru opět nestačily

Ani na čtvrtý pokus se pelhřimovským hokejistům nepodařilo zvítězit. V rámci čtvrtého kola cestovali do Žďáru nad Sázavou. Začátek utkání vyšel hostům z Pelhřimova lépe a již ve 4. minutě se trefil Martin Jánský. To však bylo na dlouhou dobu vše a ani třebíčský brankář ve službách Pelhřimova nedokázal porážku odvrátit. Poprvé v letošním ročníku se trefil kapitán Martin Tecl, ale i tak Spartak utrpěl další porážku. Tentokrát 6:3.

Žďár nad Sázavou

27.09.2009
17:30
6:3
(0:1, 4:0, 2:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 25. Plachý (TS), 34. Sobotka, 38. Smejkal, 38. Dítě (Vajner, Künstmüller), 45. Künstmüller (Bukáček, Dítě), 47. Kaut - 4. Jánský (Dostál), 46. Tecl (Vrdlovec, Lazorišák), 57. Česnek (Kubát, Lazorišák) . Rozhodčí: Pokorný - Drobílek, Doležálek . Vyloučení: 7:14 navíc Bukáček (ZNR) 10 minut OT a Procházka (PEL) 10 minut OT . Využití: 3:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 648 . Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3 .

ZNS: Vajner - Pleva, Doležal, Smejkal, Šulc, Sobotka R., Fibikar - Plachý, Sobotka M., Dítě - Bukáček, Künstmüller, Havelka - Kaut, Kočan, Dobiáš

PEL: Míča - Rašner, Moščic, Meloun, Plch, Česnek, Procházka, Vrdlovec, Jelínek, Kasalý - Tecl, Plachý, Kubát, Dostál, Lazorišák, Hadrava, Pelán, Jánský, Votápek, Dvořák

Po třech úspěšných zápasech na ledech soupeřů nastupovali domácí do zápasu, proti zatím bezbodovému Pelhřimovu, v roli favorita. První třetina však tomuto papírovému předpokladu neodpovídala a domácí se nemohli dostat do tempa, naopak Spartak často ohrožoval žďárskou branku a již ve čtvrté minutě poslal hosty do vedení Martin Jánský. Žďárští pak působili zakřiknutě a nemohli se dostat k vyrovnání, naopak hosté si vytvářeli další šance, ale opora žďárské svatyně Vratislav Vajner v těchto okamžicích podržel svůj tým. Při domácích stálo i štěstí, když hosté dvakrát rozezvonili tyč Vajnerovi branky.

Druhá třetina přinesla velkolepý obrat. Vše začalo nenápadně a první zlomový okamžik nastal ve třetí minutě, kdy byli vyloučeni dva domácí hráči a hostům se naskytla jeden a půl minutová přesilovka 5 na 3 a tím velká příležitost ke zvýšení vedení. Toho však Spartak nedokázal využít a naopak, ve chvíli kdy naskakoval na led první z vyloučených Jiří Kaut, dostal se k puku a řítil se sám na Míčovu branku, byl faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Po chvíli váhání se exekuce ujal kapitán Jiří Plachý, který přesně mířenou střelou prostřelil Míču. Od té chvíle se domácí mužstvo výrazně zvedlo a začalo přebírat otěže zápasu do svých rukou. O deset minut později přetavil aktivitu Žďáru svým důrazem Martin Sobotka, který si vyhrál buly a sám o tyčku poslal svůj tým do vedení. Druhý zlomový okamžik zápasu přinesla osmnáctá minuta prostřední části. Brankář Míča očekával nahození puku po mantinelu a vydal se mu vstříc, ke kotouči se však dostal domácí Tomáš Smejkal a téměř z poloviny hříště zasadil hostům třetí ránu. To však ještě nebylo vše. Za necelou minutu zvýšil vedení žďárského týmu Jiří Dítě, kterému k jeho brance asistovali Künstmüller a dokonce i brankář Vajner.

Do závěrečné třetiny nastoupili domácí ve velké pohodě a nedávali hostům žádnou naději na zvrat v utkání. V páté minutě přidal pátou branku Luboš Künstmüller po asistenci Bukáčka a Dítěte. Vzápětí pak snížil kapitán Pelhřimova Martin Tecl , který využil po přihrávkách Vrdlovce a Lazorišáka nepozornosti domácí obrany. O další minutu později však vrátil Žďáru čtyřbrankový náskok Jiří Kaut. Domácí pak již s přehledem kontrolovali výsledek, avšak s pocitem dostatečného náskoku občas pouštěli uzdu koncentrovanosti a tak několikrát nechali vyniknout Vajnera v domácí brance. Až v samotném závěru se ještě podařilo hostům korigovat výsledek z hole Jana Česneka za asistence Kubáta a Lazorišáka.

Hráči Spartaku Pelhřimov prohráli i svůj čtvrtý zápas v letošní sezóně a jako jediní jsou ze skupiny Střed bez bodu. O první letošní body se pokusí zabojovat již tuto středu, kdy přivítají na svém ledě Kobru Praha.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Já se budu opět opakovat. Chybí nám tady takové to srdíčko, co má Žďár. Žďár má svoje hráče, kteří pro tým daleko více dýchají, než my pro Pelhřimov. Táhne se to s námi už od přípravy a je to pořád stejné.

Jiří Rada