HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

První lajna úřadovala, Pelhřimov veze tři body

Pelhřimovští hokejisté si odvážejí z Jindřichova Hradce všechny tři body. K vítězství zavelela první lajna pelhřimovského Spartaku. Již v 8. minutě se ujal Spartak vedení zásluhou Tomáše Plachého. Centr první lajny se trefil v první třetině ještě jednou a Pelhřimov vedl 2:0. Další branky vstřelili postupně Tecl, Kubát a Meloun, který tvrdou střelou zvýšil již na 5:1. Hráči Vajgaru se zmohli ještě na jednu branku, ale brankář Spartaku Maláč více střel za svá záda již nepustil.

Jindřichův Hradec

01.11.2009
18:00
2:5
(0:2, 0:2, 2:1)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 43. Kupec (Mikš), 55. Mikš (Skokan) - 8. Plachý (Votápek), 13. Plachý (Kašpar), 21. Tecl (Kašpar), 40. Kubát (Burian), 59. Meloun (Votápek). Rozhodčí: Pokorný - Blažek, Doležálek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 455.

JHR: Kubeš, Hnízdil - Bílek, Fiedler, Zhukov, Novák, Ištvánik, Chmel, Maryška, Šulčík, Dvořák, Kašpárek, Kupec, Skokan, Bula, Procházka, Tupý, Toporin, Mikš, Mazanec

PEL: Maláč, Kaiseršot - Kašpar, Plch, Meloun, Gajda, Rešner, Vrdlovec, Roháčik - Tecl, Plachý, Votápek - Kubát, Lazorišák, Dostál - Hadrava, Jánský, Burian, Česnek.

Hosté z Pelhřimova byli od úvodního buly aktivnějším týmem a hned ve druhé minutě utkání zahrozil Burian, když kotouč z jeho hole projel Kubešovým brankovištěm. Vajgar se na dostřel pelhřimovské branky dostával pouze sporadicky. V sedmé minutě se ještě Plachý neprosadil, ale o půl minuty později již byl úspěšný. Domácí faulovali, sudí Pokorný nabídl hostům výhodu, Tomáš Plachý objel ležícího Kubeše a otevřel účet nedělního utkání – 0:1. O minutu později mohl jít do brejku Kupec, ale kolmý pas nezpracoval. V téže minutě pálil vedle Bula. V 11. minutě šel prakticky sám na branku Spartaku Zhukov, ale zakončení mu nevyšlo. Jenže branka padla na druhé straně. Kubeš neudržel puk na své výstroji a do branky ho zametl opět Tomáš Plachý – 0:2. Pelhřimov byl na koni a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Za zmínku stojí pokus Vrdlovce. V závěru třetiny si zahrál Vajgar přesilovku, ale ta jakoby nebyla, na Maláče nešla jediná střela.

Z druhé třetiny ubělo 32 vteřin a tým z Pelhřimova vedl již o tři góly. Kašpar nahodil puk od mantinelu na branku a teč Martina Tecla skončila v brance – 0:3. Ve 27. minutě hráli hosté přesilovku a Roháčik trefil tyčku. Ve 32. minutě tečoval puk vysoko nad branku hostů Toporin. Ve 34. minutě zahrozil Kupec, ale jeho spolupráce s Dvořákem a Procházkou nechala vyniknout Pavla Maláče v brance Spartaku. V úvodu 37. minuty si na Dvořáka vyšlápl Gajda, ale ani tato následná přesilovka Vajgaru nic nedala. Naopak v poslední minutě druhého dějství se hosté dostali do brejku dvou na jednoho a Jiří Kubát přidal čtvrtý přesný zásah hostů - 0:4.

Ve 41. minutě ujel při vlastním oslabení David Kupec, ale nedokázal zvednout kotouč nad beton Pavla Maláče. Hradecká sedmička se prosadila o dvě minuty později. David Kupec ujel podél mantinelu a ranou nad lapačku překonal Pavla Maláče – 1:4. Blízko gólu byl o dvě minuty později po Kupcově akci Mazanec. Ve 48. minutě fauloval Kašpárek a Pelhřimov přidal pátou branku. Od modré vypálil Martin Meloun a od tyče se puk odrazil do branky - 1:5. Po Gajdově faulu v 53. minutě měl Vajgar dvě šance, ale Martin Ištvánik ani David Kupec Maláče nepřekonali. Poté měl Vajgar možnost dvojnásobné přesilovky, v momentě, kdy byli hosté ve čtyřech dokázal snížit u levé Maláčovy tyče David Mikš – 2:5. V 56. minutě nařidil po faulu Tupého hlavní arbitr trestné střílení, ale Plachý si na Kubeše nepřišel. Závěrečné minuty již nic zajímavého nepřinesly a Spartak si od Vajgaru odváží komplet tří bodů, nutno dodat, že zaslouženě. Jan Wirkner, Jiří Rada