HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
22.11.2009 | Jiří Rada | A-tým

Série výher pokračuje. Spartak porazil i Kolín

Pelhřimov - Vstup do utkání se domácím nepovedl a již v první třetině prohrávali 0:2. Do konce první části snížil na 1:2 střelou od modré Roháčik. Na 2:2 vyrovnal šťastně Vrdlovec a o pět minut později strhl vedení na stranu Spartaku Meloun. Vedení o dvě branky zařídil do poloprázdné branky Jánský, ale hosté se nevzdali a využili zaváhání pelhřimovského brankáře za brankou a opět snížili na rozdíl jediné branky. V 50. minutě proměnil nacvičený signál Kubát a bylo rozhodnuto. Šest vteřin před závěrečnou sirénou ještě snížil kolínský Nedbal, ale jeho trefa již nic neznamenala.

Pelhřimov

22.11.2009
17:00
5:4
(1:2, 3:1, 1:1)
Kolín
Branky a nahrávky: 19. Roháčik (Mařík), 21. Vrdlovec (Kašpar), 26. Meloun (Vrdlovec), 33. Jánský (Dostál), 50. Kubát (Meloun, Plachý) - 13. Skokan (Pospíšil, Malý), 14. Skokan (Malý, Pospíšil), 37. Pýcha, 60. Nedbal (Pospíšil). Rozhodčí: Mech - Blažek, Doležálek. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 752.

PEL: Maláč - Plch, Meloun, Gajda, Roháčik, Kašpar, Rašner - Vrdlovec, Plachý, Tecl - Mařík, Burian, Kubát - Česnek, Dostál, Jánský - Hubata

KOL: Blažek – Nedbal, J. Morkes, Rejthar, Přibyl – Malý, Pospíšil, Skokan - P. Morkes, Pomichálek, Mejzr - Pýcha, Kubát, Manhart

Již ve třicáté vteřině se radovali domácí fanoušci ze vstřelené branky, ale Kašparovo nahození skončilo v brance za pomoci vysoké hole. Pelhřimov byl z počátku utkání aktivnější, ale nedokázal se prosadit. Ve 3. minutě na sebe poprvé upozornil Martin Mařík, který na kruhách zasekl, ale poté pálil do připraveného Blažka v brance Kozlů. Hrál se hokej na obě strany, ale bez střelby. Oběma týmům trvalo dlouho, než jeden z nich předvedl nějakou pohlednou akci. V polovině třetiny o sobě dali vědět hosté z Kolína a byla z toho úvodní branka utkání. Přesilovou hru proměnil Skokan, který doslova procpal puk za Maláče - 0:1. O necelé dvě minuty bylo hráčům Spartaku ještě hůře. Ve 14. minutě další přesilovou hru proměnil opět Skokan, ale tentokrát měl svoji práci jednodušší, jelikož zakončoval do téměř prázdné branky - 0:2. Domácí se oklepali a začali více útočit a více bruslit. Od modré tvrdě vypálil Meloun, ale jeho střela do branky nezapadla. V závěru třetiny se pelhřimovští fanoušci mohli radovat z první branky svého týmu. V přesilové hře se prosadil střelou od modré obránce Michal Roháčik – 1:2.

Druhou třetinu začali domácí hokejisté výborně. Již v čase 20:27 vyrovnal Daniel Vrdlovec. Jeho střela zamířila od tyčky do branky, ale puk se zastavil těsně za čárou a vedly se diskuze o tom, zda byl za čárou, nebo ne. Hlavní rozhodčí po konzultaci s čárovými branku uznal a dalo by se říci, že se začínalo opět od nuly - 2:2. I nadále byli aktivnější domácí a zvláště první lajna kolínským zatápěla. Do téměř prázdné branky střílel Vrdlovec, ale o kousek minul. Ve 24. minutě v přesilové hře vypálil Roháčik, ale při vší smůle jeho střela skončila pouze na břevně. O minutu později se však Pelhřimovští radovali po třetí. Další přesilovou hru proměnil Martin Meloun, jenž zamířil a táhákem prostřelil kolínského brankáře Blažka - 3:2. I další šance patřily Pelhřimovu, ale brankami neskončily. V polovině třetiny se dostal do samostatného úniku Tecl, ale puk mu v rozhodujícím okamžiku utekl a v následném protiútoku se vyznamenal Kašpar, jenž ubránil přečíslení dva na jednoho. Ve 33. minutě vybojoval za brankou kotouč Dostál a poslal jej před branku Martinu Jánskému. Tomu stačilo pouze trefit odkrytou branku a Pelhřimov již vedl 4:2. Poté se vyznamenali oba brankáři, ale ten pelhřimovský měl rázem více práce. Před sirénou stihli hosté ještě snížit. Maláčovo zaváhání za brankou využil Pýcha a za asistence pelhřimovského brankáře snížil na 4:3.

Na začátku poslední části si zahráli domácí přesilovou hru, ve které byl hodně vidět Mařík, ale všechny jeho pokusy mladý Blažek zlikvidoval a i Melounova střela skončila v lapačce tohoto talentovaného brankáře. V 50. minutě předvedli pelhřimovští hokejisté doslova hokejovou lahůdku. Meloun od vlastní branky našel na útočné modré Kubáta, který svůj únik proměnil mezi betony a opět Pelhřimov vedl o dvě branky - 5:3. Kolínský brankář se měl co ohánět i ve zbytku utkání, ale další puk ze své sítě již nelovil, neboť ani Maříkův dvojpokus za jeho zády neskončil. Spartak s poklidem kontroloval konec utkání, ale šest vteřin před koncem hosté snížili na konečných 5:4. Po buly na modré napřáhl Nedbal a vystřelený projektil skončil až za pelhřimovským brankářem.

Nejlepším hráčem Spartaku Pelhřimov byl vyhlášen Daniel Vrdlovec a za hosty teprve devatenáctiletý brankář Jiří Blažek.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Dnes jsem spokojen pouze se třemi body, ale s hrou až tak ne. Bylo to zapříčiněno tím, že soupeř přijel ve třinácti lidech a tomu přizpůsobil taktiku. Oni sami žádnou kloudnou šanci nevymysleli, ale dostali jsme dva hloupé góly z přesilových her, jeden po namazání našeho gólmana a ten čtvrtý byl bez jakékoliv koncentrace na utkání. Tady bylo vidět, že se musí hrát až do konce zápasu. Nebýt dvou branek navíc, tak utkání mohlo dopadnout jinak. Soupeř hrál skvěle v obraném pásmu a my jsme si za celý zápas nevytvořili přesilovou kombinace dva ne jednoho, nebo tři na dva. Z naší strany to byly střely z velké dálky a asi i hodně čitelný. Gólman si proti nim hodně vyjížděl a opravdu zachytal solidně. Kolín hodně držel.

Jiří Rada