HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
17.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov rozhodl ve třetí třetině

Příznivci Pelhřimova, kterých dorazilo na zimní stadion více než tři desítky, vytvořili svým hráčům domácí prostředí. Vedení se ujali v 9. minutě domácí, když Paris trefil horní růžek Maláčovy branky. Ve druhé třetině vyrovnal Michal Roháčik, který nachytal střelou z velkého úhlu Kalčíka na švestkách. V poslední třetině zavelel k obratu Jiří Kubát, který zužitkoval skvělou nahrávku od Buriana a zakončoval téměř do prázdné branky. V přesilové hře po nahrávce Melouna propálil vše Gajda a hned bylo veseleji. Střelou do prázdné branky zvýšil vedení Spartaku svým druhým gólem v utkání Kubát.

Kobra Praha

17.11.2009
18:00
1:4
(1:0, 0:1, 0:3)
Pelhřimov
Branky a asistence: 9. Paris (Lang) - 31. Roháčik (Plachý), 46. Kubát (Burian), 47. Gajda (Meloun), 60. Kubát (Burian). Vyloučení: 15:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Rozhodčí: Fraňo - Marek, Žemlička.

KOB: Kalčík – Záhorovský, Ton, Valenta, Horák, Lang, Pazourek, Drbohlav, Nykl, Bárta, Paris, Žáček, Holý, Sodomka, Holý, Havlín, Šeba, Regner, Kubišta, Slanina

PEL: Maláč – Plch, Meloun, Gajda, Roháčik, Jelínek, Lazorišák – Votápek, Plachý, Tecl – Kubát, Dostál, Burian – Česnek, Vrdlovec, Jánský – Kasalý, Hubata

Vstup do utkání se hostům z Pelhřimova příliš nevydařil. Již v první minutě putoval za katr Plachý a Kobra si vypracovala několik slibných šancí, jenomže Maláč si s nimi dokázal poradit. V 6. minutě se dostal do samostatného úniku pelhřimovský kapitán Tecl, ale jeho střela minula pravý růžek jen o kousek. V 9. minutě dostali Pražené výhodu dvou mužů v poli a to potrestali. Martin Paris zamířil přímo do pravého růžku Maláčovy branky - 1:0. Marnost pelhřimovských útočníků pokračovala i nadále. Světlou výjimkou byla šance Dostála, který se snažil dostat před obránce domácích, ale již nedokázal kotouč zvednout podle svých představ. K vidění byla rychlá hra se šancemi na obou stranách, ale žádná z nich brankou neskončila. V závěru třetiny se dostali pelhřimovští do přečíslení, ale Vrdlovec volil nahrávku a tu mu Kalčík vystihl. V přesilové hře vypálil Meloun a kotouč skončil v brance, ale rozhodčí branku neuznal pro vysokou hůl.

Do druhé části již pelhřimovští vstoupili lépe. Burian dlouho motal obráncům Kobry hlavy, ale ke střele se nedostal. Do další šance se dostal Votápek, ale byl faulován. Tento prohřešek nebyl ovšem trestán. Ve 25. Minutě mohl zvýšit na 2:0 Sodomka, ale jeho šanci z kruhů Maláč zlikvidoval. Pelhřimovští se přeci jenom dočkali přesilové hry a rázem vyrovnali. Z téměř brankové čáry překvapil střelou pod víko Kalčíka Michal Roháčik – 1:1. Od této chvíle byli hosté aktivnější. Melounova střela v přesilovce jen o kousek minula branku a ani Roháčikova střela v brance neskončila. Kobra se dostala do slibné šance v 38. minutě, ale Langovu tvrdou střelu Maláč vyrazil. Dvacet vteřin před sirénou chtěl zužitkovat Česnekovo nahození Jánský, ale v brankovišti byl faulován.

V úvodu poslední periody předvedl skvělý hit Roháčik, za který byl pelhřimovskými fanoušky hlasitě odměněn. Ve 46. Minutě se pelhřimovští radovali podruhé. Burian našel v jízdě před brankou Jiřího Kubáta a ten se před téměř prázdnou brankou nemýlil - 1:2. Hosté i nadále Kobru přehrávali a domácí se dopouštěli velkého množství faulů. Jednu z přesilovek proměnil Milan Gajda, který po Melounově přihrávce vypálil z první - 1:3. Domácí již fyzicky odpadali a Pelhřimov měl navrch. V polovině třetiny si Pražané museli připadat jako na kolotoči, ale skóre se neměnilo. S blížícím se koncem se přeci jenom domácí zmátořili a Maláč musel předvést několik důležitých zákroků. V oslabení chytil puk a následně jej odpálil vzduchem přes všechny čáry, ale následně byl tvrdě poslán k ledu, což vzbudilo na ledě emoce. Dvaatřicet vteřin před závěrečnou sirénou poslal puk do prázdné branky Jiří Kubát – 1:4. Hráči Kobry závěr utkání nervově nezvládli, a tak pelhřimovského střelce dvakrát poslali hrubě k ledu. U domácí střídačky vznikla velká strkanice, ale rozhodčí vše zvládli.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Když jsem dnes asi po pěti letech přijel na Kobru, tak jsem se zhrozil z toho úzkého kluziště. Na což jsem alespoň já nebyl vůbec připravený, takže jsem hráče na tréninku nemohl na to připravit. V první třetině nám určitě trvalo, než jsme se s tím srovnali, ale možná to bylo také tím, že domácí v té době měli ještě nějakou sílu. Myslím, že od druhé třetiny, když jsme začali více a lépe bruslit, tak domácí odpadli malinko fyzicky a díky vynuceným faulům jsme se dostali do hry. Potvrdili jsme to ve třetí třetině proměněnými přesilovými hrami. Jsou to dnes vybojovaný a hodně důležitý body.

Jiří Rada