HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
14.10.2009 | Jiří Rada | A-tým

Plachý se chytil, Spartak vybojoval tři body

Pelhřimovští hokejisté před svými fanoušky zkrotili benešovské Vodní Lvy. Do statistik zápasu se zapsali dvěmi přesnými zásahy Plachý, Meloun a Votápek. Po první třetině domácí vyhrávali 2:0, ale hosté v prostřední části otočili vývoj utkání. O vyrovnání se postaral Jan Česnek a tři body pro pelhřimovský tým zařídil juniorský útočník Petr Votápek. Dvěmi brankami se také blýskl uzdravený obránce Martin Meloun.

Pelhřimov

14.10.2009
18:00
7:5
(2:0, 2:3, 3:2)
Benešov
Branky a nahrávky: 15. Meloun (Tecl), 20. Plachý TS, 34. Česnek (Vrdlovec, Moščic), 35. Plachý (Tecl), 44. Meloun (Plachý), 50. Votápek (Plachý), 59. Votápek (Meloun) . Rozhodčí: Čech - Doležálek, Drobílek . Vyloučení: 4:8 . Využití:2:0 . V oslabení:0:1 . Diváci: 380 .

PEL: Čekal - Meloun, Plch, Moščic, Procházka, Rašner, Kůrka, Roháčik - Tecl, Plachý, Votápek - Kubát, Lazorišák, Pelán - Hadrava, Vrdlovec, Česnek - Dostál, Jánský

BNS: Malík - Verbík J., Zeman, Burda, Drda, Jaeger, Kocman - Kucharčík, Dvořák, Kaňka, Holánek, Nestrašil, Beránek, Vejvoda, Verbík R., Bosas, Bílek

V utkání proti Benešovu se postavil do branky Jan Čekal a v obraně se objevil Michal Roháčik. V úvodu utkání měl skvělou příležitost kapitán domácích Tecl, ale brankář Benešova jeho střelu ukryl pod své betony. V 7. minutě bylo pelhřimovským hodně úzko. Hlavní rozhodčí poslal za katr součastně Hadravu s Roháčikem. Hosté tak měli příležitost dvouminutové přesilové hry 5 na 3. Hráčům Spartaku se podařilo dlouhé oslabení ubránit. Lví podíl na tom měl také brankář Čekal. Pelhřimov se po přečkaném oslabení hnal do předu. V 15. minutě se domácí radovali poprvé. Od modré vystřelil uzdravený Martin Meloun, který tak proměnil přesilovou hru -1:0. Domácí měli stále více ze hry a hostující brankář Malík se měl co ohánět. Necelou minutu před první sirénou dostal ideální pas Česnek, ale hostující obránce ho fauloval a hlavní rozhodčí utkání nařídil trestné střílení. Ke kotouči ve středovém kruhu se rozjel Tomáš Plachý a nedal brankáři Benešova šanci - 2:0.

Úvod druhé periody vyšel lépe hostům. Z rychlého protiútoku se trefil Pavel Dvořák – 2:1. V přesilové hře domácích předvedli nacvičený signál Plachý s Teclem, ale druhý jmenovaný trefil pouze bránícího hráče. O 3 minuty později bylo domácím ještě hůře. Tomáš Kucharčík si vybruslil z pozabrány a nikým neatakovaný zakončil za Čekala - 2:2. Chvíli poté pelhřimovská obrana chybovala a nabídla hostům přečíslení tři na samotného domácího brankáře. Roman Verbík se nemýlil a skóroval pod vyrážečku mladého brankáře - 2:3. Spartaku se podařilo vyrovnat a to zásluhou Jana Česneka, který spolu se svými spoluhráči skvěle rozebral hostující obranu a zakončil – 3:3. Ke slovu se dostal i Tecl, ale opět mu chybělo štěstí. V další přesilové hře se trefil obrozený střelec Tomáš Plachý a pelhřimovský Spartak tak znovu odskočil na rozdíl jedné branky - 4:3.

Jak domácí druhou třetinu zakončili, tak tu poslední odstartovali. Ve 44. minutě prostřelil vše, co mu stálo v cestě, obránce Martin Meloun, který vsítil svoji druhou branku v zápase a znovu bylo veseleji - 5:3. Jenomže o dvě minuty později hosté ve vlastním oslabení snížili. Gólman Čekal se snažil rozehrát, ale bohužel trefil hůl kapitána hostů Michala Kaňky a od jeho hole putoval puk do sítě 5:4. Nápor hostů pokračoval a ve 48. minutě bylo opět vyrovnáno. Vyražený puk uklidil za bezmocného domácího brankáře Jakub Verbík – 5:5. Pelhřimovští naštěstí dokázali v záhy odpovědět. Pod víko Malíkovy branky se trefil skvěle hrající Petr Votápek a strhl vedení na domácí stranu - 6:5. Hosté se snažili o vyrovnání a hlavně v přesilové hře velmi hrozili. Naopak domácí se po další ubráněné přesilovce znovu zvedli a začali útočit. V šanci byl Tecl, který dostal puk na hůl od Plachého, ale na gólmana hostů nevyzrál ani tentokrát. V poslední minutě pečetil výhru domácího Spartaku Pelhřimov svojí druhou brankou v utkání Petr Votápek, jenž překvapil Malíka rychlou střelou pod vyrážečku - 7:5.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Konečně jsme po dlouhé době vyhráli. Výhra to byla velice vydřená a padlo branek jako na házené, ale dnes jsme měli štěstí, že jsem ty branky dávali a dali jsme o dvě více než soupeř. Branky, které jsme opět dostali, tak byli z kategorie hodně zbytečných, možná ten zápas mohl být pro nás jednodušší, ale hlavní je, že jsme zvítězili. Velice bych chtěl pochválit Petra Votápka, který v první lajně velice bojuje a jeho zásluhou jsme vyhráli. Připravil spoluhráčům několik brankových příležitostí a sám dvě dal.

Jiří Rada